Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαΐου 2023
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Terra Cypria διοργανώνουν, στο πλαίσιο του έργου «Πανδώτειρα», διήμερο εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000. Ο εορτασμός θα γίνει στις 20 και 21 Μαΐου, 2023 και θα περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 20 Μαΐου – Κάμπος Τσακκίστρας
Από τις 10:00 μέχρι τις 16:30, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες με επίκεντρο το χωριό Κάμπος της Τσακκίστρας.
Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:
- Ξενάγηση στο Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς και παρατήρηση αγρινών
- Παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού
- Η τέχνη της πυρογραφίας στις κολοκύθες
- Πεζοπορία και πτηνοπαρατήρηση προς τον καταρράκτη «Καλονόματη»
- Κυνήγι θησαυρού για παιδιά και ενήλικες
- Εξερεύνηση ασπόνδυλων του νερού
Προς διευκόλυνση των συμμετεχόντων, όσοι δεν επιθυμούν να οδηγήσουν το ιδιωτικό τους όχημα στον Κάμπο της Τσακκίστρας, θα υπάρχει λεωφορείο μετάβασης που παρέχει το έργο Πανδώτειρα.

Κυριακή 21 Μαΐου – Μάμμαρι
Την Κυριακή το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και παρατήρηση νυχτερίδων σε μονοπάτι της φύσης στην κοινότητα Μάμμαρι! Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00.
Υποστηρικτής του εορτασμού είναι τα παγωτά PAPAFiLiPOU.
Για το πλήρες πρόγραμμα του εορτασμού ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο.

Το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 είναι ένα ευρύ ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων φυσικών περιοχών για είδη χλωρίδας, πανίδας, πτηνών και οικοτόπων. Παράλληλα με την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, το δίκτυο Natura 2000 μας προσφέρει σημαντικά οφέλη. Για παράδειγμα, βοηθά στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, μας προστατεύει από φυσικές καταστροφές, συμβάλλει στην ασφάλεια των τροφίμων, μας προσφέρει καθαρό νερό, προσελκύει επισκέπτες υποστηρίζοντας έτσι την οικονομία των γύρω περιοχών και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Το έργο «Πανδώτειρα» ασχολείται με τη διαχείριση του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στοχεύει στο να καταστεί το δίκτυο πιο αποτελεσματικό, λειτουργικό και βιώσιμο. Συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με συντονιστή το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ στο έργο συμμετέχουν ακόμη 13 συνεργαζόμενοι φορείς από Κυβερνητικά Τμήματα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.
Σχετικά
Το Φοινί μεταμορφώνεται σε ένα παραμυθένιο Christmas Village
Το Φοινί φορά τα γιορτινά του και μας προσκαλεί!
Η γιορτινή ατζέντα του σαββατοκύριακου: 35 προτάσεις για Χριστούγεννα στην πόλη
Συναυλίες, θέατρο, μιούζικαλ για παιδιά, street parties, φιλανθρωπικές δράσεις και λαμπερά lives γεμίζουν το σαββατοκύριακο με ρυθμό, λάμψη και χριστουγεννιάτικη μαγεία σε όλη την Κύπρο
Χριστούγεννα στη Λευκωσία: Όλα όσα θα συμβούν αυτό το σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα
Τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα είναι τα πιο γιορτινά
10+1 γιορτινά θεάματα για μικρούς και μεγάλους που έρχονται μέσα στις γιορτές
Μπαλέτο, θέατρο, παιδικές παραγωγές, μουσικές παραστάσεις και διεθνείς αφίξεις φέρνουν στη σκηνή όλη τη μαγεία των γιορτών σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα
Τραγούδια και παραμύθια στο Μουσείο
Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άρχοντες των καλάντων και οι μυθικοί καλικάντζαροι; Σίγουρα το τραγούδι και τα παραμύθια!
Η Λευκωσία κάνει βόλτες με το Μουσικό Λεωφορείο
Eπιβιβαστείτε στο μουσικό λεωφορείο για μία αξέχαστη εορταστική εμπειρία
10 υπέροχες εικόνες από το Rooftop Christmas της Λευκωσίας
Το Rooftop Christmas που στήθηκε στο Mall of Cyprus είναι άκρως γιορτινό και εντυπωσιακό
Σινεμά μέσα στο λεωφορείο: Φέτος ζήσε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εμπειρία
Mια ολοκληρωμένη γιορτινή εμπειρία που συνδυάζει διασκέδαση, ξεκούραση και επαφή με τη φύση
Όταν η τεχνολογία συναντά την Αλεξάντρα Νταριέσκου στην παράσταση «Ο Καρυοθραύστης κι εγώ»
Μια πρωτοποριακή multimedia εμπειρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Δωρεάν συναυλία με τον Ηλία Βρεττό στο πάρκο
Ο Δήμος Δρομολαξιάς – Μενεού και το Δημοτικό Διαμέρισμα Δρομολαξιάς–Μενεού μας προσκαλούν στις χριστουγεννιάτικές τους εκδηλώσεις