Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2022
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά εκδήλωση με τίτλο Θάλασσα 2022 – Ζήσε τη Θάλασσα, Γνώρισε τη Ναυτιλία την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.
Η εκδήλωση θα είναι μία διήμερη εμπειρία μέσα στα πλαίσια που καταβάλλουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας στην Κοινωνία των Πολιτών καθώς και στην ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα.
Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία. Θα υπάρξουν διάφορες δράσεις όπως καταδυτικές εξορμήσεις, μαθήματα θαλάσσιων αθλημάτων ενημέρωση για τη σημασία και τις προοπτικές της Κυπριακής Ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο, ενημέρωση για κλάδους ναυτιλιακών σπουδών και ναυτικής εκπαίδευσης, καθαρισμός παραλιών, ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα προστασίας του Θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενημέρωση για την ενάλια αρχαιολογία, ενημέρωση και προβολή του έργου όλων των Φορέων και Υπηρεσιών που θα συμμετέχουν, εικαστικές εκθέσεις για τη θάλασσα και προβολή ταινιών μικρού μήκους.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με δύο συναυλίες στο πολυλειτουργικό παραθαλάσσιο πάρκο στον Μόλο Λεμεσού. Την Παρασκευή 20/05 και ώρα 20:30 οι Δώρος Δημοσθένους, Κώστας Χατζηχριστοδούλου και Δέσποινα Ολυμπίου θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια της Θάλασσας ενώ το Σάββατο 21/05 το ΘΑΛΑΣΣΑ 2022 θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του με μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.
Ραντεβού στις 20-21 Μαϊου 2022 στο Μόλο Λεμεσού, για μια μοναδική εμπειρία.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου