Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κατακλυσμός 2018: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις

Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2018

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού έχουν την τιμητική τους το τριήμερο του Κατακλυσμού, γι' αυτό και φρόντισαν να φτιάξουν ένα άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα, αποτελούμενο από αυναυλίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού και κυπριακού πενταγράμμου, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, παραστάσεις και άλλα πολλά, προσκαλώντας μας να περάσουμε ανέμελες οικογενειακές στιγμές και φυσικά να διασκεδάσουμε!

Και παρόλο που φροντίσαμε να σε ενημερώσουμε εγκαίρως, για κάθε Δήμο ξεχωριστά, εντούτοις αποφασίσαμε να συγκεντρώοσυμε όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στους μεγάλους παραθαλάσσιους Δήμους του νησιού (Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Πάφος και Αγία Νάπα), οι οποίοι αναμφισβήτητα θα φιλοξενήσουν και τον περισσότερο κόσμο, και σου προτείνουμε όλα όσα θα σε ενδιαφέρουν.

Δες τα όλα μαζεμένα και αποφάσισε πού θα πας!

ΠΡΩΤΑΡΑΣ
Η πολυφημισμένη παραλία του «Πρωταρά», ή άλλως Fig Tree Bay, με τα καθαρά, ρηχά νερά της και την ψιλή, χρυσή της άμμο ως ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο την κατατάσσουν πρώτη στις προτιμήσεις τους θα υποδεχτεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού Αμμοχώστου! Ο δε Κατακυλσμός Αμμοχώστου 2018 στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, μας επιφυλάσσει μεγάλη συναυλία με τη μοναδική Δέσποινα Βανδή.

Συγκεκριμένα στις 8μ.μ. θα υποδεχθούμε το αγαπημένο συγκρότημα LAIKONS το οποίο αποτελείται απο φρέσκες παρουσίες που θα μας ταξιδέψουν με τις όμορφες μελωδικές φωνές τους μέσα απο ένα πλούσιο ελληνικό ρεπορτόριο.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 9.30μ.μ. με την ανεπανάληπτη Δέσποινα Βανδή και τη ρίψη βεγγαλικών.

Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 27 ΜαΪου 2018, ώρα 9:30 μ.μ. στη Δημοτική Πλατεία Εκδηλώσεων Κατακλυσμού! Ελάτε να το ζήσουμε μαζί στον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, τον όμορφο ΠΡΩΤΑΡΑ.

 

 

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανμένων συναυλιών με γνωστούς καλλιτέχνες ετοιμάζει ο Δήμος της Αγίας Νάπας για τον κατακλυσμό, στο λιμανάκι, ενώ παράλληλα με τη Γιορτή του Κατακλυσμού θα πραγματοποιηθούν και η Γιορτή Ψαριού & το 6ο Φεστιβάλ Νερού στο Δήμο Αγίας Νάπας.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει την Κυριακή 27 Μαϊου ο δημοφιλής Λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς και η συναυλία των νεαρών υποσχόμενων τραγουδιστών Νάσου, Σάσας Μπάστα και Γιάννη Σόφιλα το Σάββατο 26 Μαϊου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη χορευτική παράσταση «Τώρα που στήσαν το χορό» από τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «Ανάδυση» Παραλιμνίου (Σάββατο 26/05), Κυπριακούς Χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Κυριακή 27/05), σάτιρα από τις διάσημες γριούλες της Κυπριακής τηλεόρασης «Πόπη και Άντζελα», τις οποίες υποδύονται οι γνωστοί ηθοποιοί Κωστάκης Κωνσταντίνου και Αντρέας Αργυρίδης (Κυριακή 27 Μαϊου), νησιώτικους χορούς από τον Χορευτικό ΄Ομιλο Δήμου Αγίας Νάπας (Δευτέρα 28 Μαϊου), Κυπριακή Μουσική και Χορούς από το Μουσικό Σχήμα Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Νάπας «Κάβο Γκρέκο» το Χορευτικό ΄Ομιλο «Κίμων» Ξυλοτύμπου, το Χορευτικό Όμιλο Δήμου Αγίας Νάπας και τη συμμετοχή των Μιχάλη και Δήμητρα Χατζημιχαήλ (Δευτέρα 28 Μαϊου), διαγωνισμό τσιαττιστών, ερωτικών τραγουδιών και ποιημάτων στον οποίο συμμετέχουν Λαϊκοί μας ποιητές (Δευτέρα 28/05).

Στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας θα διεξαχθούν Fly Board Show (25-28/05) με τους Exclusive Cyprus Distributor, Παγκύπριοι Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι (Κυριακή 27/05) και το 6ο Φεστιβάλ Νερού (Δευτέρα 28 Μαϊου, η ώρα 10.00πμ). Επίσης, στο πλαίσιο της γιορτής του Ψαριού, θα προσφέρονται στους θαμώνες ψαρομεζέδες που θα ετοιμάσουν οι ψαροταβέρνες της γύρω περιοχής και θα λειτουργεί στο χώρο έκθεση Φωτογραφίας και ειδών αλιείας.

Τη Δευτέρα 28 Μαϊου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της, Ιερείς και πιστοί θα επιβιβαστούν σε ψαρόβαρκες όπου ανοικτά του λιμανιού θα γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων.

 

ΛΑΡΝΑΚΑ
Η έναρξη της Γιορτής του Κατακλυσμού 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 20.00 στην Κεντρική Εξέδρα του Παραλιακού Μετώπου των Φοινικούδων και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και συναυλίες με δημοφιλείς Ελλαδίτες και Κύπριους καλλιτέχνες.

Στην εξέδρα της παραλίας των Φοινικούδων την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 22.05 θα πραγμαοποιηθεί συναυλία με τον Κύπριο τραγουδιστή ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και την ορχήστρα του, το Σάββατο 26 Μαΐου στις 21.15 οι Κύπριοι καλλιτέχνες Αννίτα Κωνσταντίνου, ο Δημήτρης Σουρουλλάς και η Έλενα Παπαπαναγιώτου με το 7μελές τους σχήμα σε ένα Αφιέρωμα στον Μάριο Tόκα και στις 23.15 συναυλία ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ και ΓΙΩΤΑΣ ΝΕΓΚΑ με τη συνοδεία της ορχήστρας τους.
Συμμετέχουν: Κατερίνα Παράσχου, Ανδρέας Ελεσνίτσαλης.

Την Κυριακή 27 Μαΐου στις 23.45 θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Βασιλικής Χατζηαδάμου παρουσιάζει παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα τραγούδια και επιλογές από την πρόσφατη δισκογραφική της δουλειά «Αρχάγγελος».

Τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 21.30 με την Κύπρια τραγουδίστρια ΕΥΗ ΚΑΠΑΤΑΗ, στις 22.40 προγραμματίζεται μουσικό πρόγραμμα με τη ΣΤΑΛΩ ΠΑΤΣΙΑ και στις 23.00 μεγάλη συναυλία του ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ με τη συνοδεία της ορχήστρας του

Μάθε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

ΛΕΜΕΣΟΣ

Ένα πλούσιο πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα, από παραδοσιακούς χορούς και θέατρο μέχρι και την συναυλία της Κυριακής με τους γνωστούς καλλιτέχνες Κώστα Mακεδόνα και Γιώτα Νέγκα (27 Μαΐου, αποβάθρα, έναντι Blue Cafe) ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού, στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου.

Από τις 26-28 Μαΐου στον Ανατολικό Χώρο Στάθμευσης (επίχωση) θα στηθεί Λαϊκή Γιορτή με κυπριακά προϊόντα και άλλα παραδοσιακά είδη.

Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, κυπριακά τραγούδια τσιαττιστά, θέατρο σκιών, αστροβραδιά, ακόμα και βόλτα με σκάφος!

Δες αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

ΠΑΦΟΣ
Με κεντρικό άξονα το συνδυασμό του λαϊκού πολιτιστικού στοιχείου με τη σύγχρονη ψυχαγωγία θα είναι και οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις "Γιορτή Κατακλυσμού", που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μάη 2018.

Το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στην Πλατεία Κάστρου, κάθε βράδυ του τριημέρου και Θαλάσσια Αγωνίσματα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

Ξεχωρίζουν η συμμετοχή Χορευτικών Συγκροτημάτων των Ποντίων ομογενών και των Αρμενίων και η μεγάλη Συναυλία του Χρήστου Μενιδιάτη, το βράδυ της Κυριακής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το ακόλουθο:

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Μάη
8.00 μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών
• Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού
Ομίλου ''Ιεροί Κήποι'' Γεροσκήπου
• Ελληνικοί λαϊκοί χοροί από τη Σχολή ''Κύπρος - Μάσσαρι''
• Αρμενικοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα "SIPAN" του
Πανεθνικού Αρμενικού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Κύπρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 Μάη
8.00 μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος
• Μεγάλη Συναυλία από τον Χρήστο Μενιδιάτη και την ορχήστρα του. Συμμετέχει η Μαρίνα Αγγέλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 Μάη
5.00 μ.μ. - Λιμανάκι, Κάτω Πάφος
Θαλάσσια Αγωνίσματα
Συνεργάζονται:
• Δήμος Πάφου
• Ναυτικός Όμιλος Πάφου
• Πολιτιστικός Σύνδεσμος Κάτω Πάφου
• Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιερού Ναού Παναγίας Θεοσκέπαστης. Αθλοθέτης : ΚΕΟ
8.00 μ.μ. - Πλατεία Κάστρου: Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
• Λαϊκοί χοροί και τραγούδια από τον Πολιτιστικό Όμιλο ''Βασιλιτζιά''
• Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Γεωργία, από το
Χορευτικό Συγκρότημα ''Ρωμιοσύνη''.

 

ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ
Το τριήμερο του Κατακλυσμού, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, μας προσκαλεί σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, για να γιορτάσουμε μαζί του.

Μάλιστα, έφτιαξε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που συμπεριλμβάνει συναυλίες με αγαπημένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες, μουσικές από DJs, και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Σάββατο 26 Μαΐου στις 18.00 μουσική από DJ, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 19.00 μουσική βραδιά με τους Νάσο, Πωλίνα Χριστοδούλου και Γιάννη Σοφίλλα.

Ακολουθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου από τις 16.00-18.00 ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη από το Latchi Water Sports, 18.00-19.00 παραδοσιακά θαλάσσια αγωνίσματα και από τις 19.00-20.00 χοροί από τις σχολές χορού Κούλλας Δράκου και Sh'bam Kids Διαμάντως X-Fitness.

To πρόγραμμα θα κλείσει καλλιτεχνική βραδιά με την ορχήστρα "Οι Νότες".

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close