Shopping , Τα καλύτερα της Κύπρου

Monsieur minimal

Ο ιδιοκτήτης των Minimal Flower, Μάριος Μάρκου, κατάφερε να συνδυάσει τη vintage αισθητική με τη μινιμάλ φιλοσοφία και να μετατρέψει τις ανθοδημιουργίες του σε έργα τέχνης με προσωπικότητα!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2013

Αν κάποιος καταφέρει να συνδυάσει όσα αγαπά με τη δουλειά του, τότε σίγουρα είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος. Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Μάριος Μάρκου, ιδιοκτήτης των Minimal Flower, ο οποίος κατάφερε να κάνει επάγγελμα την αγάπη του για τη φύση και το design. Άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη Λεμεσό πριν από δώδεκα χρόνια και ξεχώρισε αμέσως τόσο για την πρωτοτυπία όσο και για την αισθητική των ανθοδημιουργιών του. Πριν από τρία χρόνια έφτιαξε με πολλή αγάπη, το δικό του εκθεσιακό χώρο, στον οποίο στεγάζεται και το εργαστήριό του.

"Είναι ένας χώρος σαν ησυχαστήριο, για να εμπνέομαι. Βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο και είναι ένα ιδιαίτερο κτίριο, μία παλιά αποθήκη, που παλαιότερα λειτουργούσε ως συσκευαστήριο φρούτων. Εμείς το πήραμε, το αλλάξαμε και το μετατρέψαμε σε συσκευαστήριο λουλουδιών. Προσπαθήσαμε να παραμείνουμε σε απλές γραμμές, για να δείξουμε περισσότερο τα έργα μας, αντί το χώρο" μου λέει, καθώς με ξεναγεί. Την αρχιτεκτονική επιμέλεια τού Minimal Flower ανέλαβε ο Στέλιος Θωμάς, ο οποίος σε συνεργασία με τον Μάριο Μάρκου, -έχει σπουδάσει interior design- κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μοναδικό χώρο 600 τετραγωνικών μέτρων, στον οποίο κυρίαρχη θέση έχει το ξύλο. Τον ρωτώ τι διαφορετικό προσφέρει το Minimal Flower στους πελάτες του. "Φτιάχνοντας το Minimal Flower είχα και έχω ως στόχο, να δώσω στον πελάτη μου κάτι διαφορετικό. Δεν έφτιαξα ένα ανθοπωλείο. Θέλω να ταξιδεύω τους ανθρώπους με τα λουλούδια και τις δημιουργίες μου. Επίσης λειτουργώ και λίγο σαν καθρέφτης. Προσπαθώ να ψυχολογήσω τους πελάτες μου και να τους δώσω αυτό ακριβώς που τους ταιριάζει" μου λέει και μου αποκαλύπτει πως στα επόμενα στα σχέδιά του, είναι και η δημιουργία ενός τρίτου Minimal Flower στη Λευκωσία. Καθώς κοιτώ τις δημιουργίες που βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο τον ρωτώ από πού αντλεί πηγή έμπνευσης. "Εμπνέομαι από τα πάντα. Από τη φύση, από μία επίσκεψη σε ένα παντοπωλείο, από ένα κοσμηματοπωλείο, από τη μόδα. Η τελευταία μας συλλογή αποτελείται από χειροποίητα πουγκιά με φλοράλ υφάσματα, ενώ φέτος έχω επηρεαστεί πολύ από τη ρίγα". Ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις, που αναλαμβάνει το Minimal Flower, περιλαμβάνονται γάμοι, κοινωνικές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και πάρτι, ενώ στον εκθεσιακό του χώρο μπορεί να βρει κανείς πρωτότυπες ιδέες για δώρα. Τον ρωτώ τι λαμβάνει υπόψη προτού δημιουργήσει κάτι.

"Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Με αυτή τη φιλοσοφία αντιμετωπίζω τον κάθε μου πελάτη. Γι’ αυτό και εγώ προσπαθώ να φτιάξω κάτι που να ανταποκρίνεται στο χαρακτήρα του. Και νομίζω πως έχω αυτό το χάρισμα, να μπορώ δηλαδή να "βλέπω" τι ταιριάζει στον καθένα". Διερωτώμαι πώς ξεκίνησε η αγάπη του για τα λουλούδια, την οποία έκανε επάγγελμα. Χαμογελά. "Εγώ μεγάλωσα στο Πελένδρι, όπου το σπίτι μας ήταν μέσα στη φύση, έτσι ξεκίνησε αυτή η αγάπη. Επίσης, από μικρός είχα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παράδοση και τα vintage στοιχεία. Στα δεκαέξι μου να φανταστείς ανέλαβα και διακόσμησα τον πρώτο μου γάμο". Προτού τον χαιρετήσω τον ρωτώ για το συμβολισμό των λουλουδιών. "Εγώ δεν τα ξεχωρίζω. Τα αγαπώ όλα. Και ξέρεις τι, τέτοιες ημέρες που ζούμε, το να στείλεις ένα λουλούδι σε κάποιον, θα του δώσεις χαρά. Λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό, το λουλούδι".

Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ
ΕΡΩΤΑΣ: Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι πολύ διαδεδομένα στην κυπριακή αγορά σε ό,τι αφορά στον έρωτα. Προσωπικά δεν είμαι λάτρης του κόκκινου χρώματος. Εγώ θα πρότεινα τις τουλίπες για να δείξουμε τον έρωτά μας.
ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ: Μπορούμε να τη δείξουμε με λευκά λουλούδια, με ένα χαμομήλι, με λευκές ανεμώνες, με φρέζιες, με κίτρινα κρινάκια ή με λεβάντα. Γενικά την ευγνωμοσύνη μας τη δείχνουμε, με αρωματικά λουλούδια.
ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ: Οι ορχιδέες είναι ιδανικές για να δείξουμε το θαυμασμό μας. Είναι ένα δυναμικό λουλούδι που συνδυάζει την αυστηρότητα με την επιβλητικότητα. 
ΑΓΑΠΗ: Μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας στους κοντινούς μας ανθρώπους, χαρίζοντάς τους ένα πολύχρωμο μπουκέτο, σε έντονα χρώματα. Ροζ, φούξια, πορτοκαλί.
ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Αν πρόκειται για άντρα μπορούμε να του χαρίσουμε λουλούδια σε μοβ, γαλάζιο και πορτοκαλί χρώμα. Στις γυναίκες μπορούμε να προσφέρουμε λουλούδια σε κόκκινο και μοβ χρώμα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close