"Ο υπέροχος κύριος Μάνος" στο Θέατρο Ριάλτο

Ο Γιάννης Κότσιρας "συζητά" με τον Θοδωρή Οικονόμου τα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου. Οι δύο φίλοι καλλιτέχνες με μόνη αφορμή την αγάπη τους στο έργο του μεγάλου αυτού στιχουργού, αποφάσισαν να εστιάσουν στην ουσία της μουσικής και να προσφέρουν το τραγούδι όπως αυτό γεννιέται. Γυμνό. Πρόθεση των δύο καλλιτέχνων να κάνουν μια παράσταση για το κοινό που γνωρίζει, εκτιμά και αγαπάει την ουσία και φυσικά το έργο του Μάνου Ελευθερίου αλλά και την απίστευτη δεξιοτεχνία του Θοδωρή Οικονόμου, και τον ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα.

Αυτή η ιδιαίτερη παράσταση – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα, στο Θέατρο Ριάλτο την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Down Town του Φιλελευθέρου ο Γιάννης Κότσιρας: «Θα ακούσετε μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου, που έχουμε αγαπήσει εγώ και ο Θοδωρής Οικονόμου. Η δύναμη του στίχου του Ελευθερίου, απογυμνωμένη από τις ενορχηστρώσεις και επικεντρωμένη μόνο στον λόγο και τη μελωδία.»

Ο μεγάλος αγαπημένος Έλληνας ποιητής, στιχουργός, πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε στη Σύρο στις 12 Μαρτίου 1938. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2005) για τον Καιρό των χρυσανθέμων, και για το σύνολο του έργου του (2013) από την Ακαδημία Αθηνών. «Έφυγε» από κοντά μας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Ο Γιάννης Κότσιρας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Δημοφιλής ερμηνευτής, από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες μιας ολόκληρης γενιάς, με τεράστια συνεισφορά στο Ελληνικό τραγούδι. 

Ο Θοδωρής Οικονόμου, σπουδαίος συνθέτης και πιανίστας, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, ως πιανίστας και ενορχηστρωτής. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, έχει συμπράξει με συμφωνικές ορχήστρες και έχει βραβευτεί για το έργο του.

Το Θέατρο Ριάλτο τιμά τον Μάνο Ελευθερίου που «έφυγε» από κοντά μας τον περασμένο Ιούλιο, με αυτό το μουσικό αφιέρωμα, όχι τυχαία . Αφού όπως ο Γιαννης Κότσιρας τονίζει στη συνέντευξη του στον Ορίζοντα της Χαραυγής: «Ο Μάνος Ελευθερίου δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος στιχουργός. Ήταν ένας στυλοβάτης του Ελληνικού πολιτισμού. Αυτού του πολιτισμού που δυστυχώς βρίσκεται σε εξαφάνιση. Και η απώλειά του, φέρνει αυτή την εξαφάνιση, πολύ κοντά πλέον.»

Επιμέλεια ήχου: Λάμπρος Μπούνας

Επιμέλεια  Παραγωγής: Menta Art Events – www.menta3.com 
Χορηγός: Medpool

Διάρκεια: 75’

Θέατρο Ριάλτο,  Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, ώρα 20:30 
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
Εισιτήρια: € 22 /17
E-ticket: www.rialto.com.cy

Θέατρο Ριάλτο title
Χρήσιμες πληροφορίες:
  • Τηλ. Επικ.: 77777745
  • Website:
Ανδρέα Δρουσιώτη 19, Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
ΔΕΥ14 ΙΑΝ
20.30

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30