Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

"Αν το Cyprus Film Days Festival ήταν ταινία, θα ήταν περιπέτειας"

10+1 ερωτήσεις για το μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Cyprus Film Days Δρ. Κώστα Κωνσταντινίδη

Δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου 2016

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2016, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της Κύπρου αφιερωμένο στον παγκόσμιο σύγχρονο κινηματογράφο μυθοπλασίας μετράει αντίστροφα για την έναρξή του την Παρασκευή 15 Απριλίου στη Λεμεσό στο Θέατρο Ριάλτο και στη Λευκωσία στον κινηματογράφο Ζήνα Πάλας.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει αρκετές καινοτομίες και εμφανίζεται με ολοκαίνουργιο λογότυπο και νέο μέλος στην Καλλιτεχνική Επιτροπή τον παραγωγό και σκηνοθέτη Μάριο Στυλιανού, ο οποίος αντικατέστησε την σκηνοθέτιδα Στελάνα Κληρή. Η τριάδα της συγκεκριμένης επιτροπής που έχει την ευθύνη την ευθύνη επιλογής των ταινιών, καταρτισμού του προγράμματος προβολών, και των παράλληλων εκδηλώσεων συμπληρώνουν οι σκηνοθέτιδα Τόνια Μισιαλή και ο ακαδημαϊκός Δρ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Ο Δρ. Κώστας Κωνσταντινίδης που βρίσκεται στην Καλλιτεχνική Επιτροπή από το 2009 απάντησε σε 11 γρήγορες ερωτήσεις στο Check In Cyprus για τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις εμπειρίες για την μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση της χώρας μας.


 



Από την περσινή τελετή απονομής των βραβείων του Cyprus Film Days Festival


Από το φετινό Cyprus Film Days Festival με εξιτάρει περισσότερο…
Το πρόγραμμα του Διαγωνιστικού τμήματος Glocal Images που αποτελείται φέτος από 10 ταινίες, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι ταινίες που συμμετείχαν στο Glocal Images ήταν εννέα. Η διαδικασία επιλογής ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ο αριθμός αιτήσεων συμμετοχής για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ξεπέρασε τις 100.        

Δεν θέλω να χάσω με τίποτα…
Την επίδειξη/εργαστήρι με θέμα την τέχνη του Foley καθώς είναι μια τεχνική καθοριστική για την επίτευξη μιας πλούσιας και πειστικής κινηματογραφικής εμπειρίας. Είναι η πρώτη ύλη των ηχητικών εφέ και απαραίτητο εργαλείο για την ομαλή και λογική ροή της δράσης σε ηχητικό και οπτικό επίπεδο. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα Foley των Pinewood Studios (η οποία μετρά συμμετοχές σε σημαντικό αριθμό εισπρακτικών επιτυχιών όπως το Edge of Tomorrow, Batman Begins, V for Vendetta) θα ενθουσιάσει τους θεατές που θα παρευρεθούν στο Ζήνας Πάλας στις 16/04 στις 17.00.       

Πρέπει οπωσδήποτε να…
Δείτε τις ταινίες που προτείνουμε στο πλαίσιο του τμήματος Viewfinder γιατί έχετε ήδη ακούσει για αυτές και είπατε:  «Ίσως προβληθούν τον Απρίλιο στο Cyprus Film Days».

Αν το Cyprus Film Days Festival ήταν ταινία θα ήταν… 
Περιπέτειας, διότι οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες τάσεις και εικόνες. Με άλλα λόγια είναι ένα κυνήγι κινηματογραφικών θησαυρών.  

Αγαπώ το Cyprus Film Days Festival επειδή
Η ομάδα του φεστιβάλ εργάζεται πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των φίλων του φεστιβάλ. Επιπρόσθετα το κομμάτι της φιλοξενίας είναι άριστο και οι φιλοξενούμενοι ποτέ μέχρι σήμερα δεν παρέλειψαν να πουν το μεγαλύτερο τους ευχαριστώ στους συνεργάτες μας που τους συνοδεύουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.  

 



Η μασκότ του φεστιβάλ φέτος κυκλοφορεί σε κεντρικά σημεία της Λευκωσίας και της Λεμεσού. Εδώ, την βρήκαμε έξω από το Ριάλτο. 


Με χαροποιεί περισσότερο φέτος το γεγονός…
Ότι έχουμε και φέτος μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων που εκπροσωπούν ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα και μεγάλο αριθμό σημαντικών ανθρώπων του σινεμά που θα μοιραστούν με το κοινό και τους επαγγελματίες του χώρου τις πολύτιμες εμπειρίες τους.

 Όταν σκέφτομαι τη φετινή διοργάνωση νιώθω…
Το ίδιο ενθουσιασμένος με την πρώτη φορά που διορίστηκα ως μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής το 2009.    

Η επιλογή των φετινών ταινιών έγινε με γνώμονα…
Την προώθηση ενός κινηματογράφου που δίνει φωνή σε δύσκολες και αθέατες ιστορίες με απλά αλλά συνάμα ιδιαίτερα εκφραστικά μέσα.  

Από τις προηγούμενες διοργανώσεις δεν θα ξεχάσω ποτέ…
Τα θετικά σχόλια των δημιουργών που φιλοξενούμε (μέλη διεθνούς κριτικής επιτροπής και σκηνοθέτες ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνσιτικό τμήμα) για την ποιότητα του διαγωνιστικού τμήματος και την προσιτή συμπεριφορά των ανθρώπων του φεστιβάλ. Θα ήθελα να τονίσω ότι η καλλιτεχνική επιτροπή είναι ανοιχτή στην κριτική και συχνά υιοθετεί εισηγήσεις των φίλων του φεστιβάλ.    

Το νέο λογότυπο του φεστιβάλ…
Χρειάζεται όνομα!

Μελλοντικά θα ήθελα το φεστιβάλ να…
Παραμείνει προσιτό και να αποκτήσει μια πιο δυναμική διεθνή ταυτότητα ούτως ώστε να μπορεί να διεκδικεί και να υλοποιεί πιο αποτελεσματικά τους στόχους του.

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close