Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2016
Είναι χωρίς αμφιβολία το πιο πολυαναμενόμενο φιλμ της φετινής χρονιάς, το οποίο αναμένεται να ‘σπάσει’ ταμεία διεθνώς. Ο λόγος; Μα φυσικά η συνάντηση για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, δύο ‘μεγαθήριων’ της DC Comics, του Superman και του Batman! Το ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ είναι sequel της ταινίας ‘Man of Steel’, με τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει και πάλι ο βιρτουόζος του είδους, Zack Snyder (‘300’). Ο Βρετανός ηθοποιός Henry Cavill υποδύεται για δεύτερη φορά το ρόλο του Superman/Clark Kent, ενώ για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ben Affleck θα ενσαρκώσει το ρόλο του Batman/Bruce Wayne, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Christian Bale. Η ανακοίνωση του ονόματος του Affleck, αναστάτωσε αρνητικά τους απανταχού θαυμαστές του πολυεκατομμυριούχου σούπερ ήρωα (και όχι αδίκως, αν θυμηθείς το απογοητευτικό ‘Daredevil’). Τρελό κράξιμο! Τόσο, που δημιούργησαν και σχετική αίτηση στο διαδίκτυο με τίτλο ‘Remove Ben Affleck as Batman/Bruce Wayne in the Superman/Batman movie’, απαιτώντας την άμεση απομάκρυνσή του από το καστ, ενώ ακόμα χειρότερα, κάποιοι είπαν ότι θα προτιμούσαν να τον δουν νεκρό παρά να υποδύεται το ρόλο του Batman! Υπό το φόβο ενός υπερήρωα που οι πράξεις του δεν ελέγχονται από κανέναν, ο δεινός ιππότης του Gotham City αναμετράται με το σωτήρα της Metropolis, και ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα χρειάζεται. Με τον Batman και τον Superman σε πόλεμο, όμως, το κακό βρίσκει την ευκαιρία να αναδυθεί, υπό τη μορφή της μεγαλύτερης απειλής που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Gal Ghado στο ρόλο της Wonder Woman/Diane Prince, ο Jesse Eisenberg ως Lex Luthor, η Amy Adams ως Lois Lane, η Diane Lane ως Martha Kent, o Jason Mamoa ως Aquaman/Arthur Kerry, ο Jeremy Irons στο ρόλο του Alfred, η Holly Hunter ως Finch, ο Terence Fishburne στο ρόλο του Perry White, η Lauren Cohan ως Martha Wayne και ο Jeffrey Dean Morgan ως Thomas Wayne.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
28 Απριλίου - 04 Μαΐου 2016
Σχετικά
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.