Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2014
H Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου Frederick εγκαινίασε πρόσφατα το Βοτανόκηπο και το Λαχανόκηπο του Πανεπιστημίου, που δημιουργήθηκε στο προαύλιο της βιβλιοθήκης του.
Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον κήπο και να γνωρίσουν τα είδη που φιλοξενούνται σε αυτόν, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν λαχανικά από το Λαχανόκηπο.
Ο Βοτανόκηπος και Λαχανόκηπος του Πανεπιστημίου Frederick, δημιουργήθηκαν από τη Μονάδα Διατήρησης της Φύσης του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεών της που έχουν ως στόχο την προστασία, διατήρηση, παρουσίαση και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς του νησιού μας, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην έρευνα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Το Πανεπιστήμιο Frederick μάλιστα κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πλούσια ερευνητική, επιστημονική και κοινωνική δράση στα ευρύτερα θέματα του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, προσφέρει το μοναδικό στην Κύπρο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) και διδακτορικό (PhD) στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Επιπλέον, το 2013, το Πανεπιστήμιο Frederick κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία "Πράσινο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα", στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την απονομή των 3ων Περιβαλλοντικών Βραβείων της Green Dot Κύπρου.
Σχετικά
Το Circus Atmosphere συνεχίζει να κόβει την ανάσα της Λευκωσίας
Αδρεναλίνη, θέαμα και μαγεία: Το τσίρκο που έκανε την πρωτεύουσα να παραμιλά συνεχίζεται κι αυτήν την εβδομάδα
Έρχεται το Cake Picnic: Το πιο fun και… γευστικό event που θα συζητηθεί
Θα γίνει το νέο trend στο νησί
ΚΕΝΤΗΤΟ: Τα Λεύκαρα ετοιμάζονται να ζήσουν κάτι καινούριο φέτος το Πάσχα
«Εν ΚΕΝΤΗΜΑ λαλώ σου!» - Το νέο πασχαλινό event στα Λεύκαρα φιλοδοξεί να γίνει θεσμός
Αυτό το Πάσχα, η ΚΟΚ και τα σωματεία της Basket League ενώνουν δυνάμεις για την κοινωνία
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ΚΟΚ, η οποία απηύθυνε σχετικό κάλεσμα προς τα σωματεία
Το ENAVSMA παρουσιάζει: Wine & Dine στο Amyth of Nicosia
Επιμελημένο μενού, εκλεκτά κρασιά και η μαγευτική ενέργεια του αγαπημένου καλλιτέχνη Antonis Dominos
Η Cyprus From Air μάς προσκαλεί σε μια ακόμα μοναδική πεζοπορία
Σε μία διαδρομή που ανταμείβει τον ορειβάτη με απίστευτα τοπία παρθένου δάσους.
Week Agenda: 13 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Γαστρονομικά δείπνα, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και ξεχωριστές πολιτιστικές βραδιές συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα για το τέλος Μαρτίου και τις πρώτες μέρες του Απριλίου.
«Φυτέψτε ιστορίες και ο κόσμος Θα ανθίσει»: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Πάφο
Όλο το πρόγραμμα της όμορφης γιορτής
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών