Φεστιβαλ

Τα 17 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Σημείωσε τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα!

Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2024

Μπήκε ο Μάιος κι εμείς προσπαθούμε να τον εμπλουτίσουμε με διάφορες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Αν ψάχνεις αφορμή για να αποδράσεις, είτε στην πόλη είτε σε κάποιο χωριό, μάθε πως αυτόν τον μήνα έρχονται 9 ιδιαίτερα φεστιβάλ που έχουν πολλά να μας δώσουν!

Δες πιο κάτω:

Φεστιβάλ Επιστήμης
Την Παρασκευή 10 Μαΐου, ετοιμάσου για μια ανεπανάληπτη περιπέτεια στον κόσμο της επιστήμης και των παραδόξων στο Paradox Museum Limassol μαζί με το CP Foodlab! Γίνε και εσύ ένας από τους παράδοξους επιστήμονες του Paradox Museum Limassol απολαμβάνοντας ένα απίστευτο ταξίδι μάθησης και διασκέδασης. Ανακάλύψε τα μυστικά της επιστήμης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ξεχωριστά επιστημονικά πειράματα! Γίνε επιστήμονας για μια μέρα, λύσε παράδοξους γρίφους, διασκέδασε και μάθε για τον κόσμο μας μέσα από τις θετικές επιστήμες! Κλείστε τα εισιτήρια σας για το μουσείο online, και επωφεληθείτε δωρεάν είσοδο στο Science Festival. Το Φεστιβάλ Επιστήμης περιλαμβάνει Πειράματα χημείας, βιολογίας, φυσικής, αστρονομίας και μηχανικής τα οποία γίνονται από τα παιδιά, κατάλληλα για ηλικίες 4-12 ετών (παιδιά προδημοτικής και δημοτικού). Παιχνίδια, διαγωνισμούς, και πολλά άλλα! Η δραστηριότητα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGenerationEU στα πλαίσια του προγράμματος STEM Ambassadors Cyprus του CP Foodlab Ltd, ενώ το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο και από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και διασκέδασης στο Φεστιβάλ Επιστήμης για παιδιά στο Paradox Museum Limassol!
>> Παρασκευή 10 Μαΐου 2024, Paradox Museum Limassol, Λεμεσός, 13.00-15.00.

35065-sitesdefaultfilesfes_1DWaDo.2e16d0ba.fill-1375x729_QeLYj95.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου
Κάθε Μάιο, παραδοσιακά, δίνουμε ραντεβού στον Αγρό! Για δύο σαββατοκύριακα και φέτος ο Αγρός θα έχει την τιμητική του! Εξάλλου η λέξη τριαντάφυλλο έχει γίνει πλέον συνώνυμη με το πανέμορφο χωριό. Γι' αυτό και η κοινότητα καθιέρωσε το ετήσιο φεστιβάλ που γίνεται με σκοπό να διαδοθεί η παράδοση που έχει σχέση με τα ρόδα. Στη Γιορτή του Άγριου Τριαντάφυλλου θα ζήσεις τη μοναδική εμπειρία συγκομιδής και επεξεργασίας του ρόδου, και θα μάθεις για την εξέλιξη της παραγωγικής διαδικασίας και τους τρόπους χρήσης των προϊόντων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής πραγματοποιούνται έκθεση, μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κ.ά.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Σ 11 & Κ 12 Μαΐου και Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού.

saligra.jpg

Φεστιβάλ Καραόλου
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου θα διοργανώσει ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ με θέμα τον καράολο. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ θα αναδειχθεί με μοναδικό τρόπο η παράδοση, η γαστρονομία και η πολιτιστική κληρονομιά της κοινότητας Τερσεφάνου. Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στις 12 Μαΐου 2024 από τις 3μμ μέχρι και τις 8. Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί στον χώρο στάθμευσης στο κέντρο του χωριού. Οι Σεφ Κυριάκος Φώκου και Χρίστος Χριστοδούλου καθώς και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα ετοιμάζουν δημιουργικές συνταγές με καραόλους που θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες για γευσιγνωσία. Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής, χειροτεχνιών, και ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους. Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης φαγητού τύπου «street food» και τοπικών προϊόντων. Μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα θα μας κρατούν συντροφιά κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Διαγωνισμός του καλύτερου πιάτου από καραόλους. Ο καθένας και η κάθε μια θα έχει το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί να συμμετέχει στο διαγωνισμό καλύτερου πιάτου με καραόλους. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 24422222 μέχρι τις 7 Μαΐου 2024. (Έντυπα συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένα στη σελίδα του φεστιβάλ και στο Κοινοτικό Συμβούλιο.). Το γαστρονομικό και πολιτιστικό φεστιβάλ θα δώσει τη δυνατότητα στην κοινότητα Τερσεφάνου να προβάλει την παράδοσή της και να μοιραστεί τον πλούτο της κουλτούρας της με τους επισκέπτες. Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου.
>> Κ 12 Μαΐου, Τερσεφάνου, επ. Λάρνακας, 15.00-20.00.

Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών
Είστε έτοιμοι για μια μέρα γεμάτη δράση, ταχύτητα και αδρεναλίνη; Τότε αυτό το αναμενόμενο γεγονός είναι για εσάς! Το Φεστιβάλ Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών είναι εδώ και ετοιμάζεται να αναστατώσει τους λάτρεις των οχημάτων! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στην Πέγεια της Πάφου και θα περιλαμβάνει τόσο εντυπωσιακά αυτοκίνητα όσο και μοτοσικλέτες! Επιθυμούμε να δούμε τα καλύτερα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες στην πόλη μας, και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σας!
>> Κ 12 Μαΐου, Πέγεια, Πάφος, 10.00-22.00. Πληρ. 99851335.

cyprus-greater-flamingos.webp

2ο Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου
Το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου, είναι μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική και πολιτιστική σημασία της Χερσονήσου του Ακρωτηρίου, και θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαΐου 2024. Σε συνέχεια της περσινής του επιτυχίας, το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Ακρωτηρίου διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την πλούσια φυσική και πολιτιστική αξία της Χερσονήσου Ακρωτηρίου και να ζήσουν από κοντά την ομορφιά της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, άτομα όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων όπως δακτυλίωση και παρατήρηση πουλιών, διασκεδαστικά παιχνίδια εξερεύνησης και χειροτεχνίες για όλη την οικογένεια, περπάτημα σε μονοπάτια της φύσης, εργαστήρια καλαθοπλεκτικής και κυανοτυπίας κ.α. Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν και ανοικτές προς το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι διαθέσιμα εδώ: https://visitakrotiri.cy/el/plan-your-visit/festivals/. Λόγω περιορισμένων θέσεων, απαιτείται δήλωση συμμετοχής για κάποιες από τις δραστηριότητες.
Δες το πρόγραμμα ΕΔΩ.
>> Κ 12 Μαΐου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου (ΚΠΕΑ), Ακρωτήρι, Λεμεσός, 08.45.

Love the Earth Festival
Το Let’s Make Cyprus Green μας προσκαλεί στο δεύτερο Love the Earth Festival την Κυριακή 12 Μαΐου, από τις 10:30 έως τις 16:30 στο Πάρκο Μώλου, δίπλα στο Red Resto Bar. Ένα φεστιβάλ που θα προσφέρει μια ευχάριστη μέρα για όλες τις ηλικίες, με ποικίλες δραστηριότητες: Συνδεθείτε με τοπικούς οργανισμούς για να μάθετε για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες τους, Λάβετε μέρος σε ανταλλαγή ρούχων, Εργαστήρια ανακύκλωσης, Απολαύστε ψυχαγωγικά παιχνίδια που είναι ταυτόχρονα εκπαιδευτικά και ευχάριστα, Εξερευνήστε περίπτερα που παρουσιάζουν προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, Απολαύστε μουσική και νόστιμα υγιεινά σνακ. Επιπλέον, μη χάσετε την ευκαιρία να κερδίσετε συναρπαστικά δώρα! Ως ξεχωριστό σημείο, θα γιορτάσουμε την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού νερού στην παραλία του Μώλου, ένα σημαντικό ορόσημο για την εκστρατεία Refill Cyprus. Αυτός ο σταθμός θα παρέχει στο κοινό δωρεάν, φιλτραρισμένο και κρύο νερό, συμβάλλοντας στη μείωση της ρύπανσης από πλαστικά μπουκάλια. Ελάτε να γίνετε μέρος αυτής της χαρούμενης γιορτής και να συνεισφέρετε σε ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον. Η παρουσία σας στο Love the Earth Festival ενισχύει τη συλλογική δέσμευση να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη.
>> Κ 12 Μαΐου, Μόλος Λεμεσού, 10.30-16.30.

1ο Cyprus Comedy Festival
Το 1ο Cyprus Comedy Festival υπόσχεται ένα τετραήμερο γεμάτο γέλια και αμέτρητες στιγμές διασκέδασης για όλους όσους θα παρακολουθήσουν από κοντά τις παραστάσεις στις 16-19 Μαΐου 2024. Γνωστοί κωμικοί από την Κύπρο και την Ελλάδα ετοιμάζονται να προσφέρουν ασταμάτητο γέλιο μέσα από διαφορετικές παραστάσεις stand-up comedy. Ετοιμαστείτε να ζήσετε μια γιορτή γέλιου και κωμωδίας, με ανατρεπτικό χιούμορ και αξέχαστες στιγμές!
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Πεμ 16-Κ 19 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία & Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός.

3ο Femme Fest Cyprus
Έρχεται το 3ο Φεστιβάλ Προώθησης της Ισότητας των Φύλων, Femme Fest Cyprus, για να μετατρέψουμε τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας στις 18 και 19 Μαΐου, σε ένα χώρο ανοιχτό και συμπεριληπτικό, όπου χωράνε όσες και όσοι πιστεύουν σε έναν κόσμο κοινωνικά δίκαιο. Για να προβληματίσουμε αναφορικά με την ισότητα των φύλων, να προωθήσουμε τη συζήτηση των έμφυλων ζητημάτων, να συντείνουμε στην κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων και να δώσουμε βήμα σε γυναίκες από όλους τους τομείς της ζωής. Το 3ο Femme Fest Cyprus, που θα ζωντανέψει το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, διοργανώνεται το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, έχει θεσμικό υποστηρικτή το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, φιλοξενείται από τον Δήμο Λευκωσίας και στηρίζεται από τον Εθνικό Μηχανισμό για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει συζητήσεις σχετικά με τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την επαγγελματική πρόοδο των γυναικών, τις επιπτώσεις των πολέμων στις γυναίκες και άλλα. Θα περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια για την έμφυλη βία, τα έμφυλα στερεότυπα και τους κοινωνικούς ρόλους, τη μαιευτική βία, την εμμηνόπαυση. Η κεντρική σκηνή θα φιλοξενήσει και τις δύο μέρες τη δράση «Γυναίκες που μας εμπνέουν», όπου γυναίκες από διάφορους τομείς, όπως ο πολιτισμός, ο ακτιβισμός, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες. Το Σάββατο 18 Μαΐου, οι Ανεράδες θα παρουσιάσουν αφιέρωμα με τίτλο «Η γυναίκα στο ρεμπέτικο», ενώ την Κυριακή 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το «Femme Fest Street Party» με γυναίκες Djs στα decks.
Μάθε περισσότερα ΕΔΩ.
>> Σ 18 & Κ 19 Μαΐου, Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 16.30.

μελι.jpg

4ο Φεστιβάλ Μέλισσας
Η γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται και φέτος στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας. Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Το χωριό και φέτος θα αναλάβει να αναδείξει μέσα από μια σειρά διαλέξεων, εργαστηρίων και έκθεση προϊόντων την σημαντικότητα αυτού του μικρού, αλλά συνάμα τεράστιου εντόμου.
>> Κ 19 Μαΐου, Ορά, επ. Λάρνακας.

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια
Ο Μάιος ως γνωστό, θεωρείται ο μήνας που γεννιούνται τα γαϊδουράκια. Εξ ου και την Κυριακή 12 Μαΐου αυτό η Golden Donkeys Farm διοργανώνει στη Σκαρίνου μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες. Στο πλαίσιο και της φετινής γιορτής θα μας συστήσουν το γλυκύτατο ζώο που τα παλιά χρόνια ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των ανθρώπων της Κύπρου και τώρα τείνει να εκλείψει. 
>> Κ 19 Μαΐου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, επ. Λάρνακας.

seaside_street.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Seaside Street Food Festival
Λίγες μέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού διοργανώνεται και φέτος το εντυπωσιακό Seaside Street Food Festival. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαΐου δίνουμε ραντεβού στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού, για να απολαύσουμε ποιοτικό street food, δίπλα στη θάλασσα! Ένα φεστιβάλ με επωνυμία, περιεχόμενο και αυστηρά επιλεγμένους εκθέτες που θα σας παρουσιάσουν αυθεντικές κουζίνες από όλο τον κόσμο, ποιοτική μουσική με καινούργιες καινοτομίες όπως την ελεύθερη είσοδο στις 24–26/05 από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 με στόχο να το αγκαλιάσουν και να το επισκεφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες με τα μικρά παιδιά αφού ο Δημόσιος Κήπος προσφέρεται για χαρά, παιχνίδι και διασκέδαση. Για όλες τις υπόλοιπες ώρες υπάρχει είσοδος €5 και παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν. Επίσης κατά την διάρκεια που θα είναι ελεύθερη η είσοδος θα υπάρχουν και ειδικές τιμές μείον 10% – 20%.
>> Παρ 24, Σ 25 & Κ 26 Μαΐου, Δημόσιος Κήπος Λεμεσού. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 99642516.

Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’
Η όμορφη Δορά της επαρχίας Λεμεσού κάθε Μάιο διοργανώνει το Φεστιβάλ ‘Ανα-Βιώματα’. Φέτος στις 26 Μαΐου στο χωριό, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, τη διαδικασία απόσταξης ζιβανίας και παρασκευής χαλουμιού και παλουζέ, το ζύμωμα και φούρνισμα ψωμιού, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς κυπριακούς χορούς και τραγούδια και να γνωρίσει την ανα-βίωση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα και διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
>> Κ 26 Μαΐου, Δορά, επ. Λεμεσού.  

42695-sites/default/files/fraoula_2.jpg

Φεστιβάλ Φράουλας
Ο Δήμος της Δερύνειας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, κι έχει να περηφανεύεται για πολούς λόγους. Ένας από αυτούς που κάνουν περήφανη τη Δερύνεια και τους κατοίους της είναι για οι φράουλές της. Εξ ου και έχουν δημιουργήσει παράδοση, κατέχοντας την πρώτη θέση στην παραγωγή φράουλας και καλύπτει το 60% της παγκύπριας παραγωγής. Στο γεγονός αυτό δίδεται μεγάλη σημασία και κάθε 2 χρόνια, στα μέσα Μαΐου, διοργανώνεται με μεγάλη επιτυχία Παγκύπριο Φεστιβάλ Φράουλας που προκαλεί το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών, ντόπιων και ξένων. Ένα φεστιβάλ που επιστρέφει και φέτος, στις 24 Μαΐου 2024 στο Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, παρόλου που έδωσε και πέρσι την παρουσία του. Ωστόσο, ο Δήμος Δερύνειας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια, εξ ου και διοργανώνει επετειακές εκδηλώσεις!
>> Παρ 24 Μαΐου, Γήπεδο "Αναγέννησης" Δερύνειας, επ. Αμμοχώστου.

Vegan Fam Flavours
Το VEGAN FAM FLAVOURS, το φεστιβάλ με το βίγκαν street food, επιστρέφει και φέτος στο χωριό Ψεματισμένος της επαρχίας Λάρνακας, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο. Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν δύο όμορφες μέρες. Η εκδήλωση διοργανώνεται στην Αίθουσα και τον περιβάλλοντα χώρο εκδηλώσεων στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 25 και 26 Μαΐου 2023. Το φεστιβάλ δεν απευθύνεται μόνο σε βίγκαν αλλά σε όσους ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τους ίδιους αλλά και για τον πλανήτη. Το φεστιβάλ έχει οικολογικό χαρακτήρα και έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί η χρήση του πλαστικού στο ελάχιστο. Είναι ανοικτό για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο. Εδώ λοιπόν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις νόστιμα φαγητά, γλυκά και ποτά, να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας και να ακούσεις ζωντανή μουσική.
>> Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου, Αίθουσα Εκδηλώσεων, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας.

Reflect Festival
Το Reflect Festival θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Μαΐου και θα βρίσκεται στο Kolla Factory, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους 10.000 καλεσμένους. "Ενισχύουμε σημαντικά το πρόγραμμα startup-επενδυτών, προετοιμάζοντας μια έκθεση από 150+ εκθέτες, προσθέτουμε μια νέα σκηνή και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να δικτυωθεί το κοινό με άτομα του χώρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε ένα νέο χώρο για το φεστιβάλ και φέρνουμε τους παρευρισκόμενούς μας στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού για περισσότερες από 30 εκδηλώσεις», λέει ο Στυλιανός Λάμπρου, συνιδρυτής της Reflect. Το Reflect Festival αυξάνει την προσπάθειά του να ενώσει κορυφαίους επαγγελματίες από την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, μετατρέποντας τη Λεμεσό στο επίκεντρο της καινοτομίας. Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 250+ επενδυτών, 1000+ startups και 150+ ομιλητών, μπορούν να γνωρίσουν άτομα του χώρου τους, να ανταλλάξουν ιδέες, και να βρουν νέους δυνητικούς πελάτες και ταλέντα.
Μάθε περισσότερα, ΕΔΩ.
>> Πέμ 30 & Παρ 31 Μαΐου, Kolla Factory, Λεμεσός.

Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου
Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις, το Φεστιβάλ Ακορντεόν Κύπρου, επιστρέφει και φέτος στην έκτη του έκδοση, στις 31 Μαΐου στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουνίου. Το φεστιβάλ που είναι κατάλληλο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, μουσικόφιλους, λάτρεις του ακορτεόν, θα περιλαμβάνει ανοικτή Έκθεση Ακορντεόν και Τεχνική Υποστήριξη, Συναυλίες-Σεμινάρια-Εργαστήρια, αλλά και δωρεάν Κατασκηνωτικό Χώρο.
>> Παρ 31 Μαΐου - Κ 2 Ιουνίου, Άγιος Θεόδωρος, επ. Λάρνακας.

25ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την πραγματοποίηση του 25ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, μεταξύ 31 Μαΐου 2024 και 23 Ιουνίου 2024, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ.
>> Παρ 31 Μαΐου- Κ 23 Ιουν, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός & Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close