Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018
Τα φλαλμίνγκο αυτή την περίοδο κάνουν στάση στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ειδυλλιακή Αλυκή της Λάρνακας όπου τρέφονται με μικρές γαρίδες και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο παίρνουν αυτό το απαλό ροζ χρώμα στα φτερά τους.
Αυτή τη φορά όμως, όπως μας ενημερώνει η Τουριστική Ανάπτυξη Λάρνακας ανάμεσα στα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο εντοπίστηκε και ένα... μαύρο, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ειδικών.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς το συγκεκριμένο φλαμίνγκο αν είναι το ίδιο που θεάθηκε ξανά στην Κύπρο προηγουμένως τότε πρόκειται για το μοναδικό μαύρο φλαμίνγκο στον κόσμο αφού δεν υπάρχει καμία αναφορά για ένα τέτοιου χρώματος φλαμίνγκο σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το Bird Life Cyprus αν και δεν είναι διαφορετικό είδος, η διαφορά στο χρώμα οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία, η οποία μπορεί να συμβεί και σε άλλα είδη και ονομάζεται μελανισμός, δηλαδή το αντίθετο ενός αλμπίνο. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι αυτό το συγκεκριμένο φλαμίνγκο παράγει περισσότερο μελανίνη από το κανονικό και το χρώμα του γίνεται σκούρο καφέ ή μαύρο.
Όπως και να έχει, το μαύρο φλαμίνγκο απολαμβάνει τις γαριδούλες του ανέμελο με τα υπόλοιπα ροζ φλαμίνγκο στην Αλυκή, χωρίς να παίζει ρόλο το χρώμα ή η γενετική του ανωμαλία για κανένα από τα υπόλοιπα φλαμίνγκο. Άλλωστε, το χρώμα και η διαφορετικότητά του ήταν αυτό που προσελκύει το ενδιαφέρον όλων μας και το κάνει τόσο μοναδικό!

Φωτογραφίες: Ian Bloomer
Σχετικά
Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για το 2026
Η κατάταξη περιλαμβάνει συνολικά τις 100 πόλεις που, σύμφωνα με την έρευνα, διαμορφώνουν το αστικό μέλλον του πλανήτη
Η πιο προσιτή πόλη του κόσμου για να ζει κανείς
Κάθε χρόνο στο Time Out, κάνουν έρευνα σε χιλιάδες κατοίκους των πόλεων σχετικά με τις πόλεις τους
Οι πιο hot city break προορισμοί στην Ευρώπη για Χριστούγεννα
Η Ευρώπη ετοιμάζεται για μια από τις πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες σεζόν των τελευταίων ετών
Οι καλύτερες και πιο οικονομικές χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ευρώπη για μια εκδρομή της τελευταίας στιγμής
Οι «πιο χριστουγεννιάτικες» διακοπές στην Ευρώπη
Οι 7 δρόμοι στο κέντρο της Λευκωσίας που θα παραμείνουν κλειστοί για 4 μήνες
Ποιοι δρόμοι κλείνουν για σκοπούς εκπόνησης κατασκευαστικών εργασιών του έργου «Κατάλληλη Κατασκευή Διαφόρων Οδών στη Λευκωσία – Συμβόλαιο 23 Κέντρο Πόλης»
Αλλάζει όψη η καρδιά της Λευκωσίας – Σε νέα εποχή Λήδρας και Ονασαγόρου
"Το μεγάλο βήμα προς μια πιο ελκυστική, λειτουργική και ανθρώπινη Λευκωσία"
Το νέο σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο στο νησί, για ατέλειωτο παιχνίδι!
Ο Δήμος Αγίας Νάπας εγκαινιάζει το νέο Χώρο Αθλητικών Δραστηριοτήτων και Υγιούς Απασχόλησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας.
Adams Beach Hotel: Ένας γιορτινός προορισμός στην καρδιά της Αγίας Νάπας
Εκεί όπου κάθε στιγμή γεμίζει χαρά, χαμόγελα και γιορτινή μαγεία
Η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώνουν
Η σχέση πατέρα-γιου στην εποχή της μεγάλης συζήτησης για την τοξική αρρενωπότητα γίνεται μια συγκινητική διαφήμιση που κάνει τους 50άρηδες να λιώσουν.
Καιρός: Βροχές και χιόνι στο μενού - Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Χιονίζει στο Τρόοδος
Στα λευκά για πρώτη φορά το Τρόοδος κατά τον φετινό χειμώνα Jubilee Hotel Troodos!