Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019
Μετά τη σύντομη σχετικά «παρεμβολή» του καλοκαιριού μέσα στον Οκτώβριο, με θερμοκρασίες πολύ υψηλότερες των κανονικών για την εποχή, ο καιρός φαίνεται να αλλάζει.
Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, τις επόμενες ημέρες το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει, με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.
Σήμερα το απόγευµα παροδικά αυξηµένες, µέσες και ψηλές, νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και στα δυτικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.
Αύριο παροδικά αυξηµένες, µέσες και ψηλές, νεφώσεις, πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.
Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά πτώση κατά το τριήµερο για να φτάσει µέχρι την Παρασκευή κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Επίσης...
Ισχυροί άνεμοι και βροχές επηρεάζουν αυτή την ώρα (16:14) περιοχές κυρίως στη Λευκωσία.
Μιλώντας στο SigmaLive ο Λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη καταιγίδα νότια της Λευκωσίας και γι΄ αυτό τον λόγο ενισχύονται οι άνεμοι και η μεταβλητότητά τους.
Τα φαινόμενα αυτά, όπως είπε, θα επηρεάζουν μέχρι το απόγευμα.
Τις επόμενες ημέρες το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι το ίδιο, ωστόσο την Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να φτάσει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Βίντεο από ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ
Δείτε στον χάρτη πότε και ποιες περιοχές αναμένεται να επηρεάσουν βροχές και καταιγίδες.
Σχετικά
Telegraph: Τα «άσχημα» ευρωπαϊκά τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγουν οι ταξιδιώτες το 2026
Από τη Βερόνα μέχρι το Παρίσι, αυτά είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία, σύμφωνα τουλάχιστον με την Telegraph.
Μπαίνοντας στο Δάσος των Ονείρων - Η Πρωτοχρονιά στο Parklane
Αυτή είναι η καρδιά της εμπειρίας ένα δάσος γεμάτο ζωή, ενέργεια και όνειρα. Και στο Parklane, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.
Το Σαββατοκύριακο που η πόλη έκανε “check-in” στη Lidl Food Academy
Lidl Christmas Days από τη Lidl Κύπρου: ένα διήμερο γεύσης, δημιουργίας και χριστουγεννιάτικης θαλπωρής, ανοιχτό για όλους
Ένα Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον... βυθό του Πρωταρά (Βίντεο)
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από το εκπαιδευτικό κέντρο SCUBA Dive Cyprus
Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί στον κόσμο για ταξίδι του μέλιτος το 2026
Ταξίδι του μέλιτος 2026: Όταν ο ρομαντισμός συναντά την εμπειρία και την αυθεντικότητα
Ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε από τη Λαπωνία το ταξίδι των Χριστουγέννων (ΒΙΝΤΕΟ)
Το παραδοσιακό εορταστικό ταξίδι ξεκίνησε και φέτος, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένα ησυχαστήριο, σε ένα ιωνόβιο σπίτι, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, για ξεχωριστή διαμονή
Μοναδική εναρμόνιση παράδοσης με πολυτέλεια, στο RedBlue Door Traditional Listed Houses
Δωρεά της Πετρολίνα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράδοση εξοπλισμού και προσφορά δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται