Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2015
Παρά τη σχετικά επιτυχημένη εισπρακτική του πορεία (με τις εισπράξεις να ανέρχονται στα 161 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως), ο «Αλύγιστος», η περσινή, δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα της Αντζελίνα Τζολί, χαρακτηρίστηκε μάλλον απογοητευτική από τους κριτικούς, ενώ άφησε ασυγκίνητη την Ακαδημία των Όσκαρ, η οποία περιόρισε τις υποψηφιότητες της ταινίας σε τρεις τεχνικές κατηγορίες.
Για την επόμενη σκηνοθετική της προσπάθεια, ωστόσο, το ρομαντικό δράμα «By the sea», η Τζολί και η παραγωγός εταιρεία Universal φιλοδοξούν να έχουν μια καλύτερη παρουσία στα βραβεία, πριμοδοτώντας το φιλμ με μια προνομιακή ημερομηνία κυκλοφορίας μέσα στην εξαιρετικά ανταγωνιστική περίοδο του Νοεμβρίου. Η ταινία εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’70 και φέρνει την Τζολί και τον σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, για πρώτη φορά μαζί στη μεγάλη οθόνη μετά τον «Κύριο και την κυρία Σμιθ» του 2004, με τους δύο σταρ να υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι που περνά τις διακοπές του σε ένα θέρετρο στη Γαλλία, ενώ η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση. Καθώς όμως περνούν χρόνο με τους υπόλοιπους τουρίστες και τους ντόπιους, αρχίζουν σταδιακά να βρίσκουν λύσεις στα θέματα που τους απασχολούν.
Η ίδια η Τζολί περιέγραψε την ταινία ως «μια ιστορία για μια σχέση που εκτροχιάζεται από την απώλεια, για τη δύναμη της αγάπης και το δρόμο για την επούλωση και την αποδοχή». Όσο κι αν έχουν αμφισβητηθεί οι σκηνοθετικές ικανότητές της, πάντως, το σίγουρο είναι ότι η διάσημη ηθοποιός ξέρει να επιλέγει συνεργάτες. Έχοντας δουλέψει στον «Αλύγιστο» με τον Ρίτσαρντ Ντίκινς, η Τζολί επιστράτευσε για το «By the sea» έναν άλλο καταξιωμένο διευθυντή φωτογραφίας, τον Κρίστιαν Μπέργκερ, γνωστό για την καταπληκτική δουλειά του με τον Μίκαελ Χάνεκε στη «Λευκή κορδέλα» και τη «Δασκάλα του πιάνου».
Το «By the sea» θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ 19 Νοεμβρίου, μέσα σε έναν μήνα φορτωμένο με μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες για οσκαρικές υποψηφιότητες ταινίες, όπως το «The Danish Girl», με τον φετινό βραβευμένο με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Έντι Ρέντμεϊν, να υποδύεται μια από τις πρώτες τρανσέξουαλ που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, και το «Brooklyn», ένα δράμα με τη Σίρσα Ρόναν, που στάθηκε ένα από τα μεγάλα χιτ στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς.
Μετά το «By the sea», οι φήμες θέλουν την Αντζελίνα Τζολί να σκηνοθετεί το «Captain Marvel», την πρώτη ταινία της Marvel με πρωταγωνιστικό χαρακτήρα μια γυναίκα σούπερ ήρωα.
[Πηγή: tospirto.gr]
Σχετικά
Hocus Pocus 3: Επίσημα στα σκαριά η ταινία - Επιστρέφουν οι 3 βασικές πρωταγωνίστριες
Η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2023
Πέντε νέες πρεμιέρες φτάνουν αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες
Από το πολυαναμενόμενο «Mortal Kombat II» και το σκοτεινό horror «Hokum» μέχρι Billie Eilish σε 3D και animated περιπέτειες για όλη την οικογένεια, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα έχει επιλογές για κάθε γούστο
Πρεμιέρα για την ταινία "Mortal Kombat II"
Μια γεμάτη ένταση συνέχεια της επιτυχημένης σειράς βιντεοπαιχνιδιών, σε όλη της τη βίαιη δόξα
Τρέιλερ «Tony»: Ή πώς ο Άντονι Μπουρντέν έγινε ο... Άντονι Μπουρντέν
Origin story μιας πολυδιάστατης προσωπικότητας, ταραχώδους ζωής και ιδιαίτερων ταλέντων, από τον Ματ Τζόνσον του «BlackBerry»
The Marina Experience: Ένα 3ήμερο με θερινό σινεμά, φαγητό και δραστηριότητες, δίπλα στη θάλασσα
Όλα όσα σε περιμένουν τον Ιούνιο στη Μαρίνα Λεμεσού
«Narnia: The Magician’s Nephew» – Το 2027 στους κινηματογράφους η νέα επική ταινία του Netflix
Με Μέριλ Στριπ, Ντάνιελ Κρεγκ, Έμα Μάκι, Κάρεϊ Μάλιγκαν. Η ταινία βασίζεται στο θρυλικό πρώτο βιβλίο του C. S. Lewis που εκδόθηκε στις 2 Μαΐου 1955 και είναι το origin story των Χρονικών της Νάρνια.
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα
Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
Έρχονται κοσμογονικές αλλαγές στα Οσκαρ!
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επιτίθεται κατά μέτωπο στην τεχνητή νοημοσύνη και γίνεται ακόμη πιο συμπεριληπτική, με το βλέμμα στο μέλλον
Η Λευκωσία βλέπει το βραβευμένο "When Will It Be Again Like It Never Was Before"
Στο πλαίσιο της σειράς προβολών EUROPE IN CINEMA
«House of the Dragon»: Η πρίκουελ σειρά του Game of Thrones επιστρέφει με τον μεγάλο εμφύλιο
Η τρίτη σεζόν είναι «σκοτεινή, γεμάτη δράση και συναίσθημα. Και, φυσικά, έχει πολλούς, πάρα πολλούς δράκους». Στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ.
Πρεμιέρα που περιμέναμε: The Devil Wears Prada 2 & οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Από την πολυαναμενόμενη επιστροφή στον λαμπερό κόσμο της μόδας μέχρι horror, animation και συγκινητικό σινεμά, οι πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας έχουν επιλογές για όλους.