Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014
Το να φας από τα χεράκια των σεφ της Εθνικής Ομάδας Μαγειρικής Κύπρου, δεν είναι και λίγο πράγμα. Πόσω μάλλον όταν τα πιάτα που καλείσαι να απολαύσεις είναι τα ίδια που θα απολαύσουν κριτές και κοινό στην επόμενη "μαγειρική αναμέτρηση" της ομάδας μας στο εξωτερικό!
Λίγο πριν, λοιπόν, η Εθνική μας Ομάδα πετάξει για το Λουξεμβούργο όπου τον προσεχή Νοέμβριο θα διαγωνιστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής, μας προσκάλεσε στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό για να απολαύσουμε όλοι βραβευμένες γεύσεις, αλλά και για να ευχαριστήσουν όλους αυτούς που στηρίζουν τις προσπάθειές τους.
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής Κύπρου...
Η Εθνική Ομάδα Μαγειρικής ιδρύθηκε το 2001 από το Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου. Αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι επιλέγονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας με βάση τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και είναι όλοι τους εθελοντές που αξιοποιούν τον ελεύθερό τους χρόνο σε όλες τις δραστηριότητες της ομάδας. Ως ο κατεξοχήν πρεσβευτής της χώρας στη γαστρονομία, απώτερος στόχος είναι η όσο το δυνατό καλύτερη εκπροσώπηση της χώρας σε κάθε μεγάλο γαστρονομικό συμβάν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Η ομάδα έχει θέσει τον πήχη της κυπριακής γαστρονομίας πολύ ψηλά κερδίζοντας ένα χρυσό μετάλλιο και τρία αργυρά στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής στο Erfurt της Γερμανίας το 2008. Το 2010 στον Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο η Ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει δύο αργυρά μετάλλια και τον Οκτώβριο του 2012 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαγειρικής η ομάδας μας κατάκτησε δύο χάλκινα μετάλλια. Τον προσεχή Νοέμβριο (όπως ήδη αναφέραμε) ετοιμάζεται για μια νέα εμπειρία, καθώς καλείται να αντιπροσωπεύσει το νησί μας στο Λουξεμβούργο όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής.
Την Εθνική μας Ομάδα απαρτίζουν οι: Γιώργος Δαμιανού (Ανώτερος Διευθυντής), Παναγιώτης Χαραλάμπους, Νίκος Παπανικολάου, Σταύρος Χατζήκυριακος, Σταύρος Κακοφεγγίτης, Μάριος Κακόψητος, Σοφοκλής Ανδρέου, Νέαρχος Αριστείδου, Δημήτρης Γιάκος, Μάριος Ευσταθίου και ο Βαλεντίνος Μιχαήλ.
Το μενού της βραδιάς
Το μενού περιελάμβανε πιάτα πραγματικά απολαυστικά και γεύσεις που αξίζουν βράβευσης. Ξεκίνημα έγινε με σιγοψημένο μαρινάτο φρέσκο σολομό, κανελόνι με καραβίδα και λαβράκι, αφρό ταραμά και αποξηραμμένη ελιά Καλαμάτας, ζωμό από οστρακοειδή και κονφί λεμονιού. Το κρασί που συνόδευσε το παραπάνω πιάτο –μια και όλα τα πιάτα συνοδεύονταν από διαφορετικά κρασιά αναλόγως πάντα του πιάτου– ήταν το Chardonnay του Αργυρίδη, σοδειάς 2013. Το δεύτερο πιάτο ήταν κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε τρεις παραλλαγές: η πρώτη στήθος ψημένο σε κενό αέρος, η δεύτερη μπούτι τερίν και η τρίτη κεφτές με φουά γκρα ραγού από άγρια μανιτάρια. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από ψητά λαχανικά με κολοκάσι, πατάτα ψημένη σε κουρκουμά και ζωμό κουμανδαρία. Το δεύτερο πιάτο συνοδεύτηκε από εξαίρετο Shiraz Βλασίδη του 2012. Και φυσικά ακολούθησε το επιδόρπιο, για να κλείσει η βραδιά γλυκά, τόσο μάλιστα που τα συγχαρητήρια στην ομάδα έρχονταν από παντού! Κονφί ανανά, σαμπλέ βανίλιας, μους από άσπρη σοκολάτα με αχλάδι, ζεστή πουτίγκα αμυγδάλου, παγωτό βανίλιας και σάλτσα από άγρια φρούτα δάσους. Μια κουμανδαρία Τσιάκκας του 2008 ανέδειξε ακόμα περισσότερο τα αρώματα αλλά και την αίσθηση από Κύπρο και στο επιδόρπιο. Κάπως έτσι σίγουρα χορτάτοι και περισσότερο εντυπωσιασμένοι ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα που έχει το ταλέντο να μας κάνει περήφανους.
Χορηγοί:
Θερμές ευχαριστίες
Four Seasons Hotel
Μέγας Χορηγός
Anco Catering ltd
Χορηγοί
Russian commercial bank
Elle & Vivre
Rak Porcelain
Wiberg
Sailor salt
C.T.O
Amaxulus Prime Foods
Mc Cain
Demetriou Uniformity
Σχετικά
H Λευκωσία απολαμβάνει BBQ από τον Jeffrey Hoffens στο υπέροχο COOKNOOK
Το σκηνικό; Καπνός, φωτιά, λαχταριστές μυρωδιές και το πάθος για καλό ψήσιμο
Κυπριακό ξενοδοχείο στη λίστα με τα κορυφαία διεθνώς στην εμπειρία πρωινού
Διεθνής Διάκριση για το Hilton Nicosia, στην Έγκωμη!
Η νέα καφετέρια της Λευκωσίας, θα λειτουργεί από νεαρούς ενήλικες με αυτισμό
Η πρώτη κυπριακή επιχείρηση κοινωνικού έργου, η οποία έχει στο επίκεντρό της την κοινωνική ένταξη
Το Οινοποιείο Βλασίδη τολμά να πειραματιστεί με εμβληματικές ελληνικές ποικιλίες
Το αποτέλεσμα είναι η κυπριακή εκδοχή του Ασύρτικου της Σαντορίνης και του Αγιωργίτικου της Νεμέας
ARARAT- The Signature Collection: Εκεί όπου τα Χριστούγεννα αποκτούν γεύση, λάμψη και μαγεία
Εδώ γράφεται η χρυσή σελίδα των φετινών γιορτών: στο ARARAT.
25 στάσεις για χειμερινές αποδράσεις και αυθεντικό φαγητό στην κυπριακή ύπαιθρο
Ανακαλύψτε χωριά, ταβέρνες και κρυμμένες γωνιές που μεταμορφώνονται σε ιδανικούς χειμερινούς προορισμούς
Ένα δείπνο. Δύο κορυφαίοι σεφ. Τρία αστέρια Michelin
Ο βραβευμένος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους υποδέχεται στην κουζίνα του τον αστεράτο σεφ Jacob Jan Boerma
Από το French Depot στο Wine & More: Η ιστορία πίσω από μία οινική επιτυχία
O ιδρυτής Christophe Chaillou και ο γιος του Raphael, μιλούν για την πορεία, τις προκλήσεις, την εξέλιξη του κυπριακού κοινού και το όραμά τους για το μέλλον.
Δοκιμάσαμε το νέο Amano Kitchen Bar: η Λευκωσία αποκτά τη δική της σύγχρονη μεσογειακή ταυτότητα
Το αγαπημένο city spot επιστρέφει με μεσογειακή κουζίνα, νέα φιλοσοφία και υπογραφή Ιωσήφ Γιαννιτσόπουλου
O Tσιάκκας κατεβαίνει στον Κασκαντέρ στα Λύμπια
Για κουβέντα, κρασιά, παλαιωμένη ζιβανία και Κουμανταρία
Salt & Fire: Εκλεπτυσμένη γιορτινή εμπειρία με μοναδικά Festive Menus
Tο ιδανικό σκηνικό για ξεχωριστές στιγμές.
Το νέο street food που μόλις έκανε την εμφάνισή του, μας έρχεται από τρεις ηθοποιούς που αγαπούν το burger όσο εμείς
Ο Μιχάλης Αναγιωτός, ο Χάρης Αριστείδου και ο Νικόλας Κουρουζίδης μάς συστήνουν το μπεργκεράδικό τους!