Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019
H Cyprus Airways μας επεφύλαξε μία ακόμη πολύ όμορφη έκπληξη για το 2019 ανακοινώνοντας τον δεύτερο καινούργιο της μαγευτικό προορισμό.
Από τις 11 Ιουνίου του 2019 η Cyprus Airways θα μας ταξιδεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, την Κόσιτσε. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Χόρναντ στο ανατολικό τμήμα της χώρας σε υψόμετρο 208 μέτρων και έχει πληθυσμό 235.000 κατοίκων. Η Κόσιτσε αποτελεί το κυριότερο διοικητικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της ανατολικής Σλοβακίας.
Στο κέντρο της πόλης είναι και τα περισσότερα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα ή γύρω από το κεντρικό δρόμο (Hlavná ulica).Το κυρίαρχο μνημείο της πόλης είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Σλοβακίας,ο Καθεδρίκος ναός της Αγίας Ελισάβετ γοτθικής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα εκτός από τον καθεδρικό απάρχει το παρεκλήση του Αγ. Μιχαήλ ο πύργος του Αγ.Urban και το νεο-μπαρόκ Κρατικό Θέατρο στο κέντρο της πόλης.Υπάρχουν άλλα μνημεία και κτίρια μεγάλης πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το παλιό Δημαρχείο, το Παλιό Πανεπιστήμιο, το Captain Παλάτι, η πλατεία της Απελευθερωσής, καθώς και πολλές γκαλερί (η Ανατολή της Σλοβακίας ) και μουσεία (το Ανατολικό Μουσείο της Σλοβακίας).
Προγραμμάτισε τις καλοκαιρινές σου διακοπές με μία εξόρμηση στην πανέμορφη Κόσιτσε με την Cyprus Airways.
Σχετικά

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας

6 πράγματα που πρέπει να ξέρεις αν θα ψήσεις σούβλα στο βουνό
Εξόρμηση για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών


Saulieu: Το κρυφό διαμάντι της Βουργουνδίας
Μια μικρή πόλη όπου η φύση, η τέχνη και η γαλλική γαστρονομία συναντιούνται


Η Cyprus Airways μόλις ανακοίνωσε πτήσεις σε έναν νέο, πολύ δημοφιλή προορισμό
Οι πτήσεις ξεκινούν από τον Δεκέμβριο

Κάμπος – Τσακίστρα: Οδοιπορικό σε έναν αλλιώτικο προορισμό που αξίζει να ανακαλύψεις
Μια πανέμορφη διαδρομή στα πυκνόδασα βουνά μας, με επιλογές για φαγητό και διαμονή που θα σε δικαιώσουν

Οι pet friendly παραλίες της Kύπρου, για ατέλειωτες βουτιές με τους τετράποδους φίλους σου
Πού θα πάτε με τον σκύλο σας

Βράζει η Κύπρος: Στους 45 βαθμούς η θερμοκρασία - Ο καιρός το τριήμερο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού