Δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2015
Ό,τι και να πούμε θα 'ναι πολύ λίγο για μια πόλη που έχει περάσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Και που όπως δεν το έβαλε κάτω και κανείς και τίποτα δεν κατάφερε να κλέψει τίποτα από τη γοητευτική της αίγλη.
Αυτή την εβδομάδα μοιραζόμαστε μαζί σου αγαπημένες συνήθειες για κάθε φορά που βρισκόμαστε στην αγαπημένη μας πόλη.
Για αρχή προτείνω να ξεκινήσεις αργά το πρωί βόλτα από Σύνταγμα προς Θησείο. Με τα πόδια έτσι! Διασχύζεις το Μοναστηράκι και κατά το μεσημέρι σταματάς σε ένα από τα πολλά εστιατόρεια στην Ανδριανού.Να θυμάσαι το κλασικό και γνωστό σε όλους μας "Κουζίνα"! Διαχρονική αξία!
Στη συνέχεια προχωράς προς Θησείο και κάπου εκεί στα αριστερά είναι η είσοδος προς Ακρόπολη. Ανεβαίνεις στον Αρχαίο Λόφο περνώντας από την Αρχαία Αγορά, τη Στοά Αττάλου και το Ναό του Ηφαίστου. Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο έχεις επιλογή ή να το επισκεφτείς για πολλοστή φορά για πρώτη αν δεν το έχεις κάνει ακόμα ή να πας στο Μουσείο της Ακρόπολης για καφέ. Ή ακόμα και να παρακολουθήσεις μια από τις εκθέσεις του.
Ίσως να περνά απ΄το μυαλό σου ότι όλα αυτά είναι πολύ μπανάλ! Κι όμως! Κάτι που λίγοι γνωρίζουν είναι τα Αναφιώτικα. Φεύγοντας από το Μουσείο φρόντισε να μην κάνεις την ίδια διαδρομή, δηλαδή να περάσεις απ΄την Αεροπαγήτου. Να πας απ΄την άλλη μεριά του Λόφου που είναι τα Αναφιώτικα.
Αναρωτιέσαι τι είναι; Είναι λες και βρίσκεσαι σε Κυκλαδίτικο Νησί στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μια συνοικία η οποία κτίστηκε πριν πολλά χρόνια από κάτοικους της Ανάφης. Καταπράσινη με την κυκλαδίτική πέτρα, τα λευκά σπίτια και τα μπλε παράθυρα! Είναι όμορφο όλο αυτό! Τόσες χιλιάδες χρόνια μαζεμένα σε μια μέρα! Ο αρχαίος πολιτισμός της Ακρόπολης, ο νησιώτικος χαρακτήρας, το υπερσύγχρονο μουσείο και ο εκμοντερνισμός του Κέντρου της πόλης!
Σχετικά

Μεσαιωνικό χριστουγεννιάτικο χωριό ξανά στο ωραιότερο χωριό της Κύπρου με πλούσιο πρόγραμμα
Για 45 ημέρες γεμάτες μαγεία

Comedy, Music & Wine Party στο πέτρινο σοκάκι του οινοποιείου
Μία βραδιά όπου το κρασί θα ρέει άφθονο, το γέλιο θα αντηχεί και η μουσική θα ζεσταίνει την ψυχή

Το 13ο Διεθνές Συνέδριο Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης για πρώτη φορά στην Κύπρο
Η ΕΕΒΦΑ και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υποδέχονται κορυφαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο

Μάθαμε σε ποιο χωριό θα στηθεί φέτος το Halloumi Christmas Village
Σημείωσε τις ημερομηνίες

Ένα Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στον Καλοπαναγιώτη
Το όμορφο χωριό της Μαραθάσας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό πίνακα γιορτινής χαράς, όπου κάθε γωνιά κρύβει και μια στιγμή μαγείας

Lidl Wellness Camp 2025: Εκεί όπου η γνώση γίνεται ευεξία και η ευεξία, καθημερινή συνήθεια
Ένα διήμερο ευεξίας και καλής ζωής, στην Αγία Νάπα

Σ' αυτό το χωριό θα στηθεί και φέτος “Το σπίτι των Ξωτικών"
Tο Χριστουγεννιάτικο χωριό στο Πραστειό Κελλακίου ετοιμάζεται να επιστρέψει...

Η Περιστερώνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα
Η Οδός Χριστουγέννων θα ανοίξει στο χωριό

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή τη βδομάδα στην Κύπρο
Εκθέσεις, φεστιβάλ, θέατρο, μουσική και γαστρονομία


Πανηγύρι Χαράς, με παιχνίδια, δραστηριότητες, τον Μάρκο Παγδατή και ποδοσφαιριστές
Το 30ο Πανηγύρι της Χαράς, την Κυριακή στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

Το Προεδρικό Μέγαρο θα μετατραπεί ξανά σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό
Διήμερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου