Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2014
Τέσσερις γνωστοί ηθοποιοί, ο Δημήτρης Αντωνίου, η Μαρίνα Αργυρίδου, ο Γιώργος Κυριάκου και η Νιόβη Χαραλάμπους μας μαθαίνουν σε ένα αποκλειστικό βίντεο "πώς καθαρίζουμε σωστά το κολοκάσι", με την ευκαιρία της "Βραδιάς Γευσιγνωσίας Κολοκασιού" στις 4 Οκτωβρίου στο Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant.
Οι τέσσερις γνωστοί ηθοποιοί, συνεργάστηκαν πρόθυμα με το Δήμο Σωτήρας, φτιάχνοντας ένα χρήσιμο αλλά και χιουμοριστικό βίντεο στο οποίο μας μαθαίνουν πώς καθαρίζουμε σωστά το κολοκάσι, παρέα με την γιαγιά Ανδριανού Παρασκευά.
Παράλληλα, στο βίντεο μάς καλούν στη Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, η οποία θα διεξαχθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant, όπου θα έχουν όλοι οι επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν γνωστές αλλά και καινούριες γκουρμέ συνταγές που θα έχουν ως βάση το κολοκάσι από διάσημους σεφ.
Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού:
Η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας, εορτάζοντας τα 40 χρόνια Φεστιβάλ Κολοκασιού, αποφάσισε να διοργανώσει το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, μια Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού στο παραλιακό εστιατόριο του Δήμου, Nissaki Ayia Thekla Beach Bar & Restaurant στην Αγία Θέκλα. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό ενώ παράλληλα στοχεύεται η προσέλκυση τουριστικού ενδιαφέροντος, για γνωριμία με το τοπικό έδεσμα της Σωτήρας. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Σύλια Ιωαννίδου.
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου με την καθοδήγηση του Προέδρου του, Executive Chef του Ξενοδοχείου Four Seasons, κ. Πανίκου Χατζηττοφή, θα μας παρουσιάσει ζωντανά διάφορες εκδοχές για εναλλακτικές συνταγές κολοκασιού, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τις δοκιμάζει. Την εκδήλωση θα ενισχύσουν με την παρουσία τους και η Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών της Ξενοδοχειακής Σχολής. Τις δικές του εναλλακτικές συνταγές θα παρουσιάσει και ο Executive Chef του Sunrise Hotel, κ. Αντώνης Αττούνης, ο οποίος κατάγεται από τη Σωτήρα.
Ο στόχος της εκδήλωσης είναι πολύπλευρος, καθώς αποσκοπεί πρωτίστως στη γνωριμία ντόπιων και ξένων επισκεπτών με το λαχανικό "σήμα κατατεθέν" της Σωτήρας, για το οποίο αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση και έγκριση του φακέλου που έχει υποβληθεί για Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης ως "Κολοκάσι Σωτήρας" και "Κολοκάσι-Πούλλες Σωτήρας". Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί το περαιτέρω έναυσμα στους παραγωγούς του κολοκασιού για επικέντρωση στο προϊόν και η παράλληλη ενθάρρυνση των εστιατορίων της Κύπρου να εντάξουν στα πιάτα τους ένα από τα πιο γευστικά εδέσματα, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με αμέτρητους τρόπους.
Η "Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού" έχει εγκριθεί προς επιχορήγηση από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος διαπίστωσε τις γενναίες προσπάθειες που επιτελεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας προς την κατεύθυνση κατοχύρωσης του κολοκασιού ως τοπικό προϊόν, κάτι που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στον τουρισμό.
Η όλη εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό, ενώ στόχος είναι η παρουσία διάφορων περιπτέρων, στα οποία θα γίνεται παρουσίαση εναλλακτικών-gourmet συνταγών με βάση το κολοκάσι, έτσι ώστε να γνωρίσουν οι επισκέπτες τους διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί. Παράλληλα, θα υπάρχουν διάφορα περίπτερα τα οποία θα παρουσιάζουν την τοπική μας παράδοση και πολιτισμό, όπως παραδοσιακά επαγγέλματα, άλλα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ παράλληλα θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Χορηγός Επικοινωνίας: Περιοδικό TIME OUT, ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης.
Σχετικά

Όλα όσα θα γίνουν την Πρωτομαγιά στην Κύπρο
10 υπέροχες προτάσεις για να κάνεις την αργία σου

«Στιγμές»: Μία παράσταση σύγχρονου χορού εμπνευσμένη από την ποίηση του Κώστα Μόντη
Έξι χορευτές ερμηνεύουν επί σκηνής με ζωντανή μουσική από τέσσερις μουσικούς

Πεζοπορία στον Αγρό με αφορμή το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Δες αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Ένα μαγιάτικο πανηγύρι αγάπης θα στηθεί για καλό σκοπό στην Λευκωσία
Με φαγητό, ποτό, εργαστήρια, παζαράκι και πολλά άλλα

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης για ένα masterclass στην Κύπρο
Καλεσμένος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Το Misfit Sundays επιστρέφει με ένα Car Boot Sale!
Το αγαπημένο κυριακάτικο event της πόλης επιστρέφει με μια ανατρεπτική έκδοση

Κλείνουμε τη σεζόν σε ένα διήμερο second hand wardrobe gala στην Λευκωσία
Με τον πιο στιλάτο και βιώσιμο τρόπο

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.