Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιανουαρίου 2025
Το φαγητό που αναζητάμε περισσότερο όταν αρχίζουν τα κρύα είναι οι σούπες! Παραδοσιακές ή μη, είναι το πιο comfort food του χειμώνα. Είναι το πιάτο από το οποίο ξεπηδούν παιδικές αναμνήσεις από το μαγείρεμα της μαμάς και της γιαγιάς που φρόντιζαν πάντα να μας το φτιάχνουν για να μας ζεσταίνουν.
Είναι είναι το πιάτο που αναζητάμε με το κρύο και αυτό που ζεσταίνει την ατμόσφαιρα αλλά και το σώμα και την καρδιά μας! Ειδικά όταν το βρίσκουμε σε στέκια που αγαπάμε!
Εκείνα τα ταβερνάκια -ειδικά- που μας φιλοξενούν σε ένα ζεστό εσωτερικό χώρο. Ένας τέτοιος χώρος είναι και ο Τζόγιας, το όμορφο στέκι της Πάφου που αγαπούν οι παρέες για τον μεζέ και την ελληνική κουζίνα που σερβίρει.
Έχει μοντέρνα και πολύ γουστόζικη διακόσμηση, ξεχωρίζει τόσο για το φωτισμό όσο και για την αρμονία που αποπνέει, ενώ διαθέτει και ένα μενού γεμάτο νοστιμιά!

Οι αγνές πρώτες ύλες, η αγάπη για την παράδοση, η φροντίδα και το μεράκι των ανθρώπων του, είναι τα συστατικά που μετατρέπουν κάθε πιάτο σε γευστική απόλαυση. Και με αυτά είναι φτιαγμένο και το νέο χειμερινό μενού του.
Μάλιστα από τα πιο «δυνατά» πιάτα του είναι οι υπέροχες σούπες του, ανάμεσά τους το αυγολέμονο, ο τραχανάς, η βραστή γίδα και ο πατσάς.
Στον κατάλογο θα βρείτε κι άλλα πιάτα ημέρας αλλά και κρεατικά, αλλά προτείνουμε να ξεκινήσετε με τις μοναδικές σούπες, που είναι βάλσαμο τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
(26220922) Κώστα Γεωργίου 28, Πλατεία Μάρκου Δράκου (Λοζάν), Πάφος.
Facebook: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα
Instagram: Τζόγιας - Όλα στη σχάρα

Σχετικά

Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με το Tripadvisor
Και όχι δεν είναι το Παρίσι, η Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο.

Δύο βραδιές στην Κύπρο φωτισμένες με αστέρια Michelin
Ο Chef Θάνος Φέσκος, κάτοχος δύο αστεριών Michelin, συναντά τον επίσης βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin, Chef Παύλο Κυριάκη

Το Jamie’s Italian στη Λευκωσία παρουσιάζει: Wine Gathering με το Οινοποιείο Zambartas
Mια ευχάριστη συνάντηση με επίκεντρο το κυπριακό κρασί

Το Olio (από το Σάββατο) μπαίνει... σε νέα εποχή!
Το Olio υπόσχεται ένα μοναδικό dining experience... με νέο μενού υπογεγραμμένο από τον σεφ Νίκο Ψηλό, νέα εικόνα και ελληνικούς ρυθμούς

Ανοίγει σήμερα το νέο, πολυαναμενόμενο all day στέκι της Στασικράτους
Μια φρέσκια άφιξη στο κέντρο της Λευκωσίας φέρνει μαζί της εκλεκτό καφέ, μεσογειακές γεύσεις, after work drinks και lounge βραδιές με κρασί και signature cocktails

Τον Πατρικό ξεσηκώνεται από την Τερσεφάνου και προσγειώνεται στη Λευκωσία
Για ένα μόνο βράδυ, στήνουν την κουζίνα τους στο δρομάκι της Τρικούπη και ετοιμάζουν 4 ξεχωριστά πιάτα

AMANO Kitchen Bar - Νέα γαστρονομική εποχή με τον Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλο ως Consultant & Culinary Director
Ο Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλος αναλαμβάνει Consultant & Culinary Director του AMANO Kitchen Bar στη Λευκωσία.

Το Φαρμακείον της Φανερωμένης είναι η νέα… “θεραπευτική” στάση για καφέ και ποτό στην πόλη
Ένα νέο café bar με ιστορία, έρχεται να δώσει στην περιοχή της Φανερωμένης γεύση, άρωμα και νέα αίσθηση!

A Night of New Tastes: Το αγαπημένο εστιατόριο Akakiko μας σύστησε τις νέες προσθήκες του μενού σε ένα ξεχωριστό gathering
Μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο Akakiko του Hilton Nicosia

Μάθαμε πότε ανοίγει το Khora, το νέο ελληνικό εστιατόριο της πρωτεύουσας
Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας, δέχεται ήδη κρατήσεις

Pinolo: Επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά το Pasta Week!
Από 20 έως 26 Οκτωβρίου, το αγαπημένο ιταλικό εστιατόριο Pinolo, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, με ένα sharing menu που σε ταξιδεύει στην καρδιά της Ιταλίας!

Πομιλορού: Η νέα γευστική «απογείωση» στην πόλη!
Το νέο ψητοπωλείο–μαγειρείο φέρνει τις παραδοσιακές συνταγές στην πόρτα σου μέσω Foody — ζεστές, αυθεντικές και φτιαγμένες με μεράκι.