Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Sushi με θέα τη θάλασσα

Εκεί που η γεύση γράφεται με… "Έψιλον"

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2016

Ένα φινετσάτο εστιατόριο προσγειώθηκε την περασμένη σεζόν στην καρδιά της Μαρίνας Λεμεσού και πολύ σύντομα έγινε η νέα γκουρμέ πρόταση της πόλης. Ένας ιδιαίτερα προσεγμένος και ατμοσφαιρικός χώρος με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα, εξαιρετική εξυπηρέτηση και υπέροχο, ημικύκλιο μπαρ που φτιάχνει υπέροχα signature cocktails.

Το μενού του εστιατορίου είναι μικρό και πολύ προσεγμένο με πιάτα από τη μεσογειακή και τη διεθνή κουζίνα, με θαλασσινά, σαλάτες, πάστα και κρεατικά. Χωρίζεται σε μικρά και μεγάλα πιάτα με όλα να έχουν μία γκουρμέ πινελιά.

Βρέθηκα εκεί Σάββατο μεσημέρι με υπέροχη μέρα ό,τι πρέπει για φαγητό στη βεράντα του Έψιλον. Παραγγείλαμε μία δροσερή σαλάτα με λεπτά, ζουμερά φιλετάκια πάπιας και μπούτι-στήθος κοτόπουλο μαριναρισμένα με λεμονόχορτο, κόκκινο πιπέρι, κόλιαντρο και φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρι Portobello, ντομάτες κονφί και κρούστα μαϊντανού, σερβιρισμένα με ασιατική σαλάτα.

Sushi για Όσκαρ
Εκείνο όμως που μας κέρδισε ήταν το ολόφρεσκο, καλοφτιαγμένο σούσι το οποίο είναι από τα καλύτερα που δοκίμασα. Από το sushi menu επιλέξαμε τα California rolls φτιγμένα με αβουρόψιχα, κομμάτια αβοκάντο, αγγουράκι, φύλλο από φύκια και σπόρους σουσαμιού και τα spider crunchy unagi με καπνιστό χέλι, καβουρόψιχα, μαλακό κέλυφος κάβουρα, κομμάτια αβοκάντο, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαγιονέζα, σος από χέλι, φύλλο από φύκια. Σούσι για Όσκαρ!

Μου άρεσε…
Η επεξήγηση της ονομασίας του εστιατορίου όπως καταγράφεται στο μενού. Μεταφέρω αυτούσια:  Το Έψιλον συνδέεται με τον αριθμό 5 και τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις. Σύμφωνα με τους Πλάτωνα και Αριστοτέλη, ο κόσμος είναι ένας έχει όμως συναρμολογηθεί από πέντε διαφορετικά στοιχεία: γη, νερό, φωτιά, αέρας και αιθέρας (ή φως). Αυτά τα στοιχεία συμβολίζει το Ε.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close