Δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2021
Στην καρδιά της Πιτσιλιάς, στην ορεινή Λευκωσία, βρίσκεις το χωριό Πλατανιστάσα, ένα μικρό χωριό με υπέροχο περιβάλλον, το οποίο ξεχωρίζει για το υγιεινό κλίμα του και την καθαρή από υγρασία ατμόσφαιρα.
Απέχει μόνο 35 λεπτά δρόμο από τη Λευκωσία και 40 από τη Λεμεσό. Και από τις δύο πιο πάνω πόλεις, οι δρόμοι, που οδηγούν στην Πλατανιστάσα είναι καλοδιατηρημένοι και η διαδρομή θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω, μιας και διασχίζει δάση και μαγευτικά τοπία.
Σαν φθάσει ο κάθε επισκέπτης στο χωριό αυτό, μπορεί να θαυμάσει πολλά και αξιοπρόσεκτα μνημεία. Τη βυζαντινή εκκλησία του Σταυρού του Αγιασμάτι, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προστατευόμενο από την Ουνέσκο. Μην παραλείψεις, επίσης, να επισκεφθείτε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου. Επίσης, μπορείς να ακολουθήσεις ένα από τα Μονοπάτια της Πλατανιστάσας, για να απολαύσεις την ομορφιά του φυσικού της τοπίου.
Μπορείς ακόμα να περιηγηθείς στο χωριό, να κάνεις στάση στον Νερόμυλο της Πλατανιστάσας, να κάνεις τα ψώνια σου από τα Αλλαντικά Διοσμάτι που θα είναι ανοιχτά και θα οωλούν παραδοσιακά προϊόντα (λουκάνικα, λουντζα, χοιρομερι, απόχτι, παστουρμά κ. ά.).
Κι αν κουραστείς, στο κέντρο του χωριού θα καθίσεις στο Σωματείο Αχιλλέας, στη μεγάλη πλατεία, όπου ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα σερβίρεται φρέσκο ψάρι.

Σχετικά
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Αύξηση θερμοκρασίας με αυξημένες τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες
Έρχονται οδικά έργα παγκύπρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Οδικά έργα σε εξέλιξη σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες παγκύπρια
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Η Κύπρος στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Από χθεςμ 1η Ιανουαρίου ενέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου
Συννεφιασμένος ο καιρός με ενδεχόμενο παγετού στα ορεινά - Στους μείον 2 τη νύχτα
Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές του 2025
Οι αθλητές θα τιμηθούν στην κορυφαία αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο
Το Κιριμπάτι η πρώτη χώρα που υποδέχτηκε το νέο έτος – Ο πλανήτης μετρά αντίστροφα για το 2026, δείτε live
Η ατόλη Κιριτιμάτι –γνωστή και ως Νήσος των Χριστουγέννων– υποδέχθηκε επίσημα το 2026
Το φράγμα στο Πέρα Πεδί υπερχείλισε και οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές (βίντεο)
Οι βροχές των τελευταίων ωρών ξεχειλισαν το φράγμα της ορεινής Λεμεσού
Αυτά είναι τα 5 πιο δημοφιλή θέματα του checkincyprus.com για το 2025
Τι διάβασαν οι αναγνώστες περισσότερο από τον νούμερο ένα οδηγός διασκέδασης στην Κύπρο τη χρονιά που φεύγει
Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο Τρόοδος- Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Παίρνει μορφή το νέο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία (εικόνες)
Το κτίριο αρχίζει να αποκτά το τελικό του σχήμα, όπως φαίνεται από τις εικόνες