Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2026
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα 1948 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το μουσικό ντοκιμαντέρ «Το Χιπ Χοπ της Μεσογείου» (Hip Hop Mediterraneo) σε σκηνοθεσία του Alfonso de Munno. Η πρώτη επίσημη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2026, στις 19:30, στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό.
Σχετικά με το Ντοκιμαντέρ
Ένα από τα σημαντικότερα, πιο ανήσυχα ηχητικά και έντονα πολιτικοποιημένα χιπ χοπ συγκροτήματα στην Ελλάδα, οι Social Waste, αποκτούν το δικό τους κινηματογραφικό πορτρέτο.
Το Hip Hop Mediterraneo καταγράφει τη διαδρομή 25 ετών της συλλογικότητας, ακολουθώντας τα μέλη της καθώς χαράζουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία, μακριά από τις συμβάσεις της μουσικής βιομηχανίας. Σκορπισμένοι σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, οι Social Waste ξανασυναντιούνται για να δημιουργήσουν τον νέο τους δίσκο και να επιστρέψουν στη σκηνή.
Μέσα από προσωπικές στιγμές, δημιουργικές συγκρούσεις και πλούσιο αρχειακό υλικό, η ταινία μετατρέπεται σε ένα μουσικό road movie που αναδεικνύει τη σύνδεση του χιπ χοπ με τις παραδοσιακές μουσικές της Μεσογείου, τις προκλήσεις και τη δύναμη της συλλογικής δημιουργίας, καθώς και τον αιχμηρό κοινωνικοπολιτικό λόγο για τη συνύπαρξη, την ελευθερία και την αλληλεγγύη των λαών της Μεσογείου.
Πληροφορίες Εκδήλωσης
Ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2026
Ώρα: 19:30
Χώρος: Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός
Τιμή εισιτηρίου: €8
🎟️ Προκρατήσεις εισιτηρίων:
Η προκράτηση εισιτηρίων είναι απαραίτητη μέσω του συνδέσμου:
https://pretix.eu/culturalfoundation1948/hiphop/
Αποστολή χρημάτων στο 99566295 (revolut/quick pay) με τη σημείωση ντοκιμαντέρ.
Σημείωση για τη Λευκωσία: Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, θα ανακοινωθεί σύντομα 2η προβολή στη Λευκωσία για τα τέλη Νοεμβρίου.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 99566295
Social Media:
Facebook: https://www.facebook.com/photo/?fbid=1132561789159902&set=a.278719907877432
Instagram: https://www.instagram.com/p/DfPejYqy-wJ/
-
Πολυχώρος Συνεργείο
11 Νοεμβρίου 2026
Σχετικά
James Bond: Οι 22 ηθοποιοί που έφτασαν μια ανάσα από το να γίνουν 007 – Ποιοι έχασαν τον ρόλο από τον Daniel Craig
Ο James Bond είναι από τους πιο περιζήτητους ρόλους του Χόλιγουντ· πολλοί διάσημοι ηθοποιοί λίγο έλειψε να γίνουν 007. Όσο περιμένουμε τον έβδομο ηθοποιό, θυμόμαστε τους Bond που χάσαμε.
Αγνώριστος ο Βενσάν Κασέλ: Γίνεται Κουασιμόδος για τη νέα ταινία του Netflix
Το «The Hunchback, Soul of Paris» έρχεται στις 27 Νοεμβρίου, μεταφέροντας τον ήρωα του Βικτόρ Ουγκό σε ένα Παρίσι πολιτικών συγκρούσεων και φόβου για τη χολέρα.
Πέθανε ο ηθοποιός Πάτρικ Στιούαρτ των «Star Trek» και «X-Men»
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πέθανε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, έπειτα από μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Gotham Awards 2026: Πέντε ταινίες προηγούνται στην κούρσα των υποψηφιοτήτων
Ποιες είναι οι ταινίες που συγκεντρώνουν από τέσσερις υποψηφιότητες στα 36α Gotham Awards, με τον Τζον Μάλκοβιτς, την Τζουλιάν Μουρ, τον Ιαν ΜακΚέλεν και την Πενέλοπε Κρουζ να ξεχωρίζουν στις ερμηνευτικές κατηγορίες;
4 νέες ταινίες αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, ανάμεσά τους και μία κυπριακή
Το «Motherwitch» του Μίνου Παπά φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια σκοτεινή ιστορία εμπνευσμένη από την κυπριακή λαϊκή παράδοση.
Ο Πίτερ Κλάφι γίνεται ο νέος Beast στο κινηματογραφικό reboot των X-Men
Ο πρωταγωνιστής του «A Knight of the Seven Kingdoms» φέρεται να επιλέχθηκε για τον ρόλο του Χανκ ΜακΚόι στη νέα ταινία των X-Men, η οποία θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των μεταλλαγμένων στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.
Το «Free Eliza» της Κύπριας σκηνοθέτριας Αλεξάνδρας Ματθαίου κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο φεστιβάλ του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου
Το Μεγάλο Βραβείο στο AFI FEST 2026, ανοίγει παράλληλα τον δρόμο για τη διεκδίκηση μιας υποψηφιότητας για Όσκαρ.
Ντέιβιντ Μπόουι: Η χαμένη συναυλιακή ταινία του 1978 επιστρέφει το 2027
Ο σκηνοθέτης του «Moonage Daydream» αποκαθιστά σπάνιο υλικό από την περιοδεία «Isolar II», το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ως ολοκληρωμένη παραγωγή σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.
Η Ζεντάγια διεκδικεί το πρώτο της Οσκαρ με το «Dune: Part Three»
Η Warner Bros. ετοιμάζεται να προωθήσει τη Ζεντάγια στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου για το τρίτο μέρος του «Dune», σε μια απόφαση που αποκαλύπτει πολλά για τη θέση της Τσάνι στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ντενί Βιλνέβ.
Χαβιέρ Μπαρδέμ και Πενέλοπε Κρουζ στο ψυχολογικό θρίλερ «Bunker»
Στη νέα ταινία του Φλοριάν Ζελέρ, μια αμφιλεγόμενη επαγγελματική πρόταση δοκιμάζει τον γάμο ενός ζευγαριού ύστερα από 17 χρόνια κοινής ζωής.
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.