Live Music , Nightlife & Music

Η Λευκωσία βγάζει τα πλήκτρα στους δρόμους

Για 13 μέρες η Λευκωσία θα βιώνει τοTHE BIG PIANO: Nicosia 2015

Δημοσιεύτηκε στις 07 Δεκεμβρίου 2015

Η νέα πρόταση του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde για το 2015, συνεχίζει απ’ εκεί που έμεινε το PLAY ME, I’M YOURS. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα διάδραση που προσκαλεί και ταυτόχρονα προκαλεί τον όποιο περαστικό να συμμετάσχει, αλλά αυτή την φορά με τα πλήκτρα να βρίσκονται – κυριολεκτικά – στα πόδια του!

H εκτεταμένη δημόσια διάδραση με το BIG PIANO, αποτελεί παγκόσμια πρεμιέρα! Ποτέ προηγουμένως στα 27 χρόνια ύπαρξης του πιάνου δεν έγινε κάτι παρόμοιο.

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde αξιοποιούν εις το έπακρον τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί μέσα από το PLAY ME, I’M YOURS χωρίς όμως να επαναλαμβάνονται. Με μία νέα, φρέσκια πρόταση, προκαλούν τη συμμετοχή του κοινού προς όφελος της μουσικής και του Πολιτισμού. \

Τι
Τέσσερα BIG PIANOS θα εκτεθούν δημόσια σε χώρους που το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα δει και να παίξει μαζί τους. Κι αφού με το PLAY ME, I’M YOURS απογειώσαμε τον κόσμο της Λευκωσίας, ώρα τώρα να τους προσγειώσουμε “στα πόδια τους”! Προσγείωση που θα γεμίσει και πάλι κάθε γωνιά της πόλης με μουσική, χαρά και γέλια με τη διαφορά ότι η Λευκωσία αυτή τη φορά δεν θα μπει στον χάρτη όπως προηγουμένως αλλά θα ανοίξει το χάρτη!

Η Κύπρος μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για διοργάνωση σημαντικών και καινοτόμων δράσεων που σε χρόνια προηγούμενα αρκούμασταν να βλέπουμε να πραγματοποιούνται σε “πολιτιστικά ανεπτυγμένες” χώρες. Ο Κύπριος δεν νοιώθει πια να υστερεί έναντι οποιουδήποτε Ευρωπαίου πολίτη ενώ είναι καιρός να στείλουμε το μήνυμα ότι και θέλουμε και μπορούμε να χαράξουμε πορεία και να δείξουμε τον δρόμο.

Η Κύπρος βγάζει τα πλήκτρα στους δρόμους, δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ένα να πειραματιστεί και να διασκεδάσει μαζί τους και η Λευκωσία καθίσταται η πρώτη πόλη που προ(σ)καλεί μαζικά τους πολίτες της να συμμετάσχουν σε μία τέτοια διάδραση δημιουργώντας και ταυτόχρονα αναπτύσσοντας τη μουσική.

Ας ανακαλύψουμε όλοι τον έφηβο που κρύβουμε μέσα μας!

Ποτε & Πού
Η Λευκωσία θα βιώσει το THE BIG PIANO: Nicosia 2015 για δεκατρείς ολόκληρες μέρες εντός Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, Σάββατο 12 - Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015.

Στην πιο εορταστική περίοδο του χρόνου, δύο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, που οικογένειες, νέοι, μικροί και μεγάλοι κατεβαίνουν στην πόλη και απολαμβάνουν το χρώμα και το άρωμα των εορτών, τώρα πια θα υπάρχει και ήχος!

Πού; Παντού! Η Λευκωσία θα αποκτήσει φωνή σε κάθε της γωνιά! Έχουν επιλεγεί χώροι τέτοιοι ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο να έρθει σε επαφή με τα πλήκτρα καλύπτοντας γεωγραφικά ολόκληρη την πρωτεύουσα: City Plaza (Λεωφ. Μακαρίου), The Mall of Engomi, Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και The Mall of Cyprus είναι τα σημεία στα οποία μπορεί κανείς να βρει ένα απ’ τα πιάνα.

Και στο διαδίκτυο
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα διοχετεύεται υλικό μέσα από τη σελίδα του χορηγού της εγκατάστασης Kyriakides Piano Gallery (www.facebook.com/kyriakidespianogallery).

Επίσης θα λειτουργήσει σχετική ετικέτα (hashtag) που το κοινό θα μπορεί να χρησιμοποιεί όταν αναρτά τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τη διάδραση τους με το BIG PIANO.

Yπεύθυνος για τη διαδραστική αυτή εγκατάσταση στη Λευκωσία, ο οποίος θα είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες προς τα Μ.Μ.Ε. και το κοινό, είναι: ο Σταύρος Κυριακίδης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde (τηλ.: 9962 0414 / email: svkcy@cytanet.com.cy)

Ποιος είναι ο Avantgarde;
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde είναι ένας μη-κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που λειτουργεί υπό την Προεδρία του κ. Σταύρου Κυριακίδη, την Επίτιμη Προεδρία της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη και την Υψηλή Προστασία [Patronage] του κορυφαίου πιανίστα-μαέστρου στον κόσμο Vladimir Ashkenazy.

Σκοπός του Οργανισμού είναι η ενίσχυση και βελτίωση των πολιτιστικών δρώμενων της Κύπρου, η στήριξη των νεαρών Κύπριων μουσικών και η προβολή του πλούσιου πολιτισμού της Κύπρου εκτός των συνόρων της. Από τον Οκτώβριο του 2001 που δραστηριοποιείται ο Οργανισμός, έχει κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του στο πολιτιστικό στερέωμα του τόπου και σ’ αυτόν αποδίδονται ορισμένες από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκδηλώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στην Κύπρο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close