Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2021
Δεν χρειάζεσαι τίποτα περισσότερο από ένα ποδήλατο, όρεξη και ένα μπουκάλι νερό. Εάν αγαπάς τη φύση και θέλεις να εξερευνήσεις το πανέμορφο νησί μας απ' άκρη σε άκρη, τότε αυτή η διαδρομή θα σε ενθουσιάσει. Μια ποδηλατική διαδρομή που ξεκινά από την αρχαία Αμαθούντα και τελειώνει στην Ακτή του Κυβερνήτη.
Αυτή η διαδρομή των 15 χιλιομέτρων είναι η ιδανικότερη για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας που εκτιμούν τις τεχνικές δυσκολίες. Αν και υπάρχουν μερικές αλλαγές στην κλίση, ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι σε βραχώδες έδαφος και απαιτεί καλή ισορροπία και τεχνικές δεξιότητες.
Η διαδρομή αρχίζει στο σημείο όπου καταλήγει η διαδρομή Λεμεσός - Αρχαία Αμαθούντα, συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση κατά μήκος του παλιού δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας για 5 χιλιόμετρα μέχρι την αερογέφυρα της Μονής. Εκεί σβήνει σ΄ ένα χωματόδρομο προς τα δεξιά και κατευθύνεται νότια προς την ακτή. Η διαδρομή περνά από μια σειρά βιομηχανικών μονάδων, καθώς και από το λατομείο της Μονής, όπου στρίβει αριστερά με ανατολική κατεύθυνση. Αυτό το μέρος της διαδρομής είναι γεμάτη από συγκινήσεις για τους λάτρεις του ποδηλάτου και καταλήγει στην Ακτή του Κυβερνήτη.
Στα μισά του δρόμου και κατά μήκος της διαδρομής (περίπου 4 χιλιόμετρα) είναι μια βιολογική μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων. Λίγο πριν την ανηφόρα που οδηγεί στη μονάδα, υπάρχει ένα στενό μονοπάτι που χάραξαν στα δεξιά του βράχου και κατεβαίνει στην ξερή κοίτη του ποταμού του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου. Ο δρόμος στην κοίτη του ποταμού είναι ομαλότερος και κατευθύνεται βόρεια για 600 μέτρα περίπου, πριν από τη στροφή δεξιά για να περάσουν στην άλλη πλευρά.
Δεν είναι πολύ μακριά απ΄ εκεί μέχρι την ακτή με την παραλία του Κυβερνήτη να απέχει 5 χιλιόμετρα.
Πληροφορίες: visitcyprus
Σχετικά

Πεζοπορία στον Αγρό με αφορμή το Φεστιβάλ Τριαντάφυλλου
Δες αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες

Ένα μαγιάτικο πανηγύρι αγάπης θα στηθεί για καλό σκοπό στην Λευκωσία
Με φαγητό, ποτό, εργαστήρια, παζαράκι και πολλά άλλα

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας μοντέρ Γιώργος Μαυροψαρίδης για ένα masterclass στην Κύπρο
Καλεσμένος της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου

Το Misfit Sundays επιστρέφει με ένα Car Boot Sale!
Το αγαπημένο κυριακάτικο event της πόλης επιστρέφει με μια ανατρεπτική έκδοση

Κλείνουμε τη σεζόν σε ένα διήμερο second hand wardrobe gala στην Λευκωσία
Με τον πιο στιλάτο και βιώσιμο τρόπο

Αν αγαπάς τα βιβλία, σου έχουμε ένα δυνατό book bazaar
Αγόρασε βιβλία με έκπτωση έως και με 80%.

Πάμε να καθαρίσουμε το Δάλι όλοι μαζί
Εκστρατεία καθαριότητας με τη συμμετοχή όλων των οργανωμένων φορέων του Δήμου, εθελοντών και πολιτών.

30 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Δες αναλυτικά την κάθε εκδήλωση και όλους τους Έλληνες τραγουδιστές που θα επισκεφθούν το νησί μας

Το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων
Συμμετοχή του Δημοτικού Μουσείου Αγίας Νάπας THALASSA στον Εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2025

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης