Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2020
Η «Μεγάλη Βρετανία», ένα εμβληματικό, με διαχρονική αίγλη ξενοδοχείο, που ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα σαν μία απλή οικογενειακή επιχείρηση και κατέληξε τον 21ο αιώνα να βρίσκεται ανάμεσα στους κολοσσούς του κόσμου, αποτελεί συνώνυμο με την αρχοντιά, την αυθεντική πολυτέλεια, την κομψότητα και δικαίως θεωρείται η ναυαρχίδα της ελληνικής ξενοδοχίας.
Παρόλα αυτά, μετά από περίπου 150 χρόνια λειτουργίας και σύμφωνα με πληροφορίες επιχειρηματικών κύκλων, αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και περνά σε επιχειρηματικό αραβικό όμιλο του Κατάρ αντί του ποσού των 700.000.000 ευρώ, όπως είναι επιπλωμένη!
Από το lockdown του Μαρτίου και μετά υπολειτουργεί, παρά τις φήμες ότι θα λειτουργούσε κανονικά, εφ’ όσον υπήρχαν κρατήσεις. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, άνοιξε μεν αλλά τυπικά.
Η πώλησή του είναι στο τελικό στάδιο και στη συμφωνία μεταπώλησης του πολυτελούς ξενοδοχείου είναι και το περιεχόμενό του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως μεταξύ άλλων πίνακες, φωτιστικά, πολυελαίους, Fitness Studio, Spa και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας που είναι άγνωστο πως θα αξιοποιηθούν από τους Άραβες που αγοράζουν το ξενοδοχείο.
H άλλη πλευρά του νομίσματος, είναι ότι δεκάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία, οι περισσότεροι εκ των οποίων από τον Μάρτιο παίρνουν το επίδομα των 534 ευρώ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Το δυναμικό του ξενοδοχείου είναι περίπου 650 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Αράβων επενδυτών είναι να παραμείνει κλειστό το πεντάστερο ξενοδοχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα για να ανακαινιστεί πλήρως και να αλλάξει μορφή.
Η «Μεγάλη Βρετανία» ως τίτλος θα περάσει κατά πάσα πιθανότητα στην ιστορία καθώς θα ξανανοίξει, όπως φημολογείται, με την επωνυμία μεγάλης σειράς υπερπολυτελών ξενοδοχείων!
Από τη «Μεγάλη Βρεταννία» πέρασαν όλες οι μεγάλες προσωπικότητες του πολιτισμού που έρχονταν στην Αθήνα για συναυλίες, παραστάσεις ή τουριστικούς λόγους. Μεταξύ των οποίων έχουν καταλύσει οι Scorpions, Lenny Kravitz, Slayer, Kirk Douglas, Catherine Zeta-Jones, Amal Alamoundin, το συγκρότημα της Madonna και πολλοί ακόμη σε ένα μακρύ κατάλογο. Επίσης πολιτικοί, βασιλείς, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών και άλλες μεγάλες προσωπικότητες.
Πηγή: provocateur.gr
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα