Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023
Με τη συμμετοχή πάνω από δύο χιλιάδων καρναβαλιστών σε ομάδες και άρματα και με χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι Αμμοχώστου που φιλοξενείται από τον Δήμο Παραλιμνίου.
Η κορύφωση θα γίνει με τις δύο καθιερωμένες καρναβαλίστικες παρελάσεις, τη Νυχτερινή Ποδαράτη το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου 2023 και τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023.
Συγκεκριμένα, στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου, οι Καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου σε μια ποδαράτη παρέλαση που θα ξεκινήσει από την οδό Τάσου Μάρκου και θα καταλήξει στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εκεί όπου σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι με Djs, μουσική, και διασκέδαση σε ρυθμούς καρναβαλιού και όχι μόνο.
Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου οι δεκαήμερες εκδηλώσεις κορυφώνονται με τη μεγάλη Καρναβαλίστικη Παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από το Β’ Δημοτικό Παραλιμνίου (χώρος συγκέντρωσης ομάδων και αρμάτων) και θα διέλθει διαμέσου της λεωφόρου Πρωταρά και της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες καρναβαλιστές με πεζοπόρες ομάδες και άρματα θα συμμετάσχουν ενώ αναμένεται μεγάλος αριθμός επισκεπτών. Την παρέλαση θα ανοίξει ομάδα κανταδόρων αποτελούμενη από τη Μαντολινάτα Δήμου Παραλιμνίου και στη συνέχεια το άρμα του Βασιλιά και της Βασίλισσας με θέμα “Musical Carnival”. Το φετινό «βασιλικό ζεύγος» αποτελείται από τη χοροδιδάσκαλο Χριστιάνα Σιοπαχά η οποία εκπροσωπεί την Κοινότητα Φρενάρους και τον μουσικό και ερμηνευτή Κώστα Φλουρέντζου ο οποίος εκπροσωπεί την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου Αχερίτου – Βρυσούλλων.
Ο Δήμος Παραλιμνίου ενημερώνει ότι όλοι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης θα διατίθενται για δωρεάν στάθμευση από το κοινό, ενώ ενημερώνονται οι συμμετέχοντες ότι θα πρέπει να προσέλθουν στον χώρο συγκέντρωσης και εκκίνησης (Β’ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου) το αργότερο μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Παράλληλα, ενημερώνεται το κοινό ότι η λεωφόρος Πρωταρά, η οδός Αγίου Γεωργίου και τμήματα των οδών Μακαρίου Γ, Γρίβα Διγενή και Ακροπόλεως θα είναι κλειστά για την τροχαία κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023 μέχρι και τη λήξη της παρέλασης.
Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου Παραλιμνίου, η Μαντολινάτα Παραλιμνίου και η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου θα παρουσιάσουν παλιές καντάδες και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε ρυθμούς καρναβαλιού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού Αμμοχώστου ενώ φιλοξενούνται από τον Δήμο Παραλιμνίου.
Σχετικά

Διεθνές ράλι ιστορικού και παλαιού αυτοκινήτου σε τρεις επαρχίες της Κύπρου
Ένα διήμερο και μία διαδρομή 213 χιλιομέτρων με 10 ειδικές δοκιμασίες ακριβείας

«Η Ημέρα της Πόλης»: Στην Αγία Νάπα ετοιμάζονται για το καλοκαίρι
Η εκδήλωση που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου

Στο 10ο Νησιώτικο Γλέντι θα εχει κλέφτικο και μουσική!
Τον Ιούνιο η πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι θα γεμίσει ξανά με μουσική, χορό και νησιώτικο κέφι!

"Ξεκινάμε και βλέπουμε": Ο Θωμάς Ζάμπρας και ο Ανδρέας Πασπάτης σε ένα stand up comedy show
Η παράσταση που υπόσχεται... τίποτα απολύτως!

WIBA Mediterranean Awards 2025: Η απόλυτη εκδήλωση του καλοκαιριού έρχεται στην Κύπρο!
Μια θεαματική γιορτή της ψηφιακής επιρροής σε κλάδους όπως ο τουρισμός, η φιλοξενία, η μόδα, τα ακίνητα και πολλά άλλα

Historicon Live: Μία ζωντανή ηχογράφηση του αγαπημένου κυπριακού podcast
Με τους Κωνσταντίνο Ψυλλίδη και Παύλο Παυλίδη

Πότε και πού θα γίνουν οι εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό στη Λεμεσό
Η ανακοίνωση του Δήμου

Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στο κυπριακό ελαιόλαδο!
Ένα από τα πιο πολύτιμα προϊόντα της κυπριακής γης

«Carmen» από το Barcelona Flamenco Ballet για πρώτη φορά στην Κύπρο
Πρόκειται για μια καινούρια, πρωτότυπη προσέγγιση του αθάνατου έργου του Prosper Merimee

Το "Never just i" της Εύης Δημητρίου επιστρέφει για ακόμα δυο παραστάσεις
Η διαδρομή του NEVER JUST I συνεχίζεται μετά από μια ξεχωριστή πρώτη παρουσίαση, επιστρέφοντας στον οικείο και ζεστό χώρο του Πολυχώρου Συνεργείο

Το Mediterranean Bar Show επιστρέφει ανανεωμένο στην Πλατεία Ελευθερίας με δωρεάν είσοδο
Πάμε για εξαιρετικά κοκτέιλ, premium street food και αξέχαστες εμπειρίες

«Γυναικεία Ενδυνάμωση» [πώς σταματάμε το γενεαλογικό τραύμα…]
Από τις 12-18 Μαΐου 2025 μέσα από πολλές δράσεις, που απευθύνονται σε διάφορες κοινωνικές ομάδες, σε παιδιά και ενήλικες, στόχος είναι η γυναικεία ενδυνάμωση