Δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017
Μια πολύ ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη, ένα ανατρεπτικό ρεσιτάλ για δύο, όπου ο σπουδαιότερος τραγουδοποιός και ερμηνευτής της γενιάς του Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, θα συναντήσει επί σκηνής τον διεθνούς φήμης βιρτουόζο της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Με ένα ευρύ και εκλεκτό γούστο, ενίοτε συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Στο συγκεκριμένο ακουστικό πρόγραμμα θα προσεγγίσει λιτά, τραγούδια- σταθμούς από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τα μουσικοποιητικά αριστουργήματα του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι διασκευασμένα από τον Παναγιώτη Μάργαρη.
Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι από τους ανθρώπους που μας οδήγησαν σε νέους δρόμους. Είναι από αυτούς, που αν τους αφήσουμε χώρο, διαμορφώνουν το μέσα μας τοπίο. Ένας μεγάλος συνθέτης και ταυτόχρονα ένας σύγχρονος φιλόσοφος. Η μουσική, τα τραγούδια και οι σκέψεις του, είναι ακόμη ζωντανά κοντά μας. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση θα απολαύσουμε όλες τις μεγάλες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι όπως: «Οδός Ονείρων», «Μην τον ρωτάς τον Ουρανό», « Θάλασσα πλατιά», «Ιρλανδός και ο Ιουδαίος», «Ηρθε Βοριάς, Ήρθε Νοτιάς», «Η μπαλάντα του ουρί», «Περσεφόνη», «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής» κ.ά.
Θα ακουστούν επίσης κομμάτια για σόλο κιθάρα από τα πρόσφατα album του Παναγιώτη Μάργαρη “Rock of my soul” και με “Τη μαγεία της κιθάρας”.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ακουστική απόδοση των μεγάλων επιτυχιών του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και θα παιχτούν τραγούδια τόσο από την τελευταία του δισκογραφική δουλειά «ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ» όσο και παλαιότερες μελωδίες όπως: «Πεθαίνω για σένα», «Μάτια δίχως λογική», «Τι ζητάω», «Τερατάκια Τσέπης», «Νότος», «Τιτανικός», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Πόσο σε θέλω» κι άλλα πολλά!
Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή συνεύρεση των δύο καλλιτεχνών, στάθηκε η περιοδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε όλη την Ευρώπη το 2011. Εκείνη τη χρονιά ο Λαυρέντης προσκάλεσε τον Παναγιώτη να συμμετάσχει στις συναυλίες του στο εξωτερικό. Το καταπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, δημιούργησε μια διαχρονική καλλιτεχνική σχέση.
Μαζί τους οι μουσικοί: Άκης Αμπράζης (Ακουστικό Μπάσο)
Φίλιππος Σπυρόπουλος (Κρουστά & τύμπανα)
Αλέξανδρος Ζουγανέλης (Πνευστά)
-
Μουσική Σκηνή Red
15 Νοεμβρίου 2017
Σχετικά
Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών: Ένα πρωτοποριακό ραδιοφωνικό–μουσικό live
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα τρία live του Γενάρη
Eurovision 2026 Ελλάδα: Κλείδωσε η ημερομηνία για τον εθνικό τελικό της χώρας
Ποιος θα εκπροσωπήσει άραγε φέτος την Ελλάδα
«Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ»: Μία μοναδική συναυλία με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία και ηθοποιούς
μοναδική διασκευή και αφήγηση στα Ελληνικά του γνωστού παραμυθιού, για καλό σκοπό
Eurovision 2026 Ελλάδα: Στις 4 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των 28 φιναλίστ
Η ανακοίνωση των τραγουδιών θα γίνει από την εκπομπή «Sing for Greece – Ελληνικός Τελικός 2026 – Οι φιναλίστ»
Η πιο cool ελληνική μπάντα κατεβαίνει Λευκωσία τις γιορτές
Ο Ηλίας Μπόγδανος μαζί με το συγκρότημά του, τους INCO, έρχονται Κύπρο
Η Ειρήνη Παπαδοπούλου έρχεται τις γιορτές στη Λευκωσία
Μία ανεβαστική εμφάνιση, με πολλές επιτυχίες
Γιάννης Διονυσίου και Γιάννης Παπαγεωργίου μαζί επί σκηνής
Γιορτάζουν την κυκλοφορία του δίσκου με τίτλο «Λακούβα» με μία εμφάνιση στη Λευκωσία
Χριστουγεννιάτικη μαγεία με Κωστή Μαραβέγια στη Λευκωσία
Ζούμε τον πιο γιορτινό ρυθμό των Χριστουγέννων με live μουσική, χορό και μαγεία για μικρούς και μεγάλους
Ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης και η Βιολέτα Ίκαρη έρχονται «Βόλτα» στην Κύπρο
Μια μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη δυνατές στιγμές και συγκίνηση.
Dani Gambino: Βάζει φωτιά στις γιορτές! Η πιο εκρηκτική συναυλία στην Κύπρο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου!
Οι Γιαγκίνηδες θα στήσουν μία μεγάλη (λαϊκορεμπέτικη) γιορτή στην Αγία Βαρβάρα
Το πιο φρέσκο ρεμπετολαϊκό σχήμα, έρχεται Κύπρο