Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

O Θεόδωρος σερβίρει ναπολιτάνικη πίτσα σε μία νέα, πανέμορφη ιταλική γωνιά στο κέντρο της πόλης

Στο νέο pizza place της Λευκωσίας, θα απολαύσεις μερικές από τις πιο νόστιμες και καλοφτιαγμένες πίτσες που ξεφουρνίζονται στο κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου 2024

Το ολοκαίνουριο και πεντανόστιμο project του Θεόδωρου Λοΐζου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας "μοσχομυρίζει" Ιταλία και παρέχει σε κάθε λάτρη της συγκεκριμένης κουζίνας μία κορυφαία εκδοχή της αυθεντικής Ναπολιτάνικης πίτσας, η οποία μάλιστα ψήνεται σε ειδικό ιταλικό φούρνο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

gn_biga_4a.jpg

Το Biga είναι η νέα άφιξη της Λευκωσίας. Το όνομά του το οφείλει σε ένα είδος ζύμης, που λειτουργεί όπως το προζύμι το οποίο χρησιμοποιείται για τις πίτσες -είναι ουσιαστικά το μυστικό των Ιταλών για αφράτη, φουσκωτή και συνάμα ελαφριά και εύπεπτη πίτσα!

Πρόκειται για ένα συμπαθέστατο μαγαζί, με ωραία ατμόσφαιρα, αέρα ευρωπαϊκό και έναν εντυπωσιακό ξυλόφουρνο ως σήμα κατατεθέν, που εδώ και λίγες μέρες έχει γίνει το νέο talk of the town για ωραία πίτσα ιταλικής έμπνευσης.

piga3.jpg

Στα ηνία του μαγαζιού, βρίσκεται ο Θεόδωρος, ο οποίος παρότι Κύπριος, έδειχνε ανέκαθεν ιδιαίτερη συμπάθεια στο δημοφιλές έδεσμα της Ιταλίας, αναζητώντας μαγαζιά που το προσέφεραν στην πιο αυθεντιή του εκδοχή. Έτσι εδώ και 10 περίπου μέρες άναψε τον ξυλόφουρνό τού Biga Neapolitan Pizza, στην οδό Επτανήσου, και σερβίρει τις λιτά απολαυστικές πίτσες του, δίπλα στην εντυπωσιακά ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά της Λευκωσίας.

Ωστόσο, ο Θεόδωρος δεν είναι ο μόνος εμπνευστής αυτού του ωραίου project, μιας και δίπλα του βρίσκεται ο σεφ Χρήστος Χειμωνίδης (του διάσημου Salt & Fire), ο οποίος μόνο άγνωστο όνομα δεν είναι στα γευστικά δρώμενα του νησιού.

gn_biga_1.jpg

Στο μενού που σχεδιάσαν, λοιπόν, θα βρεις πέντε είδη ναπολιτάνικης πίτσας, ανάμεσά τους τη Margherita, τη Marinara, την Pistachio, την Prosciutto, τη Spicy, αλλά και αυτή με Wild Mushrooms, φτιαγμένη μάλιστα με μανιτάρια που φτάνουν κατευθείαν από τη Γαλλία. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι πρώτες ύλες είναι όλες εισαγωγές από Ιταλία -πολύ προσεγμένες και προσεκτικά επιλογεμένες από κυπριακά brands που εξειδικεύονται στα ιταλικά προϊόντα.

Όποια πίτσα και να διαλέξεις σίγουρα θα εκπλαγείς από το πόσο ωραία δένουν τα υλικά αναδεικνύοντας περίτεχνα τα κύρια χαρακτηριστικά της πίτσας (αλμυρό, γλυκό, λιπαρό).

piga2.jpg

Σε αυτή τη μοναδική γευστική εμπειρία, έρχονται να προσθέσουν το πολύ ωραία διακοσμημένο εσωτερικό του εστιατορίου,χωρητικότητας 25-30 ατόμων, όπου θα πας, θα καθίσεις αναπαυτικά, θα σκανάρεις το QR code και θα δεις το μενού, που σου δίνει τη δυνατότητα να παραγγείλεις online το φαγητό και ποτό σου ή να αποταθείς στον σερβιτόρο.

Σε περίπτωση μάλιστα που δεν βρεις διαθέσιμο τραπέζι για να απολαύσεις το φαγητό σου, θα σου το ετοιμάσουν σε take away boxes για να την απολαύσεις δίπλα, σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας, σε μία πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα.

piga.jpg

Στο μενού τους πέρα από πίτσες, προς το παρόν θα βρεις ποτά, όπως μπίρες (ανάμεσά τους και η μπύρα Golem που επίσης φτιάχνεται στην παλιά πόλη) αλλά και μεγάλη ποικιλία σε κρασιά, που προσφέρονται τόσο by the glass (με τις τιμές να κυμαίνονται από €6-€8). Στα μελλοντικά πλάνα τους ωστόσο είναι να προσθέσουν κάποιες ακόμα επιλογές σε πίτσα αλλά και κάποιο επιδόρπιο.

Να αναφέρουμε τέλος πως οι τιμές για τις πίτσες κυμαίνονται από €10 μέχρι €18.

(22435380) Επτανήσου 73, παλιά Λευκωσία.
Ωράριο λειτουργίας: Τετ-Κ 18.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close