Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2020
Διαθέτοντας κρυστάλλινες λίμνες, αλπικές κοιλάδες και γοητευτικές πόλεις, η Ελβετία είναι ένα εκπληκτικό μέρος το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί. Ωστόσο, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι την έχουν επισκεφθεί, πρόκειται για έναν ακριβό προορισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με μια νέα έρευνα, πρόκειται για τον πιο ακριβό προορισμό στον κόσμο για να ζει κανείς. Βάσει της έρευνας που δημοσίευσε το Ceoworld Magazine και όπως αναφέρει το Lonely Planet, εννέα από τις 20 πρώτες χώρες σε ό,τι αφορά το κόστος ζωής, είναι ευρωπαϊκές.
Η έρευνα έλαβε υπ’ όψιν το κόστος ζωής, τα ενοίκια, τις τιμές στα παντοπωλεία, το κόστος κατανάλωσης φαγητού και την αγοραστική δύναμη. Τα δεδομένα προστέθηκαν στη συνέχεια σε ένα δείκτη, με τη Νέα Υόρκη να χρησιμοποιείται ως βάση για τις συγκρίσεις.
Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Ελβετία, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ιαπωνία, τη Δανία, τις Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα. Η Κύπρος βρίσκεται στην 36η θέση, λίγο πιο πάνω από την Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στην 38η θέση της κατάταξης, ανάμεσα στη Τζαμάκα και τη Ζιμπάμπουε.
Πέντε χώρες μεταξύ των πρώτων 20 ήταν ασιατικές, ενώ μία ήταν από τη Λατινική Αμερική, μία από την Αφρική, δύο από την Καραϊβική και δύο από την Ωκεανία.
Σε ό,τι αφορά τις φθηνότερες χώρες για να ζει κανείς, σύμφωνα με την έρευνα, είναι το Πακιστάν, ακολουθούμενο από το Αφγανιστάν, την Ινδία, τη Συρία και το Ουζμπεκιστάν.
Το περιοδικό Ceoworld συνέλεξε στοιχεία από διάφορες μελέτες, δείκτες τιμών καταναλωτή, στοιχεία κόστους ζωής και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το φάσμα των εξόδων διαβίωσης επικεντρωνόταν σε λογαριασμούς, μεταφορές, ρουχισμό και διαμονή.
Πηγή: Ceoworld Magazine, naftemporiki.gr
Σχετικά

Μεμονωμένες βροχές στα ορεινά - Πότε αναμένεται περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


Κυρίως αίθριος ο καιρός - Πότε και πού αναμένονται μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανακοινώθηκε η Βασίλισσα του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026
«Η Βασίλισσα του Πάθους και της Τρέλας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού»

H Ryanair μπορεί να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ
Η αεροπορική εταιρεία νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει πτήσεις στο Ισραήλ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου το νωρίτερο

Η Κρήτη ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς wellness παγκοσμίως
Δεν προσφέρει μόνο γεύσεις αλλά και έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής

Ένα από τα ωραιότερα χωριά στον κόσμο βρίσκεται στην Ολλανδία και αξίζει να το ανακαλύψετε
Το μικροσκοπικό χωριό με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία

Lidl Κύπρου: Κορυφαία στην ποιότητα και στις διακρίσεις
Η εταιρεία, κατακτώντας τη διεθνή διάκριση Superior Taste Award για τα προϊόντα της, επιβεβαιώνει ότι η ποιότητα και η γεύση παραμένουν στο επίκεντρο της εμπειρίας του καταναλωτή

Χριστουγεννιάτικη Διαδρομή στην καρδιά της Λευκωσίας
Μια γιορτινή εμπειρία που θα γεμίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου με φως, χαρά και δημιουργικότητα, δίνοντας ζωή στο κέντρο της Λευκωσίας.


Πώς θα λειτουργήσουν την Πέμπτη σχολεία, αεροδρόμια και νοσοκομεία (λόγω απεργίας)
Παναπεργία 11ης Σεπτεμβρίου: Ποιοι επηρεάζονται και πώς θα λειτουργήσει η χώρα

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που συνδυάζουν πολυτέλεια και διακριτικότητα
Περιοχές που βρίσκονται «κάτω απο το ραντάρ» και (ακόμα) τις γνωρίζουν λίγοι τουρίστες