Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2018
Με μεγάλες καινοτομίες και αναβαθμισμένες εκδηλώσεις υποδέχεται η Λεμεσός το φετινό καρναβάλι όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30-01-2018 στο Δημοτικό Μέγαρο.
Το δεκαπενθήμερο με γλέντι, χαρά και ξεγνοιασιά, που αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου και κορυφώνεται στις 18 Φεβρουαρίου, είναι εμπλουτισμένο με αναβαθμισμένες εκδηλώσεις και καινοτομίες.
Για πρώτη φορά φέτος, την Τσικνοπέμπτη, εναέριοι ακροβάτες θα παρουσιάσουν ένα εκπληκτικό πρόγραμμα στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου. Θα ακολουθήσει η είσοδος του Βασιλιά Ρήγα και της Βασίλισσας Ντάμας στην πόλη σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Φιλαρμονικής και άλλων καλλιτεχνικών ομάδων.
Επίσης, μέσα στο πλαίσιο των αναβαθμισμένων εκδηλώσεων, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» διοργανώνουν εκδήλωση με καντάδες και καρναβαλίστικα τραγούδια στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Αρχή Λιμένων, ετοιμάζει ένα παιδικό αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς Καρναβαλιστές που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού, μετά τη λήξη της Παιδικής Καρναβαλίστικης Παρέλασης.
Ακόμη, τις εντυπώσεις κερδίζει ο υπαίθριος χορός των ερωτευμένων καρναβαλιστών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στις 14 Φεβρουαρίου στο χώρο στάθμευσης Εναερίου.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτελεί η διαδρομή της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης, στις 18 Φεβρουαρίου η οποία φέτος θα είναι μικρότερη σε έκταση και διάρκεια. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στις συμμετοχές, θα παρελαύνουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το Παλιό Καρναβάλι της Λεμεσού.
Ανάμεσα στις καινοτομίες της Μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης είναι και η εγκατάσταση νέας εξέδρας που θα φιλοξενεί τους επισήμους και ομάδες πολιτών ενώ ο Δήμος Λεμεσού προχωρεί στην εισαγωγή σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού.
Ο Δήμος Λεμεσού επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποκριάτικης περιόδου.
Σχετικά

To Nicosia Book Fest θα γιορτάσει φέτος τα 10χρονά του
Mια επετειακή διοργάνωση, με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, με θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.

Διεθνής Έκθεση Σκύλων: Κι όμως υπάρχει έκθεση με σκυλιά ράτσας και θα γίνει τον Μάιο στην Αγία Νάπα
Διεθνής Έκθεση Σκύλων Αγίας Νάπας: Μια γιορτή κυνοφιλίας διεθνούς κύρους στην καρδιά της Αγίας Νάπας.

Για 9η χρονιά η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το Limassol Boat Show
Με υπερπολυτελή σκάφη και towboats, μέχρι είδη αναψυχής και εξοπλισμό κατάδυσης

Σεμινάριο με τίτλο «Θετική γονεϊκότητα & επικοινωνία με τους εφήβους» από τον ΘΟΚ
Με τον ψυχολόγο Κώστα Πετρίδη

Οι δρόμοι του Παραλιμνίου θα πλημμυρίσουν μουσική και χορό
Πατινάδα στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου την Κυριακή του Θωμά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Πολιτισμού “Φωνές τζιαι Θύμησες”

Μεγάλο παζάρι παλαιών ελληνικών κόμικς στην Λεμεσό
Ο παράδεισος για τους φίλους του κόμικ

45 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Mε επιλογές για κάθε γούστο

Οι Two Little Chefs "ροκάρουν" τη Λευκωσία
Οι vegan chefs οργανώνουν ένα ολοήμερο αυστηρά χορτοφαγικό τσιμπούσι στην παλιά πόλη!

“Χόρεψε - Χόρεψε στην γειτονιά”: Εργαστήρια παραδοσιακού χορού ανοικτά προς το κοινό
Για όλες τις ηλικίες, παιδιά και ενήλικες

Διαγωνισμός Μαγιάτικου στεφανιού σε μια γραφική πλατεία
Ένα έθιμο που συμβολίζει την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης

Την Τετάρτη γιορτάζουμε το κυπριακό κρασί στο σπίτι του κυπριακού αμπελώνα
Δοκιμάζουμε κρασιά από πέντε παραγωγούς

Η τρίτη βραδιά Nostalgia Quiz έρχεται στη Λευκωσία – Μια βραδιά γνώσης και διασκέδασης
Διεκδίκησε δώρα μαζί με την παρέα σου