Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2017
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 4 Απριλίου 2017 στα γραφεία του Οργανισμού Πάφος 2017 δημοσιογραφική διάσκεψη αναφορικά με την κυκλοφορία αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017.
Στο πλαίσιο της θεσμικής συνεργασίας του Οργανισμού Πάφος2017 με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία κυκλοφόρησε στις 24 Μαρτίου μία αναμνηστική σειρά τριών γραμματοσήμων για την Πάφο Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι 3 αξίες της σειράς (€ 0.64 Χ 3 = 1.92), τυπωμένες ενωμένες σε ένα τρίπτυχο περιλαμβάνουν την αρχαιότητα και τα μνημεία του πολιτισμού, την θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον. Η σειρά σχεδιάστηκε από τον Νίκο Ιεροδιακόνου, από την Λευκωσία και τυπώθηκε σε πολυχρωμία όφσετ στην Αθήνα από την VERIDOS - ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ σε φυλλαράκια των τεσσάρων τριπτύχων, σε ποσότητα 64.000 σειρών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Κυπριακά Ταχυδρομεία για την θετική ανταπόκρισή τους στην πρόταση που έγινε από τον Οργανισμό Πάφος2017 το 2015 για την έκδοση γραμματοσήμων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Τόνισε επίσης ότι τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ήταν από τους πρώτους δημόσιους Οργανισμούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην συνεργασία με τον Οργανισμό Πάφος2017.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: " 'Ενας τόσο σημαντικός θεσμός που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του σειρά γραμματοσήμων η οποία θα μεταφέρει το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Πάφος είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017."
Ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων κ. Ανδρέας Γρηγορίου ανέφερε με την σειρά του: "Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν από αυτόν το θεσμό και με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν την εισήγηση του οργανισμού Πάφος 2017 για την έκδοση σειράς γραμματοσήμων έτσι ώστε να συμβάλουν με τη σειρά τους στον εμπλουτισμό και στην ανάδειξη του μεγάλου αυτού γεγονότος, αφού όπως γνωρίζουμε, τα γραμματόσημα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές κάθε τόπου."
Στόχος της έκδοσης είναι η προώθηση του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Ευρώπης, μέσα από παγκόσμια προβολή όχι μόνο της Πάφου αλλά και της Κύπρου.
Φωτογραφίες: φωτο ΛΑΡΚΟ,Πάφος
Σχετικά
Gmail: Διέρρευσαν πάνω από 180 εκ. κωδικοί-Πως να ελέγξετε τον λογαριασμό σας
Πώς θα ελέγξετε αν περιλαμβάνεται ο δικός σας λογαριασμός Gmail
Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανοίξει τις πύλες της
Η Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη θα στηθεί για ακόμη μια χρονιά στην τάφρο Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης
Οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του 2026 σύμφωνα με το National Geographic
Από το επιβλητικό Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Ντακότα έως το γοητευτικό Χαλ της Αγγλίας – Οι 25 προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα χρονιά
Όλα έτοιμα για τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν και που μπορείτε να σταθμεύσετε
Κοινή διοργάνωση Ανθεστηρίων και Κατακλυσμού Αμμοχώστου από Δήμους Παραλιμνίου – Δερύνειας και Αμμοχώστου
Aναβίωση των εκδηλώσεων που λάμβαναν χώρα στην Αμμόχωστο πριν από το 1974
H Leonardo Hotels ανακοίνωσε δύο νέα ξενοδοχεία στην Κύπρο
Το GrandResort Leonardo Limited Edition διοργάνωσε εκδήλωση για να ευχαριστήσει τους πολύτιμους συνεργάτες του
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές σήμερα σε περιοχές της Κύπρου - Αναλυτικά η πρόγνωση
Αυτές είναι οι 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης
Τι είναι αυτό που κάνει μια πόλη αξιόλογη για να ζει κανείς;
Οι πιο ασφαλείς προορισμοί για ταξίδια το 2026
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ευρώπη κυριαρχεί
Στη Συκόπετρα θα απολαύσουμε παραδοσιακό κλέφτικο με πατάτες, μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο
Μια όμορφη εκδήλωση στήριξης της εκκλησίας, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου
Αν θες να αρχίσεις τις σπουδές σου στο κρασί, αυτό σε αφορά
Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης στο Κρασί στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας