Δημοσιεύτηκε στις 08 Οκτωβρίου 2024
Ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Τζανλούκα Ονοράτο, αναφέρθηκαν σήμερα σε λεπτομέρειες που αφορούν την προσπάθεια περιορισμού του υπερτουρισμού, γύρω από το παγκοσμίως γνωστό σιντριβάνι, Φοντάνα Ντι Τρέβι.
Όπως ανακοινώθηκε, οι σχετικές αλλαγές θα ισχύσουν από τους πρώτους μήνες του 2025 και θα υπάρξει πειραματική περίοδος εφαρμογής των νέων κανόνων. Το σιντριβάνι θα προστατεύεται από διαφανή διαχωριστικά, ενώ πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερυψωμένο ημικυκλικό «πέρασμα», το οποίο θα επιτρέπει στους επισκέπτες να πλησιάζουν πολύ κοντά στο νερό.
Η πρόσβαση στο «πέρασμα» δεν θα είναι απεριόριστη, αλλά θα προβλέπεται ένας ανώτατος αριθμός επισκεπτών. Οι οποίοι, πολύ σύντομα, δεν θα μπορούν, πλέον, να ρίχνουν κέρματα στην «Φοντάνα», γυρισμένοι «πλάτη», αλλά θα πρέπει να τα αφήνουν μέσα σε ειδικό καλάθι. Θα είναι μια ασφαλέστερη, αλλά σίγουρα λιγότερο εντυπωσιακή πρακτική.
Μελλοντικά, είναι πιθανόν να ληφθεί υπόψη η επιβολή ενός χαμηλού εισιτηρίου, για να μπορεί να θαυμάζει, κανείς, από κοντά, το σιντριβάνι αυτό του δεκάτου ογδόου αιώνα. Προς το παρόν, επίσης, δεν θα ισχύσει κράτηση μέσω διαδικτύου. Η είσοδος στο μπροστινό μέρος της Φοντάνα Ντι Τρέβι θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους οι οποίοι θα φροντίζουν να μην δημιουργείται συνωστισμός, με όριο στον αριθμό εισόδων.
Τέλος, πρόκειται να απαγορευθεί πολύ σύντομα, στους τουρίστες, να τρώνε σάντουιτς και να πίνουν αναψυκτικά, ενώ κάθονται στα σκαλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του σιντριβανιού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά
Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι-Οι τιμές για κρέατα και εδέσματα
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ολοκλήρωσε και έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο Τιμών Χριστουγέννων
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Ο απόλυτος προορισμός για να αλλάξεις τον χρόνο
Πώς θα σου φαινόταν να περάσεις την αλλαγή του έτους σε κάποιο εστιατόριο ξενοδοχείου; Αν μας είπες το ναι, τότε σου έχουμε την πιο κομψή πρόταση!
Αυτό η όμορφη ευρωπαϊκή χώρα ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η ασφαλέστερη στον κόσμο
Επιστρέφοντας στην 19η έκδοσή του, ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2025 στέφει την ίδια χώρα πρωταθλήτρια για 17η συνεχόμενη χρονιά!
Έξι πολυτελή καταλύματα στο βουνό, για αξέχαστη διαμονή!
Αν ετοιμάζεσαι για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Κύπρο, αυτά είναι τα καταλύματα που πρέπει να τσεκάρεις!
Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το τέλος του 2025 - Πότε θα δούμε «Λευκό» Τροόδος
Χριστούγεννα με συννεφιά - Με τον ερχομό του 2026 θα υπάρξει πιο έντονη χιονόπτωση και πιο αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
Το Mediterranean Beach Hotel γεμίζει με γιορτινή μαγεία
Ο Δεκέμβριος στο Mediterranean έχει κάτι από την ατμόσφαιρα των παιδικών μας γιορτών με εκείνη την ήρεμη, γλυκιά προσμονή
Η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει στο Annabelle
Στην Πάφο, το ξενοδοχείο Annabelle υποδέχεται τις γιορτές με μια ατμόσφαιρα ζεστής κομψότητας, προσφέροντας ένα ιδανικό σκηνικό για όσους επιθυμούν λάμψη, ζεστασιά και φιλοξενία
Τα 20 καλύτερα μέρη για ταξίδια το 2026 σύμφωνα με το BBC
Καταπράσινα τροπικά δάση, ρωμαϊκά ερείπια, πολυνησιακές παραλίες και ποικίλη άγρια ζωή, όλα περιλαμβάνονται στη λίστα του ταξιδιωτικού οδηγού για το επόμενο έτος.
Χριστούγεννα στα βουνά της Κύπρου: 80 cozy καταλύματα δίπλα στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά
Από τον Καλοπαναγιώτη, την ορεινή Λεμεσό και τα Λεύκαρα μέχρι την ορεινή Πάφο, ανακάλυψε αγροτουριστικά, boutique hotels και παραδοσιακά σπίτια για γιορτινές αποδράσεις με κρασί, φύση και αυθεντικές εμπειρίες
Ένα πιάνο προσγειώθηκε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας
Μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Avantgarde σε συνεργασία με την Hermes Airports
«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα κάνει την εμφάνισή της η πρώτη πανσέληνος του 2026
Όλες οι ημερομηνίες που θα έχουμε πανσέληνο το 2026