Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2016

Όλα όσα θα συμβούν στον κινηματογράφο

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Ben Affleck υποδύεται για πρώτη φορά το ρόλο του Batman, η Nia Vardalos μάς συστήνει ξανά το θεότρελό της σόι και ο George Clooney ενώνει εκ νέου τις δυνάμεις του με την Julia Roberts!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Hail, Caesar!
O Joel και ο Ethan Cohen γράφουν και σκηνοθετούν το ‘Hail, Caesar!’ έχοντας στη διάθεσή τους ένα εξαιρετικό καστ που περιλαμβάνει τους George Clooney, Josh Brolin, Channing Tatum, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Jonah Hill και Ralph Fiennes. H ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1950 και αναφέρεται σε έναν υπεύθυνο των στούντιο του Χόλιγουντ, που η δουλειά του είναι να λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα εμφανίζεται.

Victor Frankenstein
Ο Daniel Radcliffe και ο James McAvoy πρωταγωνιστούν σε μία ανατρεπτική εκδοχή της θρυλικής ιστορίας του Φρανκενστάιν, σε σκηνοθεσία Paul McGuigan (‘Lucky Number Slevin’). Ο πρωτοπόρος επιστήμονας Victor Frankenstein (James McAvoy) και ο ιδιοφυής προστατευόμενός του Igor (Daniel Radcliffe) μοιράζονται ένα μεγαλόπνοο όραμα: να βοηθήσουν την ανθρωπότητα με τη ριζοσπαστική έρευνά τους γύρω από την αθανασία.

ΜΑΡΤΙΟΣ

The Divergent Series: Allegiant (Part 1)
Μετά τα ‘Divergent’και ‘Insurgent’, η τρίτη κατά σειρά ταινία της ‘Τριλογίας της Απόκλισης’, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη (βλ. ‘The Hunger Games’), φέρει τον τίτλο ‘Allegiant’. Η χωρισμένη σε φατρίες κοινωνία στην οποία πίστευε κάποτε η Tris (Shailene Woodley) έχει καταρρεύσει –έχει διαλυθεί από τη βία και τις μάχες για την εξουσία και έχει σημαδευτεί από την απώλεια και την προδοσία. Έτσι, όταν της δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσει τον κόσμο πέρα από τα ήδη γνωστά όρια, η Tris είναι έτοιμη.

My Big Fat Greek Wedding 2
Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο box office σε Ελλάδα και εξωτερικό, το sequel του ‘My Big Fat Greek Wedding’ είναι γεγονός! Η Nia Vardalos πρωταγωνιστεί ξανά και υπογράφει το σενάριο, ενώ ο John Corbett υποδύεται εκ νέου το ρόλο του συζύγού της, Ian Miller. Στην ταινία συμμετέχουν ακόμα η ελληνικής καταγωγής ηθοποιοί Elena Kampouris, John Stamos και Rita Wilson.

Batman v Superman: Dawn of Justice
Ίσως οι δύο πιο δημοφιλείς και αγαπητοί σούπερ ήρωες στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Superman και ο Batman, συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, στην πολυαναμενόμενη ταινία φαντασίας του Zack Snyder (‘300’). Πρόκειται για sequel του ‘Man of Steel’ με τον Henry Cavill να υποδύεται ξανά το ρόλο του Superman/Clark Kent και τον Ben Affleck να φορά για πρώτη φορά στην καριέρα του τη στολή του Batman/Bruce Wayne.

ΑΠΡΙΛΗΣ

Money Monster
Julia Roberts και George Clooney πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία της Jodie Foster. Πρόκειται για ένα οικονομικό θρίλερ, στο οποίο ο Kyle Bidwell (Jack O’Connell), ένας μεροκαματιάρης εργάτης, χάνει όλες του τις οικονομίες εξαιτίας των συμβουλών του Lee Gates, πασίγνωστου παρουσιαστή της οικονομικής εκπομπής ‘Money Monster’. Εκτός εαυτού, ο Kyle παίρνει όμηρο τον Lee κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής του και απειλεί να τον σκοτώσει αν οι κάμερες σβήσουν.

The Jungle Book
Γεμάτη εντυπωσιακά οπτικά εφέ και συναρπαστικούς 3D χαρακτήρες, η εταιρεία Disney και ο σκηνοθέτης Jon Favreau (‘Iron Man’), μεταφέρουν εκ νέου την περίφημη ταινία ‘The Jungle Book’ του 1967, στη μεγάλη οθόνη. Το ρόλο του Μόγλη υποδύεται ο Neel Sethi, ενώ παράλληλα ακούμε τις φωνές διάσημων ηθοποιών όπως Bill Murray, Scarlett Johansson, Lupita Nyong’o, Idris Elba, Christopher Walken, Ben Kingsley και Giancarlo Esposito.

ΜΑΪΟΣ

Χ-ΜΕΝ: Apocalypse
Ο Bryan Singer κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, έχοντας στο πλευρό του μια ομάδα πρωτοκλασάτων ηθοποιών, ανάμεσά τους την Jennifer Lawrence, τον Michael Fassbender και τον James McAvoy. Το ρόλο του κακού αυτή τη φορά αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ο Oscar Isaac, ο οποίος υποδύεται τον Apocalypse, τον πρώτο μεταλλαγμένο. Ανελέητος, κυβερνά με σιδερένια γροθιά και επιβάλλει το δόγμα του ότι μόνο οι ισχυροί θα επιβιώσουν. 

Alice Τhrough the Looking Glass
Έξι χρόνια μετά το ‘Alice in Wonderland’ του Tim Burton, o σκηνοθέτης James Bobin ενώνει ξανά τους πρωταγωνιστές της ταινίας, στο ‘Alice Through the Looking Glass’. Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska και Helena Bonham Carter επιστρέφουν στους ρόλους τους, με την Alice να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να σώσει τη ζωή του Mad Hatter.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Independence Day: Resurgence
20 χρόνια μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία της ταινίας φαντασίας ‘Independence Day’, ο Roland Emmerich σκηνοθετεί το sequel της ταινίας, χωρίς τον Will Smith αυτή τη φορά στο καστ, αλλά με τον Liam Hemsworth να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι εξωγήινοι επιστρέφουν και απειλούν να καταστρέψουν τον πλανήτη, έτσι μια ομάδα επίλεκτων ειδικών καλείται να βρει ξανά λύση στη θανάσιμη αυτή απειλή.

The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist
Το sequel του ‘The Conjuring’, ίσως της πιο επιτυχημένης ταινίας τρόμου των τελευταίων ετών είναι γεγονός, με το μετρ του είδους James Wan να κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και τους Patrick Wilson και Vera Farmiga να υποδύονται και πάλι τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

BOX ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2016
Απρίλιος: Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ‘Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2016’ (Cyprus Film Days) θα πραγματοποιηθεί για δέκατη τέταρτη χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο (Λεμεσός) και στον Κινηματογράφο Zena Palace (Λευκωσία). www.cyprusfilmdays.com


Ιούλιος: Κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις τις καλύτερες παραγωγές ταινιών animation απ’ όλο τον κόσμο, στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου - Όψεις του Κόσμου. www.animafest.com.cy

Αύγουστος: Το ‘Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού’ έρχεται για 11η συνεχή χρονιά στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη για να προβάλει για πρώτη φορά στην Κύπρο μερικά από τα σημαντικότερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς. www.filmfestival.com.com 

Οκτώβριος: Το ‘Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου’ επιστρέφει για έκτη χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο. www.isffc.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close