Δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2013
Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεκαέξι καλλιτέχνες παρεμβαίνουν στο παλιό εγκαταλελειμμένο σινεμά Οθέλλος, με τις δημιουργίες τους, ζωντανεύοντας ξανά το χώρο. Με έκθεση έργων τέχνης και ρεσιτάλ κιθάρας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το ερημωμένο σινεμά. Ένα πρότζεκτ με διεθνή εμβέλεια και ακτινοβολία αφού οι δεκαέξι καλλιτέχνες συν-δημιουργούν, συν-ενώνοντας τις φωνές και κυρίως τα εκφραστικά τους μέσα, με καλλιτέχνες σε άλλες χώρες, συναποτελώντας έτσι το κύτταρο που θα γεννήσει το Νέο Κόσμο, τον Τρίτο Παράδεισο, όπως τον οραματίστηκε ο διεθνούς φήμης Ιταλός καλλιτέχνης Michelangelo Pistoletto.
Λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες:
Χρίστος Αβραάμ, Νάγια Ευαγγέλου, Γιώτα Ιωαννίδου, Σέργης Χατζηαδάμος, Ερατώ Χατζησάββα, Chiaki Kamikawa, Κυριάκος Κουσουλίδης, Arsenty Lysenkov, Τιμόθεος Στυλιανίδης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Miriam Mc Connon, Ιγνάτιος Μητροφάνους, Γιάννος Οικονόμου, Γιάννης Σακέλλης, Μαριλένα Σοφοκλέους και Κατερίνα Φουκαρά.
-
Σινεμά Οθέλλος
21 Δεκεμβρίου - 30 Δεκεμβρίου 2013
Σχετικά
Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου με τίτλο «Συνθήκη» στον Στρόβολο
Στο κέντρο της νέας του δουλειάς βρίσκεται ο άνθρωπος και οι συνθήκες που δημιουργεί μέσα στον χώρο
Electric Dreams: Η νέα, ομαδική έκθεση της Isnotgallery
Τα έργα της έκθεσης συγκροτούν ένα μωσαϊκό κοινωνικών και προσωπικών αφηγήσεων
Ο ιστορικός Έλληνας εικαστικός Μιχάλης Μανουσάκης σε νέα ατομική έκθεση
Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου Μιχάλη Μανουσάκη
Electric Dreams: Η έκθεση που πρέπει να επισκεφθείς τις γιορτές στη Λευκωσία
Η νέα ομαδική έκθεση που θα φιλοξενήσει η Isnotgallery συνεχίζει και διευρύνει τον διάλογο που άνοιξε το καλοκαίρι με την έκθεση «Στον παράδεισο έχω σημαδέψει ένα νησί»
Fluid Persistence: Η νέα έκθεση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών ξετυλίγεται ως ένας ρευστός χώρος
Τα έργα 19 καλλιτεχνών διερευνούν επείγοντα ζητήματα σχετικά με την οικολογική καταστροφή
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2025 θα παραμείνει ανοικτή η έκθεση του προγράμματος «Face Forward …into my home»
Στις 30 Δεκεμβρίου 2025 ολοκληρώνεται ο κύκλος της έκθεσης του προγράμματος «Face Forward …into my home», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Το 125 Space παρουσιάζει την έκθεση In Parallel: Conversations on Love, Life & Light
Μια ομαδική παρουσίαση που συγκεντρώνει έργα των Fernando de Ana, Antonia Figueiredo, David Hanley (DaHexd) και Kiama Lisani
Claytopia Ceramic Festival: Ένα απόγευμα αφιερωμένο στην κεραμική
Μια ολόκληρη μέρα γεμάτη έμπνευση, παιδικές δραστηριότητες, ζεστό κρασί, νόστιμο φαγητό και μουσική
Νέα προσωρινή έκθεση «Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Το αρχείο που ήταν στην κατοχή Τουρκοκύπριου παραδόθηκε στον εικαστικό και συλλέκτη Χαράλαμπο Σεργίου.
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία