Δημοσιεύτηκε στις 09 Οκτωβρίου 2015
Στις 7 Αυγούστου του 1974, ο βιρτουόζος Γάλλος ακροβάτης Philippe Petit, κατάφερε να πετύχει αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Να ισορροπήσει (παράνομα) πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί το οποίο αιωρείτο ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.
Το 2008, ο σκηνοθέτης James Marsh αφηγήθηκε το σπουδαίο αυτό επίτευγμα του Petit μέσα από το ντοκιμαντέρ “Man on Wire” και κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για την προσπάθειά του.
Τώρα, ο Robert Zemeckis (“Forrest Gump”), φαίνεται ότι φιλοδοξεί να πετύχει το ίδιο. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης μάλιστα, ξεκίνησε τις συζητήσεις με το Γάλλο ισορροπιστή (ετών 66 σήμερα) για το ενδεχόμενο μιας πιθανής μεταφοράς της ιστορίας του στη μεγάλη οθόνη το 2006.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ανέλαβε να ενσαρκώσει ο Joseph Gordon-Levitt, ο οποίος δούλεψε στενά με τον Petit, ώστε να μπορέσει να μπει καλύτερα στο πετσί του ρόλου, αλλά και για να καταφέρει -φυσικά- να περπατήσει πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.
Αν είσαι υψοφοβικός, τότε το “The Walk” μάλλον δεν ενδείκνυται για σένα. Αν όχι, τότε θα παρακολουθήσεις μια από τις ενδιαφέρουσες ταινίες της φετινής χρονιάς.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
23 Οκτωβρίου - 29 Οκτωβρίου 2015
Σχετικά
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Οστιν Μπάτλερ επιστρέφουν στο Μαϊάμι των 80s με το νέο «Miami Vice»
Η κινηματογραφική αναβίωση της θρυλικής αστυνομικής σειράς ξεκίνησε γυρίσματα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζόζεφ Κοζίνσκι, με δύο από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς της γενιάς τους στους εμβληματικούς ρόλους των Σόνι Κρόκετ και Ρικάρντο Ταμπς.
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ετοιμάζει την πιο προσωπική ταινία της καριέρας του
Ο Μεξικανός δημιουργός αφήνει πίσω του τη φαντασία και στρέφεται σε μια ιστορία απαγωγής που ενδέχεται να συνδέεται με ένα από τα πιο τραυματικά γεγονότα της οικογενειακής του ζωής.
«Transformers 8»: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιστρέφει στο franchise
Ο εμβληματικός σκηνοθέτης αναλαμβάνει την εποπτεία όλων των δημιουργικών πτυχών της όγδοης ταινίας, η οποία βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Paramount.
13 ταινίες βάζουν την κυπριακή δημιουργία στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα της 16ης διοργάνωσης, η ειδική προβολή «Ο Χώρος Ανάμεσα» και δύο νέα βραβεία στο Θέατρο Ριάλτο.
Το «MOTHERWITCH» του βραβευμένου με Emmy Μίνου Παπά έρχεται στους κυπριακούς κινηματογράφους
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυπριακή ταινία MOTHERWITCH του βραβευμένου με Emmy Νέας Υόρκης σκηνοθέτη Μίνου Παπά έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κύπρου
Τέσσερις νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Οι αποκαλύψεις για το Facebook, η σκοτεινή πλευρά της τηλεόρασης, μια ανατριχιαστική «Άλλη Μαμά» και μια περιπέτεια φιλίας έρχονται στις κυπριακές αίθουσες στις 8 Οκτωβρίου.