Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2023
Το φεστιβάλ FOAM που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στους Δημοτικούς Κήπους στη Λευκωσία για τον εορτασμό της κυπριακής χειροποίητης μπύρας προσέλκυσε περισσότερους από 2000 επισκέπτες.

Οι λάτρεις της μπύρας και της μουσικής συγκεντρώθηκαν για μια συναρπαστική εκδήλωση όπου οι μικροζυθοποιοί της Κύπρου παρουσίασαν τις χειροποίητες μπύρες τους. Οι παρευρισκόμενοι εκτός από την Κύπρο, ήρθαν και από το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Τσεχία και απόλαυσαν μπύρες από τις Bar-L, Crossline Brewing, Humor Beer, Golem Brewhouse, Octopus Beer, Pivo Microbrewery, και μπύρες που κατασκευάζονται για την Κύπρο από την CYCRAFT, και τη Radical Way Brewing.

Το φεστιβάλ σέρβιρε 50 διαφορετικές μπύρες, αντιπροσωπεύοντας την ευρύτερη δυνατή επιλογή τοπικών χειροποίητων μπύρων, για όλα τα γούστα. Υπήρχαν πολλές παραδοσιακές μπύρες, από Lager έως διαφορετικές ποικιλίες India Pale Ale (IPA), καθώς και μπύρες σίτου και Stout. Σερβίρονταν επίσης και λιγότερο κοινά είδη μπύρας, όπως Gose ή Sour και η pina colada! Μερικές από τις πιο δυνατές σε αλκοόλ μπύρες ήταν η Pastry Imperial Stout (12%), η Triple White IPA και η Grape Ale (και οι δύο 9%).

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαστήκαμε με άλλες τοπικές ζυθοποιίες και προμηθευτές για να φέρουμε μια τόσο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα επιλογή από τοπικές χειροποίητες μπύρες στο FOAM», δήλωσε η Ivona Rocarkova, η ιδιοκτήτρια του Golem Brewhouse. «Το κάναμε αυτό απλώς για να δείξουμε τη μαγεία της χειροποίητης μπύρας σε όσους μπορεί να μην τη γνωρίζουν ήδη, και να φέρουμε κοντά τους ζυθοποιούς και την κοινότητα», πρόσθεσε ο Κώστας Σιαχινιάν από την Crossline Brewing.

Το φεστιβάλ παρουσίασε τέσσερα ταλαντούχα τοπικά συγκροτήματα που απευθύνθηκαν σε όλους: οι Nostalgia που ερμήνευαν ηλεκτρονική χορευτική μουσική, τη μπάντα Windcraft με τα πνευστά τους, το Idaeon Project με μεσογειακή μουσική και τους Bloom Φields παίζοντας αμερικάνικο προοδευτικό rock.
Το φεστιβάλ ήταν οικογενειακό, φιλικό για χορτοφάγους και vegan με υποστηρικτή τον Δήμο Λευκωσίας.
FB: https://www.facebook.com/foamfestival
IG: https://www.instagram.com/foamfestival/
Σχετικά
Όλα όσα θα γίνουν στην Κύπρο τα Χριστούγεννα: Οι καλύτερες εκδηλώσεις των γιορτών
Θέατρο, χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες, παιδικές παραστάσεις και γιορτινές εμπειρίες σε όλο το νησί
Whisky tasting (απόψε) στη Λευκωσία
Μόνο για μία βραδιά, στη Λευκωσία, απολαμβάνουμε σκωτσέζικο ουίσκι
Έτσι θα υποδεχθεί η Λεμεσός το νέο χρόνο
Ο Δήμος Λεμεσού αποχαιρετώ τον παλιό χρόνο και υποδέχεται το νέο στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου με μουσική και σόου
Το Φοινί μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο Christmas Village
Το Φοινί φορά τα γιορτινά του και μας προσκαλεί!
Η γιορτινή ατζέντα του σαββατοκύριακου: 35 προτάσεις για Χριστούγεννα στην πόλη
Συναυλίες, θέατρο, μιούζικαλ για παιδιά, street parties, φιλανθρωπικές δράσεις και λαμπερά lives γεμίζουν το σαββατοκύριακο με ρυθμό, λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλη την Κύπρο
Χριστούγεννα στη Λευκωσία: Όλα όσα θα συμβούν αυτό το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα
Τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα είναι τα πιο γιορτινά
10+1 γιορτινά θεάματα για μικρούς και μεγάλους που έρχονται μέσα στις γιορτές
Μπαλέτο, θέατρο, παιδικές παραγωγές, μουσικές παραστάσεις και διεθνείς αφίξεις φέρνουν στη σκηνή όλη τη μαγεία των γιορτών σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα
Τραγούδια και παραμύθια στο Μουσείο
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άρχοντες των καλάντων και οι μυθικοί καλικάντζαροι; Σίγουρα το τραγούδι και τα παραμύθια!
Η Λευκωσία κάνει βόλτες με το Μουσικό Λεωφορείο
Eπιβιβαστείτε στο μουσικό λεωφορείο για μία αξέχαστη εορταστική εμπειρία
10 υπέροχες εικόνες από το Rooftop Christmas της Λευκωσίας
Το Rooftop Christmas που στήθηκε στο Mall of Cyprus είναι άκρως γιορτινό και εντυπωσιακό
Σινεμά μέσα στο λεωφορείο: Φέτος ζήσε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Mια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση, ξεκούραση και επαφή με τη φύση