Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Οι "Χρωματικές Περιπτύξεις" της Κατερίνας Σταύρου

Η επιθυμία της είναι να δημιουργήσει μια διαρκή χωρίς όρια συζήτηση μεταξύ των έργων και των θεατών της

Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2015

Η Κατερίνα είναι νεαρή απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Μάντσεστερ όπου και συμμετείχε σε ομαδικές και σόλο εκθέσεις. Τα έργα της και το ιδιαίτερο ταλέντο της ήταν η αφορμή για να ξεχωρίσει και να την ανακαλύψει, λίγο πριν το τέλος των σπουδών, κυνηγός ταλέντων που της έδωσε την ευκαιρία  να εκθέτει τα έργα της στο Λονδίνο, ενώ έχει λάβει μέρος και σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στο Λος Άντζελες, στην Κύπρο και σε άλλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ιδεολογία που έχει υιοθετήσει η Κατερίνα στη τέχνη της είναι αυτή του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού με στοιχεία παραστατικά και μεταφορικές έννοιες κρυμμένες μεταξύ χρωμάτων και φιγούρων. Η νεαρή ζωγράφος όπως αποκαλύπτει διατηρεί μια σχέση πάθους με τη ζωγραφική μέσα από την  οποία εκφράζει τις ανησυχίες, τα αισθήματα και τα πιστεύω της.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία η καλλιτέχνης επιθυμεί να εκφράσει τις προσωπικές της ανησυχίες κι εμπειρίες ανάλογα με το θέμα που την έχει εμπνεύσει σε κάθε περίπτωση, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί τα έργα της να  προσαρμόζονται στη πραγματικότητα του θεατή δίνοντάς τους έτσι πνοή μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας και διαχρονικά από τα μάτια που τα διαβάζουν.

Η επιθυμία της Κατερίνας είναι να δημιουργήσει μια διαρκή χωρίς όρια συζήτηση μεταξύ των έργων και των θεατών της μετατρέποντας έτσι τη ζωγραφική γλώσσα σε μια παράσταση πινελιών και χρωμάτων όπου ο κάθε ένας καλείται να δει πέρα από την εικόνα. Ο ισορροπημένος δυναμισμός και η ένταση στη ζωγραφική τεχνική της προσθέτει στην αισθητική εμπειρία του παρατηρητή, ο οποίος εισέρχεται σε μια παιχνιδιάρικη αρένα, ακριβώς όπως αντιμετωπίζει η ίδια η δημιουργός τον καμβά της.

Διάρκεια έκθεσης: 24 Μαρτίου-5 Απρίλιου στην γκαλερύ Myth Factory. (Αγίου Λαζάρου 54, Λάρνακα)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close