Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021
Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει ένα νέο κύκλο μαθημάτων της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης διάρκειας ενός έτους.
Η παρουσίαση των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 19:00 από την Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Στη σχολή θα διδάσκουν: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Χλόη Μελίδου, Αντώνης Ανδρουλιδάκης, Στέλλα Βοσκαρίδου-Οικονόμου και επισκέπτες εισηγητές.
Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές το μήνα, και έχουν υβριδική μορφή (τόσο διαδικτυακά όσο και με φυσική παρουσία).
Στόχος των μαθημάτων είναι να μυήσουν κάθε ενδιαφερόμενο στην τέχνη του αφηγητή ώστε να αποκτήσει τα απαιτούμενα εφόδια και να καλλιεργήσει την αγάπη ή την κλίση του στο να συνθέτει και να μοιράζεται ιστορίες.
Δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων (λόγος, κίνηση, παραστατικότητα, προφορική ερμηνεία, μουσική και μουσικότητα), στην έρευνα (γύρω από τη λαογραφία και την παράδοση, τη λογοτεχνία, τη μνήμη, τα σύμβολα και τα αρχέτυπα), στην κάλυψη σημαντικών συναφών γνωστικών αντικειμένων (σημασία της αφήγησης στην εκπαίδευση, στην ψυχοθεραπεία, στην κοινωνική ανάπτυξη αλλά και στην διάσταση της εφηρμοσμένης αφήγησης σε διαφορετικές πτυχές της ζωής και καθημερινότητας όπως οι κάθε είδους παρουσιάσεις), μέσα από τη διεργασία των συναντήσεων αποκαλύπτεται η σημασία της αφήγησης στην προσωπική ανάπτυξη κάθε ατόμου που θα οδηγήσει τον κάθε συμμετέχοντα σε ένα δικό του μονοπάτι και θα του αποκαλύψει νέες δυνατότητες του.
Για πληροφορίες: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου - Τηλ. 99526772
Απαραίτητη η προσκόμιση safepass
Είσοδος ελεύθερη: Παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/PeGQR87etbJdDD7R6
Διάρκεια: 60 λεπτά
Διοργανωτής: Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο
Χορηγοί: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Acute Advisory Services, mpec (Engineering Consultants), CamPak Productions
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου