Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2019
H Cyprus Airways μας επεφύλαξε μία ακόμη πολύ όμορφη έκπληξη για το 2019 ανακοινώνοντας τον δεύτερο καινούργιο της μαγευτικό προορισμό.
Από τις 11 Ιουνίου του 2019 η Cyprus Airways θα μας ταξιδεύει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, την Κόσιτσε. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Χόρναντ στο ανατολικό τμήμα της χώρας σε υψόμετρο 208 μέτρων και έχει πληθυσμό 235.000 κατοίκων. Η Κόσιτσε αποτελεί το κυριότερο διοικητικό, βιομηχανικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της ανατολικής Σλοβακίας.
Στο κέντρο της πόλης είναι και τα περισσότερα ιστορικά μνημεία που βρίσκονται μέσα ή γύρω από το κεντρικό δρόμο (Hlavná ulica).Το κυρίαρχο μνημείο της πόλης είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Σλοβακίας,ο Καθεδρίκος ναός της Αγίας Ελισάβετ γοτθικής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα εκτός από τον καθεδρικό απάρχει το παρεκλήση του Αγ. Μιχαήλ ο πύργος του Αγ.Urban και το νεο-μπαρόκ Κρατικό Θέατρο στο κέντρο της πόλης.Υπάρχουν άλλα μνημεία και κτίρια μεγάλης πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος όπως το παλιό Δημαρχείο, το Παλιό Πανεπιστήμιο, το Captain Παλάτι, η πλατεία της Απελευθερωσής, καθώς και πολλές γκαλερί (η Ανατολή της Σλοβακίας ) και μουσεία (το Ανατολικό Μουσείο της Σλοβακίας).
Προγραμμάτισε τις καλοκαιρινές σου διακοπές με μία εξόρμηση στην πανέμορφη Κόσιτσε με την Cyprus Airways.
Σχετικά

Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη δυτική λωρίδα της οδού Τσερίου
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Τσερίου

Time Out: Οι 15 τοπ προορισμοί στον κόσμο για διακοπές τον Μάιο
Nα γιατί πρέπει να πάτε στην Αθήνα, εξηγεί

Εκεί που το αύριο αγκαλιάζει το χθες
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, ετοιμάζεται να αφηγηθεί ιστορίες πολυτελούς φιλοξενίας και απαράμιλλης κομψότητας στην καρδιά της Λευκωσίας

H Telegraph προτείνει άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς αντί για Μύκονο και Βενετία
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο του Κατακλυσμού φέτος;
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή, εορτάζεται πάντα ημέρα Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα

Οι καλοκαιρινοί προορισμοί που προτείνει η Telegraph «αντί για Μύκονο και Βενετία»
Οι προτάσεις του πρακτορείου για καλοκαιρινές διακοπές μακριά από τα μέρη που πλήττει ο υπερτουρισμός


Δωρεάν είσοδος για μία ολόκληρη μέρα στο Fasouri Watermania Waterpark
Στο διάσημο υδροπάρκο της Λεμεσού οι μαμάδες μπαίνουν δωρεάν!

Morea Coastal Villas: Ένα πολυτελές παραθαλάσσιο έργο σε μια από τις δημοφιλέστερες ακτές
Επιτάχυνση της ατασκευής καθώς οι πωλήσεις απογειώνονται


Ανοιξιάτικος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας, σκόνη αλλά και βροχές
«Αγγίζει» τους 27 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυπριακή πόλη, η πιο ηλιόλουστη της Ευρώπης
Η Λευκωσία είναι η πιο ηλιόλουστη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ η Αθήνα βρίσκεται στην 4η θέση, σύμφωνα με την ταξιδιωτική πλατφόρμα Omio