Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2020
Μια από τις πιο κρίσιμες βδομάδες του δεύτερου κύματος αρχίζει για την Κύπρο. Έχοντας στη φαρέτρα τα μαζικά τεστ σε πληθυσμό με rapid και σε εργαζόμενους μέσω pcr η χώρα προσπαθεί να δαμάσει το δεύτερο κύμα που φαίνεται να είναι ισχυρότερο του πρώτου.
Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μπορεί να δείχνει σταθεροποίηση δεν παύει όμως να προκαλεί ανησυχία αφού σταθεροποιήθηκε σε τριψήφιο αριθμό. Αυτό που δεν πρέπει να παραβλέπουμε είναι τα αυξημένα τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά.
Ενδεικτικά, από την μέρα που εφαρμόστηκαν και τα rapid τεστ (16 Νοεμβρίου) έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά (περιλαμβανομένων και των pcr τεστ) μέχρι σήμερα 23 Νοεμβρίου σχεδόν 60 χιλιάδες τεστ.
Το ενδεχόμενο χαλάρωσης – παράτασης των μέτρων
Η συζήτηση των μέτρων ενόψει Χριστουγέννων δεν απασχολεί μόνο την Κύπρο αλλά όλες τις χώρες της Ευρώπης. Εξαίρεση αποτελεί η Βρετανία η οποία αποφάσισε χαλάρωση των μέτρων ενόψει Χριστουγέννων. Οι ΗΠΑ για παράδειγμα καλούν τον κόσμο να αποφεύγει τις μαζικές μετακινήσεις ενόψει Ευχαριστιών.
Η Κύπρος τελεί ήδη σε καθεστώς μέτρων ανά το παγκύπριο ενώ σε δυο πόλεις έχει επιβληθεί τοπικό Lockdown.
Το ενδεχόμενο να έχουμε Χριστούγεννα με μέτρα είναι κάτι παραπάνω από ορατό ενώ όπως πληροφορείται το SigmaLive το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν μέτρα για παράδειγμα στη Λεμεσό δεν είναι στο άμεσο πλάνο. Ίδια ενημέρωση του SigmaLive αναφέρει ότι τα όποια μέτρα τυχόν ανακοινωθούν ενόψει Χριστουγέννων θα αφορούν το παγκύπριο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε περιορισμό στις συναθροίσεις σε σπίτια.
Σχετικά
Η Lidl Κύπρου στηρίζει το Σαρακοστιανό τραπέζι με μειώσεις τιμών -15% σε βασικά προϊόντα
Με το βλέμμα στον καταναλωτή η εταιρεία προσφέρει ποιότητα και οικονομία και την περίοδο της Σαρακοστής.
“Έφυγε” η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η σπουδαία βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
45 εκδρομικοί χώροι για να περάσεις όμορφα στη φύση την Καθαρά Δευτέρα
Γιορτάζουμε την αρχή της Σαρακοστής και κόβουμε την μούττη της σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο
«Beat My Guest»: Ένα ξεχωριστό μουσικό game show κανει πρεμιέρα στο Σίγμα
Το μουσικό game show που θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά με κεφάτες homemade συναυλίες
Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου
Απέσπασε μία διεθνή διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που προτείνεται να επισκεφθεί κανείς το 2026 για «slow travel»
«The Floor»: Όλα όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Παρασκευής
Οι δυναμικές αναμετρήσεις γνώσεων με στόχο το «Χρυσό Τετράγωνο» συνεχίζονται
5 ξεχωριστές εξορμήσεις εντός Κύπρου για τις αργίες των Καρναβαλιών και της Καθαράς Δευτέρας
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
10 εικόνες από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή Παιδική Παρέλαση της Λεμεσού
Χιλιάδες παιδιά γέμισαν χρώμα και χαμόγελα την παραλιακή Λεμεσό
Tι θα δούμε στο Happy Traveller αυτο το Σάββατo
Το εντυπωσιακό Zip Line του Ευτύχη διπλα απο τους καταρράκτες του Νιαγάρα
Με αυτές τις 2 αεροπορικές εταιρείες, τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν
Τώρα η οικογένεια έρχεται πρώτη και το μόνο που θα σε απασχολεί είναι να ανακαλύψετε μαζί νέους προορισμούς και να δημιουργήσετε αναμνήσεις.