Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020
Οι προετοιμασίες για την Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου συνεχίζονται εντατικά, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πανδημία του Covid 19. Οι δώδεκα χορογράφοι που προκρίθηκαν από την Επιτροπή Επιλογής, μέσα από την ανοικτή διαδικασία υποβολής αιτήσεων που προηγήθηκε, εργάζονται συστηματικά μαζί με όλους τους συνεργάτες τους για να παρουσιάσουν στο κοινό τα νέα έργα τους.
Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή, αφού συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη του θεσμού, ως Χορευτικές Συναντήσεις το 2001. Στην διάρκεια των είκοσι αυτών χρόνων η Πλατφόρμα έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και προώθηση του σύγχρονου χορού στον τόπο μας.
Αφουγκραζόμενοι τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην πορεία των χρόνων, οι διοργανωτές – Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο - έχουν προχωρήσει από πέρσι σε σημαντικές κινήσεις ανανέωσης του θεσμού. Στη διοργάνωση, εισήχθηκαν καινοτομίες που αφορούν στη διαφοροποίηση και διεύρυνση των κατηγοριών των συμμετεχόντων, στην ένταξη του στοιχείου της καθοδήγησης (mentoring) στη διαδικασία προετοιμασίας του έργου, καθώς επίσης και στην εισαγωγή του «Βραβείου Νέου Χορογράφου» αξίας πέντε χιλιάδων ευρώ.
Η δημιουργία προϋποθέσεων για την μετάκληση παραστάσεων Κυπρίων δημιουργών στο εξωτερικό, που αποτελούσε διαχρονικά αποστολή της Πλατφόρμας με την πρόσκληση διεθνών προσωπικοτήτων του σύγχρονου χορού, μεταφέρθηκε στην διοργάνωση του Showcase, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά στις 7 και 8 Μαρτίου 2020.
Ο Έλληνας χορογράφος Παύλος Κουντουριώτης έχει αναλάβει και για το 2020 την ευθύνη της καθοδήγησης (mentoring) των 5 νέων χορογράφων στη διαδικασία προετοιμασίας του έργου τους.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων:
6.11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30
Βίκυ Κάλλα, Ανάμεσα, 10’
Alexandra Waierstall, A line, a gaze, a horizon, 25’
Μελίνα Σοφοκλέους, Cross pollination, 15’
Φώτης Νικολάου, Homogenesis, 25’
7.11 ΣΑΒΒΑΤΟ 20:30
.pelma.Lia Haraki / Λία Χαράκη, Sexy Yuppies, 30’
Μαρία Κασάπη, Too much, too long, 15’
Ήβη Χατζηβασιλείου, Šílený Posun, 15’
Παναγιώτης Τοφή, Excavated Anatomies, 20’
8.11 ΚΥΡΙΑΚΗ 20:30
Άντρια Μιχαηλίδου, ISOLATION 15’
Julia Brendle, Sepia Nights, 15’
Χάρης Κούσιος, Death, 20’
Milena Ugren Koulas, Quiet Words 15’
Το κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν παράλληλες εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού κάτω από τον τίτλο “Dance Throughout the Year”.
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο. Με τη συνεργασία της Στέγης Χορού Λεμεσού
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λ/σού, Εφημερίδα Λεμεσός, Lemesos Blog, Russian Wave, Vestnik Kipra
Οδηγίες προς θεατές: Στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του Covid 19, το κοινό επιβάλλεται όπως προαγοράζει τα εισιτήρια του, προσέρχεται έγκαιρα στο θέατρο, κρατεί τις αποστάσεις ασφαλείας και φοράει μάσκα εντός του Θεάτρου.
Το ταμείο του Θεάτρου θα είναι ανοικτό Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-15:00 και δύο ώρες πριν από κάθε παράσταση για την επίλυση προβλημάτων.
Εισιτήρια € 8
Ελεύθερη είσοδος για χορογράφους & χορευτές (Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)
Πληροφορίες/Κρατήσεις: 77777745 E-ticket: www.rialto.com.cy
www.cyprusdanceplatform.com F/B & IG Cyprus Choregraphy Platform

*Φωτογραφία Θεοδώρα Ιακώβου, από την προώθηση του χορογραφικού έργου 'Through me, THEM-' (του Παναγιώτη Τοφή) που παρουσιάστηκε στη 19η Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου.
Σχετικά
Όλα όσα θα γίνουν στο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο με τη μαγεία των Χριστουγέννων
Η «Σταχτοπούτα» του Προκόφιεφ ζωντανεύει στη σκηνή από το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας
Με περισσότερους από 65 ταλαντούχους νέους χορευτές, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά
Μάθαμε πού θα στηθεί «Το Χωριό των Αγγέλων»
Η πλατεία Κιτίου μεταμορφώνεται σε ένα γιορτινό σκηνικό, γεμάτο φως, χρώματα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.
10 Χρόνια Birth Forward: Μια δεκαετία φροντίδας, δικαιωμάτων και αλλαγής
O οργανισμός Birth Forward απευθύνεται στην κοινωνία, στους θεσμούς και στους επαγγελματίες
Χριστουγεννιάτικο Πανηγύρι στο Φοινί με αγορά, θέατρο, τραγούδια και (δωρεάν) ζεστή σοκολάτα
Η κεντρική πλατεία του χωριού Φοινί στην ορεινή Λεμεσό, μεταμορφώνεται για μία μέρα, σε ένα πανέμορφο χώρο με Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και γιορτινή διάθεση
Xmas Santa Paws στην Πλατεία Ελευθερίας: Δύο μέρες αφιερωμένες στα παιδιά και τους τετράποδους φίλους μας
Η COSMOS Insurance φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων για παιδιά και τετράποδους φίλους στην καρδιά της πρωτεύουσας
Week Agenda: 12 ενδοιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, φεστιβάλ, markets και family events που κάνουν το εβδομαδιαίο «πού να πάμε;» πολύ πιο εύκολη υπόθεση
Amiantos Christmas Village: Η μαγεία έρχεται στην ορεινή Λεμεσό
"Το Παραμύθι ζει στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό μας!"
Omodos Christmas Market: Όλα όσα σε περιμένουν στο Όμοδος τον Δεκέμβριο
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!
Η Λευκωσία θα γεμίσει μασκότ, νεράιδες, αγιοβασίληδες και ξωτικά
Πάμε να ζήσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων σε μια φαντασμαγορική παρέλαση για μικρούς και μεγάλους!
Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στο μαγευτικό, καταπράσινο Πάρκο Ακρόπολης
Ένα διήμερο γεμάτο μουσική, χορό και δραστηριότητες
Tο Christmas Village στο Κοινοτικό Πάρκο Πάνω Κυβίδων ανοίγει τις πόρτες του
Για 3 ολόκληρες ημέρες το πάρκο θα μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό γιορτινό σκηνικό γεμάτο δραστηριότητες, φαγητό και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγάλους