Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2024
Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστι-κού χαρακτήρα της Πάφου και απόλαυσής του από την κοινωνία της. Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και την κ. Σκεύη Χαραλαμπίδου η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του Πάρ-κου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως €1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος 7 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 7 χρόνια.

Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετηρία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους. Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του (περίπου 32.000 τ.μ.) και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκο-λύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυ-χής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο Πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέ-ντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη/θαμώνα ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλ-λον ηρεμίας.
Το Πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθό-σφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσε-ων για ΑμεΑ), κεντρική διαδρομή κ.ά. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου α-νήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπρόσωπο της ομάδας αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, την οποία αποτελούσαν οι κ. Παναγιώτης Πολεμίτης, Γιώργος Ονη-σιφόρου και Ελευθέριος Βομβολάκης.
Σχετικά

Πότε θα γίνει η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου όλων των εποχών – Σκοτάδι στη Γη για 7 λεπτά
Tην Κυριακή, 16 Ιουλίου, του … 2186, ο πλανήτης μας θα ζήσει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη ηλίου των τελευταίων 10.000 ετών

Τα 7 αρχαία μνημεία που υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στην ορεινή Λεμεσού
Αυτοψία σε 62 χώρους από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, ποια παρέμειναν άθικτα

10 συγκλονιστικές εικόνες από τη φονική πυρκαγιά της Λεμεσού
Όπως την "αποτύπωσε" ο Μιχάλης Μιχαήλ

Καμίνι η Κύπρος:Σε ισχύ πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση

Σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης στο My Mall Limassol για τους πληγέντες!
Mε στόχο τη στήριξη των οικογενειών που έχασαν τα σπίτια τους

«Άγγιξε» τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Καλοπαναγιώτη (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος στα ορεινά

Leonardo Hotels: Δυναμική είσοδος στη βόρεια Ελλάδα με το ΝΥΧ Hotel Thessaloniki
Ο Όμιλος Fattal House of Hotels, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους ξενοδοχειακούς ομίλους στην Ευρώπη, συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στην ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας το NYX Hotel Thessaloniki

Χάθηκαν ή καταστράφηκαν οι αποσκευές σας; Αυτά μπορείτε να κάνετε
Ποιες ενέργειες να κάνουμε σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας αποσκευών.

Οινοποιείο Ζαμπάρτας: "Ανάμεσα στη στάχτη, συνεχίζουμε"
Η πύρινη λαίλαπα πέρασε ξυστά από την καρδιά του οινοποιείου στον Άγιο Αμβρόσιο

Χαμηλές βαθμολογίες αξιοπιστίας για μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές
Δες ποιές βρίσκονται στην λίστα

Όλα όσα θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix
Τον Αύγουστο του 2025, το Netflix προσφέρει νέες σειρές και ταινίες για να ανακαλύψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών: ακολουθήστε τον οδηγό
