Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2024
Στην τελική ευθεία εισήλθε η ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων στον ιστό των υποδομών αστι-κού χαρακτήρα της Πάφου και απόλαυσής του από την κοινωνία της. Σε ειδική τελετή που έγινε σήμερα το πρωί στο χώρο του Πάρκου, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος και την κ. Σκεύη Χαραλαμπίδου η σύμβαση για τη χορήγηση άδειας χρήσεως για την πλήρη διαχείριση του Πάρ-κου, η οποία προβλέπει δικαίωμα χρήσεως €1.505 πλέον Φ.Π.Α. μηνιαίως και διάρκεια ισχύος 7 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 7 χρόνια.

Η σύμβαση ήταν το αποτέλεσμα ανοικτού-δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε ο Δήμος. Αφορά τη χορήγηση άδειας χρήσεως για το σύνολο των υποδομών του Πάρκου: καφετηρία, τρεις χώρους αθλοπαιδιών, τοίχο αναρρίχησης, τουαλέτες/αποδυτήρια, παιδότοπο, τροχοπεδιλοδρόμιο (skate park), γήπεδο αντισφαίρισης, χώρο στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους. Ο αδειούχος χρήσεως θα αναλάβει την υποχρέωση της συντήρησης και του ευπρεπισμού του συνόλου του Πάρκου, έχοντας το δικαίωμα για την εμπορική εκμετάλλευση της καφετηρίας, των χώρων αθλοπαιδιών και του τοίχου αναρρίχησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής, ο Δήμαρχος Πάφου ανέδειξε τη σημασία του Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων επισημαίνοντας ότι το έργο, αποτελώντας το μεγαλύτερο σε έκταση στην Κύπρο ως προς το είδος του (περίπου 32.000 τ.μ.) και διαθέτοντας πλούσιο πράσινο και ευρύ φάσμα υποδομών και διευκο-λύνσεων, έρχεται να εμπλουτίσει τις αστικές υποδομές της πόλης και τις δυνατότητες ποιοτικής αναψυ-χής των κατοίκων της, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επισήμανε ότι αυτό που προσδίδει ιδιαίτερη αξία στο Πάρκο είναι το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται στο κέ-ντρο της πόλης, λόγω της έκτασης, της μορφολογίας και της τοπιοτέχνησης/του σχεδιασμού του δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη/θαμώνα ότι βρίσκεται σε έναν απομονωμένο χώρο με ησυχία, σε ένα περιβάλ-λον ηρεμίας.
Το Πάρκο διαμορφώθηκε σε τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας γη που εκμισθώθηκε στον Δήμο. Διαθέτει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιγνιδότοπο για παιδιά, καφετηρία, βοτανικό κήπο, γήπεδο καλαθό-σφαιρας, γήπεδο αντισφαίρισης, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, τροχοπεδιλοδρόμιο, τοίχο αναρρίχησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, εγκαταστάσεις υγιεινής, 83 θέσεις στάθμευσης (περιλαμβανομένων και θέσε-ων για ΑμεΑ), κεντρική διαδρομή κ.ά. Το συνολικό κόστος κατασκευής και εξοπλισμού του Πάρκου α-νήλθε σε €3,6 εκατ. περίπου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομη παρουσίαση του έργου από εκπρόσωπο της ομάδας αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, την οποία αποτελούσαν οι κ. Παναγιώτης Πολεμίτης, Γιώργος Ονη-σιφόρου και Ελευθέριος Βομβολάκης.
Σχετικά
Το πιο instagrammable σημείο της Κύπρου γιορτάζει τον Άγιο Βαλεντίνο
Ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό στο χωριό
Οι δρόμοι που κλείνουν στη Λεμεσό λόγω Καρναβαλιού
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
Μαζί για τον αθλητισμό και την κίνηση: Η CRIVIT και η Stefanie Graf ξεκινούν μια διεθνή συνεργασία
Σύνθημά τους το «FIND YOUR MOVE»
H Ryanair σε ταξιδεύει σε 12 καλοκαιρινούς προορισμούς, με τιμές από €14.99
Καλοκαιρινές αποδράσεις από την Πάφο με τιμές που δεν αφήνουν δικαιολογίες
Cyta: Ισότιμο ρυθμιστικό πλαίσιο με οφέλη για την κοινωνία και τον τόπο
Δήλωση Διοικητικού Συμβουλίου και Διεύθυνσης Cyta για την είσοδο του Οργανισμού στην αγορά ενέργειας
Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο της «Βασίλισσας του Πάθους και της Τρέλας» στη Λεμεσό
Η συμπρωτεύουσα από χθες ζει σε ρυθμούς Καρναβαλιού
H Aegean επαναρχίζει τις πτήσεις προς έναν δημοφιλή ελληνικό προορισμό
Eπαναρχίζει το Πάφος-Αθήνα από την Aegean
Αν σκοπεύεις να κατεβείς στο κέντρο της Λεμεσού σήμερα, διάβασε αυτό
Όλες οι τροχαίες ρυθμίσεις που θα ισχύουν σήμερα Τσικνοπέμπτη στη Λεμεσό