News , Guide

Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο

Αναλυτικά η πρόγνωση - Πού θα δούμε βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2026

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, αλλά πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω τους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα αναπτύσσονται νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές, αλλά πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω τους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στα παράλια. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή, που είναι λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close