Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2025
Το Καρναβάλι στην Κύπρο επιστρέφει με εκδηλώσεις να οργανώνονται σε Λεμεσό, Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο. Οι δήμοι ξεκίνησαν ήδη τις προετοιμασίες, για να υποδεχτούν ντόπιους αλλά και τουρίστες προκειμένου να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Ακολουθεί μια ανασκόπηση των οργανωμένων καρναβαλίστικων εκδηλώσεων.
Λευκωσία
Στις 23 Φεβρουαρίου, η Λευκωσία ξεκινά την καθιερωμένη παρέλασή της στην Αγλαντζιά, αρχίζοντας στις 11:30 π.μ. από τη Λεωφόρο Κυρηνείας. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει άρματα που θα καταλήγουν στο Πάρκο Οδικής Ασφάλειας. Εκεί θα υπάρχουν DJs για να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις.
Πάφος
Η Πάφος διοργανώνει όχι μία, αλλά δύο παρελάσεις. Συγκεκριμένα Δήμος Ακάμα ξεκινάει την παρέλαση στις 23 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού. Οι συμμετέχοντες καλούνται να ενταχθούν, αρκεί να εγγραφούν εγκαίρως (μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου). Την 1 Μαρτίου θα γίνει η "Μεγάλη Παρέλαση της Πάφου" που ξεκινά από τις 3 μ.μ.
Λάρνακα
Η Λάρνακα διοργανώνει το καρναβαλικό της πάρτι επίσης στις 23 Φεβρουαρίου στη δημοφιλή περιοχή Φοινικούδες.
Λεμεσός
Η Λεμεσός αποτελεί αδιαμφισβήτητα εδώ και χρόνια την καρναβαλική πρωτεύουσα της Κύπρου. Για δύο εβδομάδες, η πόλη θα φιλοξενήσει πάρτι, παιδικές παρελάσεις, συναυλίες μουσικής και πολιτιστικές εκθέσεις. Όλα κορυφώνονται στην μεγάλη παρέλαση στις 2 Μαρτίου το μεσημέρι. Όσα άτομα θέλουν να συμμετάσχουν με άρμα ή ομάδα πεζών στη Μεγάλη Παρέλαση, θα πρέπει να περάσουν απαραιτήτως από τα γραφεία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου στην οδό Αγίου Ανδρέου 253 για συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής καθώς και για λήψη περισσότερων πληροφοριών και ενημέρωση όσον αφορά στους φετινούς όρους και κανονισμούς.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου