Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

15 εξαιρετικά εστιατόρια για πολύ καλό φαγητό

Επιλογές για έξοδο σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2024

Καθώς η γαστρονομική σκηνή του νησιού εξελίσσεται συνεχώς, ανεβάζοντας το επίπεδο της εμπειρίας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να σε εντυπωσιάσει πραγματικά ένας χώρος.

Το 15 πιο κάτω εστιατόρια, κάποια νέα στο προσκήνιο και άλλα κλασικές πλέον αξίες στο νησί, δεν κλέβουν απλώς τις εντυπώσεις αλλά καταφέρνουν να σου δημιουργήσουν αληθινή επιθυμία για φαγητό και μια λαχτάρα να ανακαλύψεις κάθε γωνιά τους και μαζί κάθε στοιχείο της φιλοσοφίας τους.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Artima Indoor Photo.jpg

Artima Bistro
To Artima Bistro, μέλος των Carob Mill Restaurants, βραβευμένο οκτώ φορές μέχρι σήμερα για τη μεσογειακή του κουζίνα, είναι η καλύτερη επιλογή για μια κομψή γευστική εμπειρία και ιδανικό για ένα επαγγελματικό γεύμα ή δείπνο. O προσεγμένα διατηρητέος εσωτερικός χώρος του εστιατορίου προβάλει ένα μοναδικό χαρακτήρα σε ένα σύγχρονο και κομψό περιβάλλον. Το πλούσιο μενού και το φιλόξενο, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν τους επισκέπτες με μια ευχάριστη και γευστική εντύπωση. Το Artima βρίσκεται στον Χαρουπόμυλο Λανίτη δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο στη Λεμεσό και προσφέρει μεσογειακά πιάτα εμπνευσμένα από την ιταλική κουζίνα. Το δημιουργικό μενού είναι εμπλουτισμένο με δελεαστικά επιδόρπια και μεγάλη ποικιλία από τοπικά και διεθνή κρασιά. Μπορείς να απολαύσεις μια μεγάλη ποικιλία επιλογών όπως ζυμαρικά και ριζότο, θαλασσινά, πιάτα σχάρας και φιλέτα καθώς και πολλές άλλες απολαυστικές επιλογές που προετοιμάζονται με προσοχή από τους επαγγελματίες σεφ του, οι οποίοι θα μετατρέψουν την επιλογή σου σε μια έντεχνη παρουσίαση που θα συμπληρώσει τη συνολική γευστική εμπειρία. Δες όλο το μενού, εδώ.
(25820466) Lanitis Carob Mill Complex, οδός Βασιλίσσης, 3042 Λεμεσός.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Κ 12.00-01.00 (Κ-Πεμ η κουζίνα κλείνει στις 23.00 & Παρ-Σ στις 23.30).
Facebook: Carob Mill Restaurants
Instagram: Carob Mill Restaurants

bistrot55.jpg

Bistrot 55 Restaurants: To Classic, σε total makeover mood!
Το Classic στην οδό Ελευθερίας στη Λεμεσό υποδέχτηκε τη χειμερινή γευστική σεζόν σε ένα παντελώς ανανεωμένο χώρο. Η ναυαρχίδα των Bistrot 55 Restaurants, αφέθηκε στα χέρια του σχεδιαστή Δημήτρη Στυλιανίδη (DAS Interior Architect) κλείνοντας τις πόρτες του σε κατάσταση incognito και επέστρεψε παρουσιάζοντας μια φινετσάτη ατμόσφαιρα που συνδυάζει Παριζιάνικα και Αθηναϊκά νεοκλασικά στοιχεία. Ο τεχνητός φωτισμός φλερτάρει με τις μεγάλες μαρμάρινες επιφάνειες, τις ξύλινες επενδύσεις, τα γυάλινα διαχωριστικά και τις παραδοσιακές πέτρες, δημιουργώντας ευφάνταστες σκιές και προκαλώντας το μάτι να επεξεργαστεί διεξοδικά κάθε λεπτομέρεια. Τα νέα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά για το Classic, επιτρέποντας στους θαμώνες να αφεθούν για λίγο, σε ένα set up ιδανικό για μικρές παρέες που θέλουν να διεισδύσουν στη γαστρονομική μυσταγωγία. Στο τιμόνι της γαστρονομικής φιλοσοφίας είναι ο Executive Chef Ιάκωβος Γιαννακού, o Executive Sous Chef Χαράλαμπος Κωνσταντίνου και οι Sous Chefs Γιάγκος Ιωάννου και Μιχάλης Ιγνάτιου. Επιμελούνται τα tasting menus εστιάζοντας στη συνεργασία μεταξύ της πρώτης ύλης και της σύγχρονης μαγειρικής τεχνικής που αναδεικνύει αυτούσια τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών. Η ομάδα εξυπηρέτησης, υπό την επίβλεψη της Restaurant Manager Μικαέλλας Αλεξάνδρου και της Assistant Manager Δέσποινας Ευθυμίου αλλιώς, το χαμόγελο της ομάδας, καθοδηγεί τους επισκέπτες στο απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι δίνοντας τις κατάλληλες προτάσεις συνοδείας από μία γκάμα εκλεκτών κρασιών.
(25212100/www.bistrot55.com) Ελευθερίας 55, Λεμεσός. Τρ-Σ 18.30-23.00.
Facebook: Bistrot 55
Instagram: Bistrot 55

la_caleta_1.jpg

La Caleta
Το La Caleta, ατενίζει τον κόλπο της Λεμεσού, εξού και το όνομα, και υπερβαίνει την απλή έννοια ενός εστιατορίου. Είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις της Μεσογείου και αποτελεί καταφύγιο γεύσεων και κομψότητας. Καθώς βρίσκεστε στον 10ο όροφο του The Icon στην καρδιά της Λεμεσού, θα βυθιστείτε σε μια ατμόσφαιρα που αναδεικνύει τη γοητεία και τη γευστική πλούσια κουζίνα της Μεσογείου, ενώ θα δυσκολευτείτε να σηκώσετε τα μάτια σας από την ανυπέρβλητη θέα που θα απλώνετε μπροστά σας. Με μια επιλογή μοναδικών πιάτων που ενσωματώνουν τις γευστικές παραδόσεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, το La Caleta προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία διακοσμημένη με νότες από την ελληνική ζωή, την ιταλική φινέτσα και το ισπανικό πάθος. Το La Caleta συνδυάζει άψογα την απλότητα του ελληνικού φαγητού, την ιταλική έννοια του "dolce far niente" και το ισπανικό "Buena Onda", αλλιώς “Good Vibes”. Ο ταλαντούχος σεφ Αντρέας Γιαγκουλλάς, με την εμπειρία του και το πάθος του για τη γαστρονομία, επαναπροσδιορίζει τον όρο fine dining. Με έμφαση στην ποιότητα των υλικών και την τέχνη του συνδυασμού γεύσεων, δημιουργεί πιάτα που κλέβουν τις εντυπώσεις και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Κάθε πιάτο στο La Caleta διηγείται μια ιστορία και ένα πάθος για τη γαστρονομική αριστεία, από τα δελεαστικά ορεκτικά, μέχρι τα μεγαλοπρεπή κυρίως πιάτα και τα εξαίρετα επιδόρπια. Ιδιαίτερα πιάτα, όπως το Μοσχάρι ταρτάρ, με Αυστραλιανό φιλέτο με χαβιάρι, τρούφα - τσίλι και «χρυσά» πατατάκια, αλλά και το Grilled Black Tiger Prawn Risotto, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσης του La Caleta για εκλεκτό φαγητό. Εδώ, το φαγητό γίνεται τέχνη, και κάθε πιάτο είναι ένα αριστούργημα που περιμένει να απολαύσετε.
Δες το μενού ΕΔΩ.
(25252404/ www.lacaleta.com) Γεωργίου Α’ 89, Λεμεσός 4048. Δ-Παρ 17:00-01:00, Σ-Κ και δημόσιες αργίες 09:00-01:00.
Facebook: La Caleta - At The Icon
Instagram: lacaletacy

Parklane Limassol - Restaurants - LPM - Outdoor Terrace HR.jpg

LPM Restaurant & Bar Limassol
To LPM Restaurant & Bar Limassol είναι το γαστρονομικό κόσμημα του Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό. Με τη θεαματική θέα στη θάλασσα, το LPM Restaurant & Bar στον άνετο κήπο του Parklane Resort & Spa, υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης σε κάθε του επισκέπτη. Πρόκειται άλλωστε για ένα παγκοσμίως φημισμένο brand name που ξεκίνησε το 2007 και επεκτάθηκε σε πολλές μεγαλουπόλεις, όπως το Λας Βέγκας, το Χονγκ Κογκ κ.ά., δημιουργώντας ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Ο πολυβραβευμένος χώρος, εμπνευσμένος από την εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα της Ριβιέρας, παρουσιάζει ένα λιτό, αλλά εξαιρετικά ευφάνταστο μενού χαρίζοντας χαμόγελα με τη φρεσκάδα και τις ντελικάτες εντάσεις του. Ένα μενού με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την αρμονία γεύσης που "ξεπροβάλλει" μέσα από απροσδόκητους συνδυασμούς, αιχμαλωτίζουν το αυθεντικό πνεύμα της Γαλλικής Ριβιέρας. Με πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα που ετοιμάζονται à-la-minute, ολόφρεσκα όστρακα και θαλασσινά, world-class κοκτέιλ και κρασιά επιλεγμένα ώστε να συνοδεύουν ιδανικά κάθε πιάτο, το LPM Restaurant & Bar αποτελεί προορισμό όσων αναζητούν ένα εξαίσιο γαστρονομικό ταξίδι. Πέρα από τη φρεσκάδα και τις ντελικάτες εντάσεις των μεσογειακών πιάτων του, το μενού διαθέτει επίσης μία εκτενή λίστα με φημισμένα κρασιά, καθώς και signature cocktails και ένα εμπνευσμένο από τον Jean Cocteau cocktail menu που βάζει πινελιές Belle Époque στην απόλαυση. Με φόντο λοιπόν την εκλεπτυσμένη του διακόσμηση, ζήσε ένα γαστρονομικό ταξίδι που όμοιό του δύσκολα θα ζήσεις στην Κύπρο.
(25862222) Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Πύργος, Λεμεσός.
Website: lpmrestaurants.com/Limassol

melissa.jpg

Melissa Restaurant
Στην πολυσύχναστη ιστορική Πλατεία Ηρώων, θα βρεις ένα νέο ατμοσφαιρικό στέκι, που θέλησε να «παντρέψει» την παράδοση με μοντέρνες πινελιές, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Πρόκειται για το τον κυπριακό παραδοσιακό προορισμό του ομίλου Breeze, που σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σεφ Χριστόδουλο Αβραάμ θέλησαν να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο οικείο και χαλαρό, γεμάτο χρώματα και ατμοσφαιρική διάθεση, με ένα μενού βασισμένο μεν στην κυπριακή κουζίνα, σε μια πιο μοντέρνα ωστόσο εκδοχή, φτιαγμένη με εκλεκτές πρώτες ύλες του τόπου μας. Εξάλλου, η κυπριακή κουζίνα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις μοναδικές τις γεύσεις αλλά και για τις υπέροχες μυρωδιές της. Το εστιατόριο ΜΕΛΙΣΣΑ τιμώντας την παράδοση της δημιούργησε εμπνευσμένα πιάτα από το χθες. Η αγάπη του σεφ Χριστόδουλου Αβραάμ για τη δημιουργία ξεχωριστών συνταγών με βάση τις πρώτες ύλες του τόπου μας δίνουν μια εναλλακτική πινελιά στην κυπριακή κουζίνα. Με μότο λοιπόν τη φράση "Εννα τσιμπηθείς" σε προσκαλεί να δοκιμάσεις χορταστικές σαλάτες, σπιτικές αλοιφές, νόστιμα ορεκτικά και ζουμερά κρεατικά στη σχάρα, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
(99929933) Παύλου Μελά 34, Πλατεία Ηρώων, 3040 Λεμεσός. Τετ-Σ 18.30-24.00 & Κ 12.30-16.30.
Facebook: Melissa Restaurant
Instagram: melissa.restaurant.cy

Η άφιξή του έφερε στην πόλη της Λεμεσού νέα δεδομένα στο τομέα της φιλοξενίας, της γαστρονομίας αλλά και της διασκέδασης! Ο λόγος για το Nyx Hotel Limassol που αναδεικνύει τη χαρακτηριστική και πολυσύχναστη ζωντάνια της πόλης της Λεμεσού και προσφέρει στους επισκέπτες (τουρίστες και επαγγελματίες) μια ιδιαίτερη εμπειρία διαμονής. Αντλώντας έμπνευση από το αστικό στυλ και την ενέργεια της πόλης, το ξεχωριστό και ιδιαίτερο concept του NYX Hotel Limassol ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη διακόσμηση των χώρων του, που ζωντανεύει μέσα από καλαίσθητα έπιπλα, συναρπαστικά σχέδια και λαμπερά χρώματα. Οι επισκέπτες του απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο graffiti που κοσμεί τον κεντρικό τοίχο του ξενοδοχείου, καθώς και τη ζωντανή live μουσική των DJs που φιλοξενεί καθημερινά. Επιπλέον, απολαμβάνουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόριά του, το Onar Mediterranean Bistro και το Μizu-Mazu Asian Restaurant.

onar2.jpg

Onar Mediterranean Bistro
Στο ONAR MEDITERRANEAN BISTRO, που θα βρεις εντός του Nyx Hotel Limassol, η απόλαυση συναντά τη μεσογειακή κουζίνα, με κομψά πιάτα που προετοιμάζονται με τα πιο εκλεκτά και φρέσκα υλικά.  Τα πιάτα του αντανακλούν την αφοσίωση των ανθρώπων του στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Κάθε μας δημιουργία αποπνέει την αγάπη για τη γαστρονομία, ενώ η κομψότητα στην παρουσίαση προσθέτει μια διακριτική πινελιά στη γαστρονομική σου εμπειρία. Κάθε πιάτο είναι μια σύνθεση γεύσης και αισθητικής, ενώ η εκλεκτή τους επιλογή αντανακλά την αφοσίωσή τους στην αρτιότητα. Από απολαυστικές επιλογές για χορτοφάγους έως vegans, το μπιστρό αυτό είναι ο προορισμός για όσους αναζητούν μια απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.
(25371855) Γωνία Ανεξαρτησίας & Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, Λεμεσός.
Facebook: NYX Hotel Limassol
Instagram: NYX Hotel Limassol

Mizu-Mazu ASIAN Restaurant 4.jpg

Μizu-Mazu Asian Restaurant
Απολαύστε μια εξαιρετική εμπειρία γευσιγνωσίας όπου η εκλεπτυσμένη παραδοσιακή κινεζική κουζίνα συναντά τη σύγχρονη δημιουργικότητα σε ένα χαρακτηριστικό περιβάλλον. Στον χώρο του Mizu-Mazu, που θα βρεις εντός του Nyx Hotel Limassol, η ατμόσφαιρα είναι ευάερη και χαλαρή, δημιουργώντας το ιδανικό πλαίσιο για να ανακαλύψετε τις γευστικές απολαύσεις της ασιατικής κουζίνας.
(25371877) Γωνία Ανεξαρτησίας & Χριστοδούλου Χατζηπαύλου, Λεμεσός.
Facebook: NYX Hotel Limassol
Instagram: NYX Hotel Limassol

9D3A2176.jpg

Wolfgang’s Steakhouse Limassol
Το Wolfgang’s Steakhouse Limassol λειτουργεί από το 2019 στη Λεμεσό. Πρόκειται για το μοναδικό σε ολόκληρη την Ευρώπη με τη σφραγίδα της διάσημης αλυσίδας εστιατορίων “Wolfgang’s Steakhouse by Wolfgang Zwiener”. Το εστιατόριο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του κατάφερε να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη γαστρονομική σκηνή της Λεμεσού, κερδίζοντας τις εντυπώσεις για τα εξαιρετικά πιάτα, το ευφάνταστο μενού, το υπέροχο περιβάλλον, την άψογη αισθητική και την εκλεπτυσμένη του ατμόσφαιρα. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο που επιβεβαιώνει τη φήμη του απόλυτου προορισμού για τους λάτρεις του εκλεκτού και αριστοτεχνικά ψημένου steak. Η μοναδική του τοποθεσία, στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Αμαθούντας, χαρίζει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, που απολαμβάνει το vibe της περιοχής, τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα του χώρου, τόσο εντός στο πολυτελές εσωτερικό όσο και εκτός στην πανέμορφή του βεράντα, το άρτιο σέρβις και το εξαιρετικό φαγητό. Στο μενού του θα βρεις πληθώρα επιλογών, με τα δημοφιλή steaks να ξεχωρίζουν στη λίστα, καθώς έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις premium κοπές κρεάτων από ποιοτικές φάρμες των ΗΠΑ, που φέρουν την ανώτατη πιστοποίηση “prime”, τα οποία συντηρούνται άψογα και στις ιδανικές συνθήκες στα ψυγεία του. Σήμα κατατεθέν του, ωστόσο, αποτελεί το άριστης ποιότητας φρέσκο βοδινό USDA Prime Black Angus, το οποίο σερβίρεται dry aged κατευθείαν από τη φάρμα στο τραπέζι, και φέρει την ανώτατη πιστοποίηση prime. Ο κατάλογος συμπληρώνεται με δημιουργικά πιάτα όχι μόνο από τη στεριά, αλλά και από τον πλούτο της θάλασσας, με το Raw Bar Selection να σου προτείνει νόστιμα ψάρια, όστρακα και θαλασσινά, που αναζωογονούν τις αισθήσεις και απογειώνουν τη γευστική εμπειρία. Τα signature cocktails και η εντυπωσιακή κάβα με την προσεγμένη και βρααβευμένη λίστα εκλεκτών κρασιών (η οποία έχει επάξια διακριθεί τέσσερις φορές στα Wine Spectator Restaurant Wine List Awards), ολοκληρώνει τη food and wine pairing γαστρονομική εμπειρία.
(25944004) Λεωφόρος Αμαθούντος 6, Μουτταγιάκα, Λεμεσός.
Website: www.wolfgangssteakhouse.com.cy
Facebook: Wolfgang's Steakhouse Cyprus
Instagram: wolfgangssteakhousecy

ΛΑΡΝΑΚΑ

marbre.jpg

Marbre Fusion Grill
Το εστιατόριο Marbre βρίσκεται στο ισόγειο του Radisson Blu στη Λάρνακα και προσφέρει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία στους λάτρεις του grill και του steak. Ο βραβευμένος με Michelin star σεφ του Marbre, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, έχει καταφέρει να μετατρέψει πιάτα μεσογειακής και κυπριακής κουζίνας σε ξεχωριστές δημιουργίες, έτσι μία επίσκεψη στο Marbre αξίζει τον κόπο. Θα βρείτε steaks όπως και signature πιάτα του σεφ . Κάποια από τα πιάτα είναι: Black Angus Irish Bon Fillet, Canadian Black Angus Rib Eye Steak, Papardelle, Linquini, πατάτες με τρούφα και πολλά άλλα μοναδικά πιάτα. Το εστιατόρια είναι πολυβραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους.
(24505821) Radisson Blu, Ατλαντίδων 2 , Λάρνακα.

ma fusion.jpg

Ma Japanese Peruvian Restaurant
Το εστιατόριο Μα βρίσκετεαι στο ισόγειο του Radisson Blu και προσφέρει Ιαπωνικά/Περουβιανά πιάτα. Ο συνδιασμός αυτών των δύο κουζίνων γνωστός και ως Nikkei έχει ως αποτέλεσμα νόστιμες γεύσεις και μοναδικές δημιουργίες. Ο σεφ του Ma , Απόλλωνας Καδής, κάνει απίστευτους συνδιασμούς όπου εύκολα θα τον πεις ιδιοφυία. Μερικά από τα πιάτα του Μα είναι: ceviche classico, tuna tartar, shrimp tempura roll, dragon roll, crispy beef bao bans και πολλά άλλα. Το εστιατόριο είναι πολυβραβευμένο στις κατηγορίες καλήτερης διαθνής κουζίνας αλλά και concept restaurant.
(24505822) Radisson Blu, Ατλαντίδων 2 , Λάρνακα.

spaghetteria.jpg

Spaghetteria Italia Ristorante
Μια αυθεντική ιταλική τρατορία, όπως αυτές που τυχαία ανακαλύπτει κανείς κατά την περιδιάβασή του στα γραφικά δρομάκια της παλιάς Ρώμης, βρίσκεται στο κέντρο της Λάρνακας. Η ιστορία της -λίγο πολύ γνωστή στους Λαρνακείς- έχει τις ρίζες της κάπου στο 1990, όταν ένα νεαρό ζευγάρι κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της εστίασης. Από τότε και με το ίδιο μεράκι η Ιταλίδα σεφ Daniela Dalu και ο σύζυγός της Αντώνης Κασάπης, αναλαμβάνουν να μυήσουν τους επισκέπτες τους σε μια μοναδική γευστική μυσταγωγία, παρουσιάζοντάς τους μερικά από τα πιο παραδοσιακά και αυθεντικά ιταλικά πιάτα. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις θέση στη βεραντούλα ή στον ζεστό και πολύ ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο του εστιατορίου και… Buon Appetito! Ανεπιφύλακτα πρέπει να κάνεις αρχή με μελιτζάνες Parmigiana, ένα νόστιμο πιάτο που συνδυάζει τη μελιτζάνα με λαχταριστή λιωμένη mozzarella, παρμεζάνα, βασιλικό και ντομάτα. Για τους λάτρεις των οστρακοειδών προτείνουμε «Cozze al Vino», μύδια ψημένα σε λευκό κρασί, μαϊντανό και σκόρδο. Ακολούθως δοκίμασε μια μακαρονάδα «Alla crema di Tartufo» ή «Involtini», μαλακό χοιρινό φιλέτο, γεμιστό με σπανάκι και mozzarella και σερβιρισμένο με πλούσια σάλτσα ντομάτας και κρέμας. Για τους πιο ψαγμένους του είδους προτείνουμε το βοδινό Ossobuco, σιγοψημένο σε πλούσια και αρωματισμένη σάλτσα ντομάτας. Μην παραλείψεις να επιλέξεις τα φρέσκα και ζυμωμένα με αβγό ζυμαρικά που ετοιμάζει επί καθημερινής βάσεως η κουζίνα του εστιατορίου… αναμφίβολα θα απογειώσουν το δείπνο σου! Στο μενού θα βρεις ακόμη επιλογές από βοδινό, κοτόπουλο, ψάρι αλλά και αυθεντικές ιταλικές πίτσες με λεπτή και τραγανιστή ζύμη. Ολοκλήρωσε το δείπνο σου με ένα tiramisu, μια pannacotta ή μια σοκολατένια sbriciolata!
(24629450) Στυλιανού Λένα 50, Λάρνακα. Δ 18:00-23:00, Τρ-Σ: 12:00-15:00 & 18:00-23:00.
Facebook: Ristorante Spaghetteria Italia

elia back2.jpg

Elia Backyard Restaurant
«Δεν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη, από την αγάπη για το φαγητό» λένε στο εστιατόριο της Λάρνακας και το αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο. Σε μια όμορφη, κομψή αυλή στο κέντρο της πόλης, σερβίρονται εύγευστα πιάτα με όχημα την ελληνική κουζίνα και τις αυθεντικές γεύσεις φτιαγμένες με αγνά, ποιοτικά υλικά από την Ελλάδα, μπολιασμένα με αρκετά φρέσκα τοπικά προϊόντα. Ο λόγος λοιπόν για το Elia Backyard Restaurant, ένα υπέροχο εστιατόριο που βρίσκεται λίγα μόλις βήματα μακριά από την παραλία των Φοινικούδων και σου σερβίρει πεντανόστιμο φαγητό σ’ ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που σίγουρα θα σε αφήσει άκρως ικανοποιημένο.Το δε καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην όμορφη αυλή σκηνογραφεί γοητευτικά το εστιατόριο. Το μενού του μπορεί να αφήσει ικανοποιημένους ακόμα και τους άκρως απαιτητικούς. Χειροποίητες αλοιφές όπως καπνιστή τυροκαυτερή, φάβα με μαύρη τρούφα, ταχίνι-παντζάρι, αλλά και νόστιμα κυρίως όπως κριθαρώτο γαρίδας με αφρό φέτας, χυλοπίτες με βοδινά μάγουλα, αρνί κότσι με πουρέ μελιτζάνας, σιγοψημένη παντσέτα χοιρινή με πουρέ γλυκοπατάτας και σπαλομπριζόλα μόσχου. Όσον αφορά στα γλυκά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις την κρεμ μπρουλε με ταχίνι, και το μιλφέιγ μπακλαβά. Αν μάλιστα ακολουθείς έναν πιο healhty τρόπο ζωής, στο μενού του Εlia Backyard θα βρεις και αρκετές vegetarian επιλογές. Έχεις επιλογές από πεντανόστιμα ορεκτικά, κυρίως πιάτα με κρέας, ψάρι ή ζυμαρικά και ιδιαίτερα επιδόρπια που θα σε κάνουν να γλύφεις και τα δάχτυλά σου. Με ενημερωμένη λίστα κρασιών, το εν λόγω εστιατόριο αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη στην παραλιακή πόλη.
(24642522) Πλατεία Βασιλέως Παύλου 11, 6023 Λάρνακα.
Ώρες λειτουργίας: Δ-Σ 18:00-22:30 & Κ 12:00-18:00.
Facebook: Elia Backyard Restaurant
Instagram:elia.backyard.restaurant

ΠΑΦΟΣ

Andria Front Jan 2024.png


Andria Steak & Seafood Restaurant

Ήταν το 1991 όταν το εστιατόριο Andria υποδέχτηκε τους πρώτους πελάτες του μέσα σε έναν παλιό αμπελώνα, κάνοντας την έννοια ‘’φαγητό’’ οικογενειακή υπόθεση. Από τότε έως σήμερα, η ποιότητα των εδεσμάτων του παρέμεινε το ίδιο εκλεκτή, ενώ η φήμη του μετατράπηκε σε κοινό μυστικό ανάμεσα σε ντόπιους και επισκέπτες. Το εστιατόριο φημίζεται για την εξαιρετική πρώτη ύλη κρέατος που διαθέτει όπως USDA T-Bone, Ιαπωνικό Wagyu A5, Ribeye, Βοδινό Φιλέτο και πρώτης ποιότητας διάφορα οστρακοειδή. Από τον χώρο δεν θα μπορούσε να λείπει μια κάβα κρασιών από διεθνείς συλλογές με πάνω από 180 ετικέτες, για μια απίστευτη εμπειρία γευσιγνωσίας εξαιρετικών οίνων.
(26622622) Κόλπου των Κορραλίων 29, Πέγεια 8575, Πάφος.
Website: https://andriacoralbay.com/
Facebook: Andria Steak House
Instagram: Andria Steak & Seafood Restaurant

nema1.jpg

Néma – Culinary Simplicity
To Néma – Culinary Simplicity θα το βρεις στην Κάτω Πάφο, δίπλα στο Αnémi Hotel and Suites. Είναι ένας χώρος με προσεγμένη αισθητική, ιδανική για χαλαρωτικές συναντήσεις σε συνδυασμό με στοιχεία από φυσικό ξύλο και επιλεγμένα κεραμικά σερβίτσια που συμπληρώνουν αρμονικά τα εκλεκτά πιάτα του. Το εσωτερικό του χώρου και ολόκληρη η αρχιτεκτονική του φιλοσοφία βασίζεται στα λεπτεπίλεπτα υλικά ξύλου και τις μαύρες επιφάνειες, με τον φούρνο στη μέση του εσωτερικού χώρου να αποπνέει ένα ήρεμο αλλά και αυθεντικό χαρακτήρα. Μπορείτε να επιλέξετε να καθίσετε είτε στον εσωτερικό χώρο είτε στον άνετο υπαίθριο χώρο της βεράντας, που περιβάλλεται από τοπικά φυτά και προσεγμένο φωτισμό δημιουργώντας μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε απλά να απολαύσετε το ποτό ή το κοκτέιλ σας. Μάλιστα το εστιατόριο στη σύντομη ζώη του έχει διακριθεί στη γαστρονομία της Κύπρου με διάφορα βραβεία, όπως 50 Best Restaurants της Κύπρου, Gold Taste Award 2023, και τελευταία ως υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα από τα Cyprus Eating Awards by Check in Cyprus. Οι γεύσεις στο Néma – Culinary Simplicity έχουν μια εκλεπτυσμένη μεσογειακή ταυτότητα με μια πινελιά που συνδυάζει τις νόστιμες απλές γεύσεις των ιταλικών πιάτων με διεθνείς επιρροές. Μια αναβάθμιση των κλασικών γεύσεων που δημιουργεί μια νέα συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία. Όλα τα πιάτα έχουν ως βάση ιταλικές γεύσεις και μικρές διανθήσεις από διεθνείς επιρροές. Το μενού επιμελείται ο γνωστός σεφ Ανδρέας Ανδρέου, το οποίο η έμπειρη πλέον ομάδα του εστιατορίου έχει καταφέρει να το αναδείξει σε ένα από τα καλύτερα 50 εστιατόρια της Κύπρου. Το μενού Néma είναι ένας συνδυασμός από πιάτα που μπορείτε να μοιραστείτε, σαλάτες, κυρίως πιάτα, σπιτικά ζυμαρικά και πίτσες που ψήνονται καθημερινά στον φούρνο του Néma. Όλα τα πιάτα φτιάχνονται καθημερινά in-house, με τα πιο απλά, φρέσκα και ντόπια υλικά. Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από ποτά και κοκτέιλ. Στο μενού, θα βρείτε περισσότερα από 20 γευστικά πιάτα, από κλασικές συνταγές όπως Σπαγγέτι Pesto και Pizza με τέσσερα τυριά, έως τις πιο μοναδικές, όπως Τόνος ταρτάρ Tostadas και Λιγκουίνι με Μελάνι σουπιας και φύκια nori. Τα πιάτα είναι εποχιακά και αλλάζουν ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά ανά εποχή για να σας προσφέρουν το πιο φρέσκο πιάτο κάθε περιόδου. Ο συνδυασμός γαστρονομίας και διασκέδασης είναι ένα από τα τελευταία εγχειρήματα στο Néma για αυτό και κάθε Κυριακή 13.00-17.00 υπάρχει Live DJ SET με ατμοσφαιρικές χαλαρωτικές μελωδίες από τον dj Aris Newman Συνδυάζοντας λοιπόν αυθεντικότητα, φαντασία και υλικά υψηλής ποιότητας, το Néma έχει αναδειχθεί σε ένα βραβευμένο μεσογειακό εστιατόριο δίνοντας μια σύγχρονη ιδέα στον τρόπο που απολαμβάνουμε την ιταλική κουζίνα κάτω από τις διάφορες διεθνείς επιρροές. Α must visit στην επαρχία της Πάφου.
(26952525) Ιάσονος 1, δίπλα στο Αnémi Hotel and Suites, Κάτω Πάφος. δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης απέναντι από το εστιατόριο και μπορείτε να απολαύσετε τα πιάτα του και σε take away.
Ώρες λειτουργίας: Τρ-Σ 18.00-23.00 & Κ 12.00-23.00.
Website: nemapafos.com
Facebook: Nema_Pafos
Instagram: nema_pafos

beziique-cyprus-wedding-photographer-destination-wedding-cyprus-the-lodge-paphos-061122-0031.jpg

The Lodge Steak & Seafood Co.
Μια σπουδαία ανακάλυψη διεθνών γεύσεων προσφέρει το εστιατόριο The Lodge που βρίσκεται στην Πάφο. Αν και διατηρεί ταυτότητα Νοτιοαφρικανική, διαθέτει μια πλούσια κάρτα φαγητών που σε ταξιδεύει γευστικά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη! Πρόκειται μάλιστα για ένα μαγαζί, το οποίο πρόσφατα μετακόμισε σε νέο χώρο, τον οποίο επιμελήθηκε η συνιδιοκτήτρια και αρχιτέκτονας Anastasia Van Rijn, δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι με πρωτοπόρες πινελιές. Ένα διώροφο μαγαζί, που απολαμβάνει μοναδική θέα, με απλή σχεδιαστική γραμμή, βαμμένο στις αποχρώσεις του γκρι, στο οποίο μπλέκονται δυναμικά αφρικανικά και έθνικ στοιχεία, ξεχωρίζουν τα σπάνια διακοσμητικά αντικείμενα και τα ρουστίκ έπιπλα, και εντυπωσιάζουν οι πίνακες, οι πολύχρωμοι πολυελαίοι και οι υπερμεγέθεις φωτογραφίες στους τοίχους που απεικονίζουν εντυπωσιακές φιγούρες από την αφρικανική ήπειρο. Ωστόσο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι η ανοιχτή κουζίνα, με τον βραβευμένο συνιδιοκτήτη και executive chef Peter Van Rijn, τον οποίο μπορείς να παρακολουθείς μέσα από τους γυάλινους τοίχους καθώς σου παίρνουν παραγγελία. Όσο για το μενού, αυτό θα σου ανοίξει την όρεξη με αυθεντικά νοτιοαφρικανικά ορεκτικά, σαλάτες και πιάτα με επίκεντρο το ψάρι, αλλά και άριστα κρεατικά, μιας και η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία "μπριζόλες από το braai", που μεταφράζεται ως μπριζόλες ψημένες στη σχάρα. Πρόσφατα δε προστέθηκαν και δύο μεζεδο-επιλογών με βάση το κρέας και το ψάρι, που προσφέρουν την ευκαιρία να μοιραστείς και να δοκιμάσεις περισσότερα πιάτα σε μία μόνο επίσκεψη. Στα συν η επιπλέον κάρτα με πιάτα ημέρας, αλλά και η μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα κάρτα κρασιού με εκλεκτά κρασιά από τη Νότια Αφρική. Κάνε αρχή λοιπόν με ορεκτικά πιάτα όπως χτένια με μάνγκο και salsa verde με γαύρο, φρέσκα σαλιγκάρια με σκορδοβούτυρο και λιωμένο τυρί, παναρισμένες τηγανητές πιτούλες με σάλτσα braai, χωριάτικη σαλάτα Soweto με ρόκα, κόλιανδρο, ντομάτα, κραμπί και φέτα. Για κυρίως προτείνουμε ζουμερό sirloin steak, πλαισιωμένο από φέτες από μικρά καλαμάρια και κλείσε το δείπνο σου με cheese cake με passion fruit, συνοδευμένο με κρεμώδες παγωτό. Πρωτού φύγεις, ανέβα στην υπέροχη βεράντα του πρώτου ορόφου, με τα όμορφα τραπέζια και τους άνετους καναπέδες της για ένα τελευταίο ποτό. Η μαγευτική ψηλή θέα της Πάφου, η ανεβαστική μουσική και η ζωντάνια του χώρου, θα σε ανταμείψουν.
(96677288) Διαγόρου 1, Πάφος 8042. Τρ-Σ 17.00-23.00 & Κ 13.00-23.00.
Facebook: The Lodge Steak & Seafood Co.
Instagram: lodgesteakcyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close