8-31 May 2024
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

«Shadows and Beyond»: Έργα της Ευδοκίας Κύρκου στο «Διάτοπος»

Μια σειρά έργων και μια εγκατάσταση στον υπόγειο χώρο της γκαλερί από χειροποίητο χαρτί με εκτυπώσεις φωτογραφιών

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαΐου 2024

Η έκθεση που ανοίγει τις πόρτες της στις 8 Μαΐου 2024 παρουσιάζει εκτυπώσεις φωτογραφιών σε χειροποίητο χαρτί με την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης «Διάτοπος» παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση της Ευδοκίας Κύρκου με τίτλο «Shadows and Beyond», σε επιμέλεια της Δάφνης Νικήτα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024, στις 19.00, και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.

Πρόκειται για μια σειρά έργων και μιας εγκατάστασης στον υπόγειο χώρο της γκαλερί από χειροποίητο χαρτί με εκτυπώσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά.

Η έκθεση αποτελεί μια σειρά έργων και μιας εγκατάστασης στον υπόγειο χώρο της γκαλερί από χειροποίητο χαρτί με εκτυπώσεις φωτογραφιών που απεικονίζουν την ανθρώπινη φιγούρα όπως εμφανίζεται παραμορφωμένη από την ίδια της την σκιά. Σε ένα κόσμο όπου όλα κινούνται μεταξύ του φωτός και της σκιάς, της ζωής και της ανατροπής σε μια καθημερινότητα που μοιάζει με πεδίο μάχης για τον καθένα μας που καλείται να κάνει τις επιλογές του, οι σκιές της Ευδοκίας Κύρκου μας προσκαλούν να γνωρίσουμε την μυστηριακή και ενδιαφέρουσα πλευρά τους. “…Οι ωραίες σκιές στους τοίχους είναι τύχη…» (“Happy End”, Το μπλε δείπνο, Δάφνη Νικήτα) γίνονται ο καθρέφτης μας, η άλλη μας όψη, η πιο σκοτεινή και μυστήρια, αυτή που οδηγεί στην ψυχή. Μια θέαση που ίσως μας ωθήσει σε νέα μονοπάτια ενδοσκόπησης του εαυτού και της αθέατης του πλευράς.

Σημειώνει η εικαστικός Ευδοκία Κύρκου για τη νέα της δουλειά: “Στα έργα μου με απασχολεί το παιγνίδι του φωτός με τις σκιές και η ιδέα της ζωής. Μου αρέσει να φωτογραφίζω τη σκιά. Στο φωτογραφικό φακό «αιχμαλωτίζω» την παραμόρφωση της ανθρώπινης φιγούρας που προκαλείται από στη σκιά, όπου εκτυπώνω στο χειροποίητο χαρτί μου. Η κλωστή είναι το βασικό είδος γραφής μου που συμβολίζει το νήμα της ζωής. Άλλοτε χρησιμοποιείτε σαν ράμμα στην επιφάνεια των χειροποίητων χαρτιών και άλλοτε σαν ένα είδος ψυχογραφήματος.”

Η Ευδοκία Κύρκου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε Γραφιστική στο Πανεπιστήμιο Frederick στη Κύπρο και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Φωτογραφίας στην Σχολή ESP Αθηνών. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (2005 – 2010) με πτυχίο στη Ζωγραφική. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα Χαρακτικής, Φωτογραφίας και Σκηνογραφίας.

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη - Παρασκευή: 4.00 μ.μ - 7.00 μ.μ. & Σάββατο: 11.00 π.μ. - 1.00 μ.μ.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, οδός Κρήτης 11 ΔΖ Λευκωσία 1061, τηλ: 22766117
email:info@diatopos.com website: www.diatopos.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close