Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2019
Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μουσικά σεμινάρια παραδοσιακής και τροπικής μουσικής καθώς και μια μεγάλη συναυλία, φιλοξενώντας και φέτος μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς και διδασκάλους του είδους.
Μέσα από αυτά τα μουσικά σεμινάρια και τη συναυλία δίνεται η ευκαιρία στα άτομα που θα τα παρακολουθήσουν, να έρθουν σε μία πρώτη, ή μία βαθύτερη επαφή με τροπικές μουσικές παραδόσεις, δηλαδή με μουσικές που χρησιμοποιούν ως πρωταρχική ύλη τούς μουσικούς τρόπους, ή αλλιώς ήχους και μακάμια.
Το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την κοινότητα Σπηλιών στο Τρόοδος, όπου και θα φιλοξενηθούν τα φετινά σεμινάρια και η συναυλία. Στα πλαίσια της συνεργασίας με την κοινότητα προσφέρονται χώροι για τη διαμονή των συμμετεχόντων και διατροφή σε πολύ προσιτές τιμές.
Σεμινάρια
Το μουσικά σεμινάρια που θα προσφερθούν από την Τρίτη 30 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου είναι τα ακόλουθα:
1. Το ρεπερτόριο ως διευρυμένο μωσαϊκό στη σύγχρονη εποχή, διδάσκαλος: Ross Daly
2. Το ταξίμι και ο ανατολικός μελωδικός πολυτροπισμός, διδάσκαλος: Μάρκος Σκούλιος
3. Σεμινάριο Κρητικής μουσικής, διδάσκαλος: Ζαχαρίας Σπυριδάκης
4. Ρυθμολογία και τεχνική στα κρουστά των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής, διδάσκαλος: Βαγγέλης Καρίπης
5. Το Ούτι στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου, διδάσκαλος: Γιάννης Κουτής
Περισσότερες πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο, τους διδασκάλους, τη φόρμα εγγραφής σε αυτά καθώς και πληροφορίες για τα θέματα διαμονής και διατροφής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.labyrinthcyprus.com.
Συναυλία
Η συναυλία θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Μαΐου στις 18:00 στο κοινοτικό πάρκο Ειρήνης Ανδρέα Χρυσάνθου (αμφιθέατρο), στην καρδιά του χωριού Σπήλια. Τη συναυλία θα παρουσιάσουν οι μουσικοί/διδάσκαλοι των σεμιναρίων, οι οποίοι είναι δεξιοτέχνες τόσο σε παραδοσιακά όργανα από διάφορους πολιτισμούς (Κύπρος, Ελλάδα, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν) όσο και σε πρωτότυπα όργανα (λύρα με συμπαθητικές χορδές, τάρχου). Οι μουσικοί θα συναντηθούν για πρώτη φορά υπό αυτό το σύνολο, και θα προσφέρουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό άκουσμα με ποικίλα ηχοχρώματα στο μουσικόφιλο κοινό, ενσωματώνοντας παραδόσεις μουσικής και πολιτισμών σε σύγχρονες πρωτότυπες συνθέσεις.
Το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος Κύπρος δημιουργήθηκε το 2018 με βασικό στόχο την ανάδειξη και τη συνέχιση του έργου του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, που έχει ως βάση το χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη, πάνω από 10 χρόνια τώρα, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ross Daly.
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
