Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014
Σε μία σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου με μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και σε συνδιοργάνωση με τον Κυπρορωσικό Σύνδεσμο Φιλίας και Πολιτιστικών Σχέσεων και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσιάζονται οι συναυλίες με τίτλο "Ρωσικά Αριστουργήματα". Το κοινό θα απολαύσει τρία αθάνατα συμφωνικά έργα κορυφαίων Ρώσων συνθετών της ρομαντικής εποχής που αποτυπώνουν το πάθος, το λυρισμό και τη δύναμη του Ρωσικού πνεύματος.
Πρόκειται για την Εισαγωγή από την όπερα Ρουσλάνος και Λουντμίλα του Mikhail Glinka, πατέρα της Ρωσικής όπερας. Η όπερα Ρουσλάνος και Λουντμίλα, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Pushkin, ήταν τόσο δημοφιλής ώστε παρουσιάστηκε 300 φορές στην Αγία Πετρούπολη μέσα σε διάστημα 50 χρόνων από την πρεμιέρα της το 1842. Ακολουθεί το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε Ντο ελάσονα του μεγάλου συνθέτη και πιανίστα της ύστερης ρομαντικής εποχής Sergei Rachmaninov. Ο ταλαντούχος Κύπριος πιανίστας Νικόλας Μελής θα ερμηνεύσει το εξωστρεφές, νοσταλγικό και γεμάτο συναισθηματική ένταση αυτό έργο. Η συναυλία θα κλείσει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ. 5 σε Μι ελάσονα του Piotr Ilyich Tchaikovsky η οποία, σύμφωνα με πολλούς μουσικολόγους, αποτελεί μια μουσική έκφραση των ιδεών και προβληματισμών του συνθέτη για τη σχέση του ανθρώπου με τη μοίρα του, αφήνοντας στο τέλος ένα μήνυμα αισιοδοξίας.
Τις συναυλίες θα διευθύνει ο καταξιωμένος Κύπριος μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Γιώργος Κουντούρης. Πριν από τις συναυλίες θα γίνεται σύντομη παρουσίαση των έργων του προγράμματος από τον κλαρινετίστα και μουσικολόγο Άγγελο Αγγελίδη.
-
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
16 Οκτωβρίου 2014
-
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
17 Οκτωβρίου 2014
-
Θέατρο Ριάλτο
20 Οκτωβρίου 2014
Σχετικά

Dobrawa Czocher: Η διεθνούς φήμης Πολωνή τσελίστρια στην αυλή της Αξιοθέας
Μαζί της οι χαρισματικές οργανοπαίχτριες και φίλες της Agnieszka Podłucka στη βιόλα και Natalia Czekała στα πλήκτρα

Ο Μικρός Πρίγκηπας Quartet με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις
Στην αυλή του αρχοντικού της οδού Αξιοθέας

Οι Macumba στον κήπο του Τεχνόπολις 20 για μουσικές καλοκαιρινές
Η μπάντα έχει συνεργαστεί με διακεκριμένες προσωπικότητες της Ευρωπαϊκής Jazz και World Music σκηνής

Το μπαράκι που έστηνε τα πιο δημοφιλή street party στην πρωτεύουσα, κατέβασε ρολά
Το cozy bar με τα προσεγμένα ποτά και την ανεβαστική μουσική, που μάζευε όλη την πόλη εκεί

Φιλανθρωπική Γκαλά Συναυλία με τον Alessandro Safina στη Λεμεσό
Όλα τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη φιλανθρωπικών έργων στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του έργου United Rescue Cyprus


Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Η Φρόσω Στυλιανού στο Παλαιά Ελιά Live Stage, Κυριακή 4 Μαΐου
Η Φρόσω Στυλιανού κάνει βουτιά στο βαθύ πυρήνα του λαϊκού ρεπερτορίου και φέρνει στο προσκήνιο τη ροκ δυναμική αυτών των θρυλικών τραγουδιών

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ταξιδεύει στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Μικρή Άρκτο
Αυτή τη φορά με το solo project το οποίο κατά καιρούς παρουσιάζεΙ

Ο André Rieu γιορτάζει τα 75α γενέθλιά του με μια μαγευτική κινηματογραφική εμπειρία
«Το Όνειρο Συνεχίζεται» είναι ένα μαγευτικό πάρτι εν πλω στα νερά της γενέτειράς του

«Τα λαϊκά… αλλιώς» από τους Πέτρο και Μιχάλη Κουλουμή στο Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης
Μια μουσική περιπλάνηση από το χθες στο σήμερα

Ο Νίκος Μακρόπουλος έρχεται ξανά στην Κύπρο για ένα ανεβαστικό live
Ο αγαπημένος Έλληνας ερμηνεύτης επιστρέφει για μία απόλυτα διασκεδαστική εμφάνιση στο νησί