Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2017
Με την παρότρυνση «Πάρε το μαξιλαράκι σου και έλα», διοργανώνεται φέτος στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας το πρώτο στο είδος του υπαίθριο θεατρικό φεστιβάλ. Η ιδέα συνύπαρξης κατασκήνωσης και θέατρου γεννήθηκε έχοντας ως στόχο και επίκεντρο τον θεατή.
Σε αυτό το συναπάντημα κάτω από τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα και ανάμεσα στους ευκαλύπτους , θεατρόφιλοι και μη, επισκέπτες, ντόπιοι και φιλότεχνοι ανεξαρτήτου ηλικίας, στήνουν αντίσκηνα και διάθεση για δύο μοναδικά συναρπαστικές μέρες.
Στις 25 και 26 Αυγούστου το «Αντί-Σκηνο» θέτει την αρχή για μια αξιοζήλευτη πολιτιστική διοργάνωση σε ένα από τα ομορφότερα -και λιγότερο γνωστά ωστόσο- μέρη της Κύπρου.
Στόχος του φεστιβάλ είναι η συνύπαρξη της φυσικής ομορφιάς με την πολιτιστική κίνηση σε ένα πρωτότυπο διήμερο, όπου οι παραστάσεις βγαίνουν από τις θεατρικές σκηνές τους και στήνουν ως άλλοι κατασκηνωτές τον καλλιτεχνικό τους λόγο στον Κάτω Πύργο. Επίκεντρο της ιδέας είναι ο θεατής και το ιδιαίτερο βίωμα της θεατρικής εμπειρίας έξω από τον συχνά απρόσιτο, κυριολεκτικά και μεταφορικά, χώρο του θεάτρου, και μάλιστα με φόντο τη θάλασσα και με υπόκρουση τα κύματα.
Πέραν από τις τέσσερις, διαφορετικές στο είδος τους, παραστάσεις που θα λάβουν χώρα στο «Αντί-Σκηνο», μετά από προηγούμενες επιτυχημένες παρουσιάσεις τους την περασμένη σεζόν, θα υπάρξουν ακόμα συζητήσεις για το θέατρο, καθώς και θεατρικό εργαστήρι, perfomance και stand-up comedy. Οι δράσεις που απαρτίζουν το πρόγραμμα δεν αφήνουν κανένα να βαρεθεί ή να μείνει αδιάφορος.
Μακροπρόθεσμος στόχος των διοργανωτών δεν είναι άλλος από την καθιέρωση του φεστιβάλ ως θεσμού και την προσέλκυση του κοινού προς το θέατρο σε μια μόνιμη προσπάθεια τόνωσης του πολιτισμού και εμάς.
Γενικές πληροφορίες
Εισιτήρια: Η προπώληση εισιτηρίων από το Tickethour Cyprus (www.tickethour.com.cy) έχει ξεκινήσει και θα συνεχίζεται μέχρι την πέμπτη 24 Αυγούστου έως και τις 16.00.
Γενική είσοδος €20 και για τις δύο μέρες. Κόστος χρήσης του κατασκηνωτικού χώρου για στήσιμο σκηνής €5.
Διαμονή: Ο χώρος του κάμπινγκ περιλαμβάνει τουαλέτες και ντους. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες δεν επιθυμούν να κατασκηνώσουν στο χώρο του κάμπινγκ, έχουν την επιλογή να ενοικιάσουν δωμάτια στο χωριό, αλλά συστήνεται να κάνουν εγκαίρως τις κρατήσεις τους.
Μεταφορά/Διαδρομή: Καθημερινά υπάρχει δρομολόγιο λεωφορείου Λευκωσία-Κάτω Πύργος και αντίστροφα (μέσω κατεχομένων, διάρκεια διαδρομής περίπου μία ώρα, €1.50 το εισιτήριο ). Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλείται το κοινό να επικοινωνεί με τον κ. Γεώργιο Κοτζιά (99333073).
Η διάρκεια της διαδρομής οδικώς από το δρόμο Πάφου-Πολύς Χρυσοχούς είναι περίπου δύο ώρες, ενώ μέσω Τροόδους περίπου μιάμιση ώρα.
Το πάρκο τον ευκαλύπτων (χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ) θα είναι κλειστό την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα ανοίξει για την προσέλευση των κατασκηνωτών την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 9:00. Έναρξη του φεστιβάλ στις 17:00.
Κατά την διάρκεια των παραστάσεων δεν θα είναι εφικτή η προσέλευση των κατασκηνωτών ή θεατών.
Facebook: antiskino
Πρόγραμμα παραστάσεων
Παρασκευή 25 Αυγούστου
19:00 Performance 45' Χριστίνα Γεωργίου
21:00 Patchman 45'
Θεατρική Παράσταση
Αντρέας Πατσιάς
Σκην. Δημήτρης Χειμώνας
23:00 Αισθητή η Μείωση της Σκόνης από Αύριο 50'
Devised θεατρική παράσταση
Μαρίνα Μακρή, Έλενα Καλλινίκου, Δημήτρης Χειμώνας
Σκην. Εn. Acttheatre
Σάββατο 26 Αυγούστου
11:00 Ανοικτή συζήτηση
Η κυπριακή γλώσσα στο θέατρο
17:00 Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι 45'
Μπαλωμένη Τσέπη
Εμψυχώνει: Μάριος Θεοχάρους
19:00 Απολυμένη Α. Τσιπιανίτη 75'
Θέατρο Τσέπης
Μονόδραμα
Μαρίνα Βρόντη
Σκην. Μάριος Θεοχάρους
21:30 Μετα-μοντέρνοι Φίλοι 60'
Θεατρικό Αναλόγιο
Βαρνάβας Κυριαζής, Φώτης Αποστολίδης, Ανδρέας Αραούζος
23:30 Sexou Cοnfronts 80'
Stand up comedy
Γιώργος Κυριάκου

-
Πάρκο Ευκαλύπτων, Κάτω Πύργος Τηλλυρίας
25 Αυγούστου - 26 Αυγούστου 2017
Σχετικά
«Ορφανά» του Dennis Kelly στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Dennis Kelly σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.
EASTERMAN: Ψυχολογικό θρίλερ από τη θεατρική ομάδα w(in) the margins
Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται ένας συγγραφέας που επισκέπτεται ένα διαβόητο ψυχιατρικό άσυλο στην Αγγλία
"Η Κυριακή μεσημέρι μας": Μια παράσταση – κατάθεση ψυχής για όλα όσα βαραίνουν, για όλα όσα μας ενώνουν
Για τρεις μόνο παραστάσεις
Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»
«Ενώ ορισμένες τεχνολογίες είναι πολύ χρήσιμες, το πρόβλημα να μην γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του κύκλου επικοινωνίας είναι βαθύ και συμβάλλει σε μια κρίση αλήθειας».
Η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν με το έργο "Κασσάνδρα" στην Κύπρο
Με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.
Δωρεάν παραστάσεις από τον ΘΟΚ για δύο μέρες
Ο ΘΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δωρεάν εισιτήρια για το κοινό
«Mάλιστα κύριε Ζαμπέτα»: Η sold out επιτυχία της Αθήνας, έρχεται στην Κύπρο
Έρχεται για περιορισμένες παραστάσεις, η παράσταση με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Κόκλα, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρη Ελευθερίου, Αντώνη Κρόμπα, την Χριστίνα Τσάφου και τον Θοδωρή Αθερίδη
O "Οιδίποδας Τύραννος" του Σοφοκλή σε σκηvoθεσία Σοφίας Αvτωvίου, έρχεται Κύπρο
Μετά την επιτυχημένη πορεία στην Αθήνα, η παράσταση Οιδίποδας Τύραννος έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο για δύο μόνο παραστάσεις
Ο Hamlet του Shakespeare στη μεγάλη οθόνη του Ριάλτο
Η βραβευμένη παραγωγή του National Theatre Live έρχεται στη Λεμεσό με μια σύγχρονη και καθηλωτική προσέγγιση
Η Κατερίνα Βρανά έρχεται στην Κύπρο με την παράσταση «Χάρηκα!»
Δυο βραδιές ξεκαρδιστικού stand-up comedy σε Λευκωσία και Λεμεσό.
Το συγκλονιστικό θεατρικό έργο «Το Γάλα» επιστρέφει με νέο κύκλο παραστάσεων
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη συνεχίζεται για μόλις λίγες μέρες ακόμη στο Θέατρο Δέντρο