Arts & Culture , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η Κρίστη Παπαδοπούλου παίζει στον "Αύγουστο" του ΘΟΚ

Και με αυτήν την αφορμή μιλά στο Check In Cyprus για τη δουλειά και την οικογένειά της!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαρτίου 2015

Στα έξι χρόνια που βρίσκεται στο χώρο της υποκριτικής κατάφερε να ξεχωρίσει, να ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους και να κερδίσει το σεβασμό του κοινού και των συναδέλφων της. Η Κρίστη Παπαδοπούλου μετά το ρόλο της Ελένης στο "Τρίτο Στεφάνι" ετοιμάζεται να ενσαρκώσει έναν ακόμη σημαντικό ρόλο στην παράσταση "Αύγουστος, August: Osage County" που ανεβαίνει από την Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ!

 

Με το που έκανε την εμφάνισή της στην κυπριακή τηλεόραση, κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο της, στρέφοντας επάνω της τους προβολείς -και όχι τυχαία. Σε εξίσου σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει και το σεβασμό των θεατρόφιλων. Η ερμηνεία της στη συγκλονιστική παράσταση "Τζόρνταν" ενέταξε την Κρίστη Παπαδοπούλου στην κατηγορία των ηθοποιών που εκτός από τηλεόραση μπορούν να κάνουν και καλό θέατρο. Φέτος η νεαρή ηθοποιός που έχει αφιερωθεί στο θέατρο -ανήκοντας στο δυναμικό του ΘΟΚ- ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της παράστασης "Αύγουστος, August: Osage County" του Tracy Letts η οποία θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ.

 

Σε τι αφορά το έργο στο οποίο συμμετέχεις;
Η ραχοκοκαλιά του βασίζεται στα κρυμμένα μυστικά μιας οικογένειας. Το τοπίο είναι σκληρό και ναρκοθετημένο. Μια από τις παγίδες του είναι να διαλέξεις "καλούς" και "κακούς" ήρωες.
Ο δικός σου ρόλος ποιος είναι;
Υποδύομαι την Κάρεν Γουέστον, τη μικρότερη από τις τρεις αδελφές της οικογένειας. Ένα κορίτσι που δεν είχε την προσοχή που απαιτείται από τους γονείς της. Συνήθως το μικρότερο παιδί είναι το παραχαϊδεμένο, ωστόσο στην περίπτωσή της είναι το ξεχασμένο παιδί, λόγω προφανώς της απόστασης που είχαν οι γονείς μετά τη γέννησή της.
Είναι κάτι που σε δυσκολεύει σε αυτό το ρόλο;
Είναι ο πιο παγιδευμένος χαρακτήρας του έργου. Θεωρώ ότι ο Tracy Letts θα μπορούσε να γράψει ένα μονόπρακτο ειδικά για αυτό το άτομο. Έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, κανενός είδους αγάπη από κανέναν, έχει λάθος
αντρικά πρότυπα και δεν κατάφερε ουσιαστικά να κάνει τίποτα στη ζωή της. Ζει σε ένα παραμύθι γιατί η πραγματικότητά της είναι πολύ σκληρή για να την αντιμετωπίσει. Με δυσκολεύει η ηλικία της, έχουμε 15 χρόνια διαφορά με την Κάρεν. Επίσης όλο αυτό το ψέμα που είναι αναγκασμένη να ζει, με θλίβει.
Επειδή μιλάμε για οικογενειακές σχέσεις, η δική σου οικογένεια ποιο ρόλο έπαιξε στη ζωή σου;
Είμαι πολύ δεμένη με την οικογένειά μου. Τους αγαπώ και τους σέβομαι και θα μπορούσα να κάνω τα πάντα για αυτούς. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως είμαι και αποκομμένη από τον ομφάλιο λώρο. Έφυγα από το πατρικό μου, πήγα για σπουδές, δούλεψα εκτός και όταν επέστρεψα ήταν όλα αλλιώς και όλα τα ίδια. Οικογένεια!
Η μητέρα σου, ηθοποιός και η ίδια, έπαιξε ρόλο στην απόφασή σου ν' ασχοληθείς με την υποκριτική;
Ήταν αρνητική μέχρι τη στιγμή που απλά ανακάλυψε πως δεν είχε άλλη επιλογή!
Το γεγονός ότι είχες δίπλα σου κάποιον που γνώριζε αυτόν το χώρο σε "προστάτευσε" από κακοτοπιές;
Η Έλενα είναι ένας άνθρωπος που βρίσκει τα θετικά της κάθε δουλειάς με την οποία καταπιάνεται, οπότε δεν έχει να πει τίποτα αρνητικό για κανέναν, αυτό προσπαθώ να πράξω κι εγώ!
Ένιωσες ποτέ να αμφισβητείσαι ή να σε συγκρίνουν με την Έλενα Παπαδοπούλου;
Πολλές φορές. Ειδικά όταν επέστρεψα στην Κύπρο. Ευτυχώς είμαστε τελείως διαφορετικές προσωπικότητες και έτσι όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη δουλειά μας, βλέπει αν μπορεί να σε εμπιστευτεί για το ρόλο.
Θέλω να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω, στην πρώτη παράσταση μπροστά σε κοινό.
Ήταν στο "Κοριτσάκι με τα Σπίρτα". Ήμουν στο δημοτικό ακόμη, παιδάκι, καταλαβαίνεις, με πυρετό... Δεν θυμάμαι πολλά, μόνο ότι στο καλαθάκι με τα σπίρτα υπήρχαν τα λόγια ξαναγραμμένα στο χέρι μήπως και ξεχάσω κάτι.
Η πρώτη σου επαγγελματική δουλειά ποια ήταν;
Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου όπου είχα το ρόλο της Ισμήνης.
Στην Κύπρο έγινες ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές. Η τηλεόραση μπορεί να είναι μια καλή αφετηρία για ένα νέο ηθοποιό;
Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή. Με λίγα λόγια πρέπει να έχεις τα πόδια σου στη γη, και αν όντως αγαπάς το λειτούργημα αυτό, την τρέλα του, το να υποδύεσαι ανθρώπους, να ζεις άλλες ζωές, να παρατηρείς τον κόσμο και να διαβάζεις πολύ, τότε ναι και η τηλεόραση είναι μια καλή αφετηρία, εάν μπορείς να δείξεις αυτό που έχεις.
Φέτος έχεις αφοσιωθεί στο θέατρο και στον ΘΟΚ. Έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία για την Κρίστη;
Κάνοντας αυτό το επάγγελμα, κάθε 6-12 μήνες είναι σαν να ξεκινάς μια νέα πορεία. Προσπαθώ για το καλύτερο, θέλω να είμαι καλύτερη από μένα και να βάζω κάθε χρόνο ένα λιθαράκι ώστε να μπορώ κάποια στιγμή, όταν γυρίσω πίσω, να χαμογελώ, γι' αυτά που κατάφερα. Πάνω από όλα όμως θέλω να παραμείνω Άνθρωπος.
Πόσο σημαντικό είναι για έναν ηθοποιό να αφοσιώνεται στο θέατρο;
Γιατρεύεις την ψυχή σου. Αισθάνεσαι πλήρης. Ειδικά όταν συνεργάζεσαι με ανθρώπους μεγάλους και μικρούς που αγαπούν αυτό που κάνουν και το σέβονται.
Αν και νεαρή σε ηλικία στο θέατρο έχεις κάνει πολύ σημαντικές δουλειές όπως τον Τζόρνταν. Ήταν μια παραγωγή που σε καθόρισε;
Αρχικά με επέλεξε και τελικά δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου αυτή την ηρωίδα! Η Σύρλεϊ Τζόουνς για μένα είναι πολλά. Θα μπορούσα αυτό το έργο κατά διαστήματα να το ξαναπαίζω... Δεν μπορείς συνέχεια γιατί νομίζω θα φτάσεις στα όρια της σχιζοφρένειας. Μια σύγχρονη Μήδεια, που υπήρξε όχι μόνο στο χαρτί αλλά και στην πραγματικότητα και που τη συναντάμε στις μέρες μας όλο και πιο συχνά.
Κάνοντας έναν απολογισμό της καριέρας σου, η πορεία σου στην υποκριτική ήταν εύκολη;
Θα μπορούσα να πω πως η τύχη, η μοίρα, ο Θεός, όπως θες πες το, ήταν με το μέρος μου. Παρόλ' αυτά η σκληρή δουλειά και ο χρόνος θα δείξουν αν μας αντέξει το σκοινί και... εν τέλει θα φανεί στο χειροκρότημα.
Τελικά ηθοποιός σημαίνει φως;
Και σκοτάδι μαζί!
Εσύ βρήκες το φως στην άκρη του τούνελ;
Προσπαθώ να γίνομαι συλλέκτης στιγμών και ν' ανακαλύπτω....
Το κεφάλαιο Ελλάδα έχει τελειώσει για σένα;
Το εξωτερικό και ειδικότερα η Ελλάδα είναι πάντα ένα ανοιχτό κεφάλαιο. Από τότε που άνοιξε δεν έχει κλείσει ποτέ...
Τι ονειρεύεσαι από εδώ και πέρα;
Θα ήθελα να εξερευνήσω όλο τον κόσμο, να διαβάσω όλα τα βιβλία και να γνωρίσω άλλους λαούς, να έχω την υγεία μου και να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος! Μικροπράγματα...
Ποια αξία είναι για σένα αδιαπραγμάτευτη;
Η ίδια η ζωή. Είναι αξία αδιαπραγμάτευτη και θέλω να μη χάνω στιγμή αυτής της ζωής!

 

Φωτογραφία Θεοδώρα Ιακώβου Styling Σοφία Ευσταθίου Μακιγιάζ Ειρήνη Σαματά Μαλλιά Blow

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close