Live Music , Nightlife & Music

Τελευταία, ακούγονται μουσικές στους δρόμους της πρωτεύουσας

Οι Gangs of CY είναι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, έχουν «δραπετεύσει» από το θέατρο και βρίσκονται ανάμεσά μας.

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2015

Καθώς ο κόσμος απολαμβάνει τον καφέ του σε διάφορους χώρους συνεύρεσης στη Λευκωσία, από το πουθενά, μουσικοί δημιουργούν ένα ζωντανό, οργανικό soundtrack, προς έκπληξη των θαμώνων.

Η μουσική μπορεί να είναι οτιδήποτε… Μουσικοί που παίζουν τανγκό, ενώ την ίδια ώρα αλλού, στην καρδιά της πόλης, κλασική μουσική δίνει μια εξωπραγματική διάσταση σε παρεΐστικες συνευρέσεις.

Στην άλλη άκρη της πρωτεύουσας, κάποιοι μουσικοί απλώς δημιουργούν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα, που κάνει την είσοδο ενός συγκεκριμένου θαμώνα να μοιάζει με νουάρ χαρακτήρα και εμάς μέρος μιας άγνωστης νουάρ ταινίας…

 

Ή πίνεις την μπίρα σου με τη συνοδεία συγκεκριμένης μουσικής και η μπίρα αυτή μοιάζει να είναι η πιο επική που έχεις καταναλώσει ποτέ.

 

Ακόμα και κλασικό ροκ από κουαρτέτο εγχόρδων θα τύχει να ακούσεις… που θα σε πάρει πίσω στη δεκαετία του ‘80, με τραγούδια της εποχής που μεγαλώσαμε και που το άκουσμά τους ήταν τόσο φρέσκο όταν το ακούγαμε από έγχορδα. Δεν είναι ακριβώς το τραγούδι με τα λόγια του, είναι ήχοι που μας ταξιδεύουν πίσω στις στιγμές που ακούγαμε ένα τέτοιο τραγούδι.

Και μετά αναρωτιέσαι. Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι μουσικοί; Πως βρέθηκαν σε cafés σε διάφορες γωνιές της Λευκωσίας;

Προσπαθώντας να μάθεις λεπτομέρειες, ρωτώντας απ’ εδώ και απ’ εκεί, το μόνο που θα καταφέρεις να μάθεις είναι ότι πρόκειται για τους Gangs of CY. Είναι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, έχουν «δραπετεύσει» από το θέατρο και βρίσκονται ανάμεσά μας.

Σε ανύποπτο χώρο και χρόνο μπορεί να τους ακούσεις.

Σίγουρα πάντως θα τους ακούσεις πριν τους δεις.
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close