Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2022
Βολτάροντας στο γραφικό χωριό Άρσος της επαρχίας Λεμεσού, θα δεις ένα μικρό και πολύ χαριτωμένο μαγαζάκι, όπου στο εσωτερικό του βρίσκονται κρυμμένες πολλές από τις παραδοσιακές μας νοστιμιές!
Πρόκειται για ''Το σταφύλι άλλως πως και όχι μόνο'' που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού. Ένα μαγαζάκι που δημιούργησε η Έλενα Μαρκαντώνη, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας έναν άλλο, φρέσκο αέρα και πνοή στην γύρω περιοχή. ''Το μαγαζί το διατηρώ εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου και αφορμή δόθηκε όταν έχασα τη δουλειά μου στην κρίση του 2013. Ήθελα να ξεκινήσω κάτι δημιουργικό και στην πορεία πέτυχε. Από μικρή έβλεπα τη μαμά και τη γιαγιά μου να φτιάχνουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα και έτσι έμαθα και εγώ...''.
Στο μαγαζάκι της κ. Έλενας δεν θα αγοράσεις μόνο τα προϊόντα της αλλά μπορείς παράλληλα να δεις και τη διαδικασία παρασκευής τους. ''Φτιάχνουμε ολόχρονα αυθεντικά, γνήσια προϊόντα από 100% μούστο σταφυλιού. Δοκίμασε τον ολόφρεσκο, ζεστό και μοσχοβολιστό παλουζέ της, τον φρέσκο σουτζούκο με την παραδοσιακή κούνα, τις πολύ ξεχωριστές μαρμελάδες της από χυμό σταφυλιού με σιτάρι, καβουρδισμένο σουσάμι, καρύδια και λίγη αρτυσιά, όλα σπιτικά".
Ξεχωριστά και τα κουλουρούθκια με τα έψημα, η ρετζελιά μήλο όπου τα μήλα αποξηραίνονται και τοποθετούνται στα έψημα και σερβίρεται σαν γλυκό του κουταλιού καθώς και τα έψημα με αναρή, τα κκιοφτέρκα, οι καραμέλες με έψημα και η μαύρη σταφίδα από το Άρσος με κουκούτσι!
Το μυστικό της επιτυχίας των προϊόντων είναι ότι παράγονται συνέχεια, γι' αυτό διατηρούν την όλη φρεσκάδα τους.
Στο μαγαζάκι θα δοκιμάσεις ακόμα κα τοπική ζιβανία, την οποία θα συνοδεύσεις με τις νόστιμες λιχουδιές της!
Σημείωσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα η ιδιοκτήτρια θα ξεκινήσει εργαστήρια για όσους θέλουν να μάθουν πώς φτιάχνεται ένα παραδοσιακό προϊόν, καθώς και διαγωνισμός περάσματος κούνων για σουτζούκο, τα οποία είναι επιχορηγημένα από το Υφυπουργείο Τουρισμού.
(99 559451) Αποστόλου Φιλίπου 4, Αρσος Λεμεσού.
Σχετικά
Weekend Agenda: 20 υπέροχες προτάσεις εξόδου για το πρώτο σαββατοκύριακο του Φλεβάρη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ, οικογενειακές δράσεις και βραδιές διασκέδασης σε όλη την Κύπρο
Φέτος θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα στην όμορφη Λόφου
Πάμε στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία για μια όμορφη μέρα στη φύση
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας της Μάριμπορ φτάνει στην Κύπρο
Με δυο εμβληματικές χορογραφίες του Έντουαρντ Κλουγκ
Ξέφρενο καρναβάλι στο ΡΙΟ-ΠΑΛΑΙΧΩ-ΡΙΟ
Ετοιμάσου για τη μεγάλη καρναβαλίστικη εκδήλωση στο χωριό
Η Λεμεσός φοράει τα γιορτινά της και ετοιμάζεται για το πιο δυναμικό Καρναβάλι της Κύπρου
Το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2026 υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα
Καθαρά Δευτέρα με λαγάνες, φασολάδα, λουκουμάδες και μουσική στο γήπεδο
Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Κουρίου!
Η Πάφος ετοιμάζεται για Τσικνοπέπμτη και Καρναβάλι
To Παφίτικο Καρναβάλι 2026 έρχεται με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.
Κρασί με τ' άστρα: Μία ξεχωριστή βραδιά στο Αστεροσκοπείο Τροόδους
Γιορτάζουμε τον έρωτα κάτω από τον έναστρο ουρανό
Τσικνοπέμπτη στα Πέρα Ορεινής
Η βραδιά θα είναι γεμάτη από μερακλίδικους μεζέδες, άφθονο κυπριακό ποτό και αυθεντικό γλέντι, όπως αρμόζει στην Τσικνοπέμπτη!
Έτσι θα γιορτάσει ο Δήμος Λάρνακας την Καθαρά Δευτέρα
Στο Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ, σε μια όμορφη παραδοσιακή εκδήλωση για όλη την οικογένεια
Ετοιμάσου να γιορτάσεις την Τσικνοπέμπτη με ένα δυναμικό Street Party στην πόλη
Αποκριάτικη διάθεση, φαγητό, ποτό και ανεβασμένος ρυθμός
Τι να κάνεις τον Φεβρουάριο στην Κύπρο: Οι εμπειρίες που ξεχωρίζουν
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, καρναβάλι, Άγιος Βαλεντίνος και χειμερινές αποδράσεις στο βουνό συνθέτουν τον πιο πλούσιο μήνα της χρονιάς