Eating News , Εστιατόρια

Επισκεφθήκαμε τον Ζορπά της Νέας Υόρκης

Ο Δειπνολόγος πήγε, είδε, φωτογράφησε και μας μεταφέρειτην εμπειρία του

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016

Ο δικός μας Δειπνολόγος βρέθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη και δεν έχασε την ευκαιρία για μία επίσκεψη στο The French Workshop του ομίλου εταιρειών Ζορπάς. Πρόκειται για τη συνεργασία της εταιρείας Ζορπάς και του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Νίκου Παντελάτου για τη δημιουργία ενός avant garde αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο.

Το Bayside, στο Queens είναι έδρα του The French Workshop και θεωρείται ως μια από τις πιο upgraded περιοχές της Νέας Υόρκης. Μια πράσινη όαση με αριστοκρατικές μονοκατοικίες, ανεπτυγμένη οικονομική δραστηριότητα, αλλά και πληθώρα εμπορικών δρόμων και λεωφόρων. Μία εξ αυτών και η Bell Boulevard, η οποία φιλοξενεί εδώ και λίγους μήνες το καμάρι της συνεργασίας της εταιρείας Ζορπάς και του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Νίκου Παντελάτου, το The French Workshop.

Ένα όμορφα σχεδιασμένο, γωνιακό μαγαζί, με καθαρή δομή, άφθονα μαρμάρινα τραπεζάκια και state of the art βιτρίνες, εκλεπτυσμένα διακοσμημένες με εδώδιμα, αριστοτεχνικά έργα ζαχαροπλαστικής, γαλλικής ''κοπής'' και τεχνικής.

Ένα avant garde αρτοποιείο συνάμα με πληθώρα από artisan breads, που μόνο εκεί μπορεί να βρει κανείς. Μοναδική και απίστευτα ενδιαφέρουσα για όλους τους θαμώνες, η ευκαιρία που έχουν να παρακολουθήσουν, live, το ζύμωμα, το φούρνισμα και το ξεφούρνισμα των αρτοποιημάτων.

Εκεί είδα δεκάδες θαμώνες να συνωστίζονται στη βιτρίνα με τα κυπριακά εδέσματα με ταχινόπιτα, χαλουμόπιτα και ελιωτή. Στα αυτιά μου ηχούνε μέχρι στιγμής τα ονόματά τους από το στόμα των αγγλόφωνων, γαλλόφωνων και άλλων θαμώνων, που ήρθαν από κάθε άκρη της Νέας Υόρκης, ειδικά για να γευτούν τις κυπριακές παραδοσιακές πίτες, με πρωταγωνίστρια φυσικά την ταχινόπιτα.

Διάβασε περισσότερα στο Check In Ιουλίου που κυκλοφορεί την 1η Ιουλίου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close